Brutus - Nest
In Flames - I, the Mask
Rival Sons - Feral Roots
Balthazar – Fever
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
30 APR
Bonzai Awards
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Bonzai Ardennes : Retro Camp
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
08 JUN
Werchter Boutique
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
29 JUN
Grensrock 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
21 JUL
Melt 2019
27 JUL
Love Family Park
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
11 AUG
Voltage Festival 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
23 NOV
H8000 Hardcore H8000 Book
Fotogalerij
Mamma Mia
Mamma Mia
Muzikantendag AB 2013
Muzikantendag AB 2013
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: Alcatraz 2018
Concert report: Alcatraz 2018
Chronicles 2014 Expo Kortrijk
Chronicles 2014 Expo Kortrijk
Première: Lowrider @ Depot leuven
Première: Lowrider @ Depot leuven
Photo report: Intergalactic Lovers
Photo report: Intergalactic Lovers
Zillion: Relive The Vibe - Sportpaleis Antwerpen
Zillion: Relive The Vibe - Sportpaleis Antwerpen
Photo report: Santana
Photo report: Santana
Admiral Freebee @ De Kreun
Admiral Freebee @ De Kreun
Schippersweekend 2014 - Lauwe
Schippersweekend 2014 - Lauwe
Gehoornde Man @ De Leest - Izegem
Gehoornde Man @ De Leest - Izegem
Concert report: Metaldag - Lokerse feesten 2018
Concert report: Metaldag - Lokerse feesten 2018
Photo report: Lacuna Coil
Photo report: Lacuna Coil

The odd man

Een kleintje met andalouse


 

“Go Go Power Politiestaat, Na na na na na”

 

Het vijftien kilometer lange stukje Wilde Westen bestaande uit asfalt en vogelpoep dat van Ieper tot Kortrijk loopt, beter bekend als één van de vele ingrediënten van een Snickers reep, de A19, werd in de laatste maanden beter getemd dan het collectief van de Noord-Koreaanse bevolking. Door middel van trajectcontrole heeft Big Brother er voor gezorgd dat dit stukje snelweg niet meer zo snel is. Natuurlijk brengt dit gebeuren het alom bekende fenomeen teweeg: luid protest door alle wegmisbruikers die er te vinden zijn in dit kleine, maar vooral oordelende, landje der achterlijkheid. Nu even kort mijn relaas na enkele maanden deze route te berijden.

 

Sinds ze deze trajectcontrole hebben neer geplant kan je daadwerkelijk je cruisecontrol op honderdtwintig flatussen per uur zetten en lekker mee cruisen met de rest van onze gespitste spitsmensen. Opvallend minder cowboys die met hun ego de weg opeisen en tevens een daling van linkse plakkers en dus een stijging van rechtse rakkers. Het resultaat is verbluffend en aangenaam: rustiger en bijna stressvrij rijden. Wanneer je echter de eerste afrit van Menen achter je laat, en dus ook de hele trajectcontrole, start terug de lancering van Mario Karts. Dit uiteraard gepaard gaand met de nodige stress, remlichten en bovenal debiele manoeuvres. Ik concludeer dan maar dat dergelijke maatregelen verder uitgebreid mogen worden. Maar ik voel de bui al hangen: de debiele zakken van onze maatschappij die al dit ge-politiestaat teweeg hebben gebrachten, zullen me op mijn donder geven om zo’n uitspraken neer te pennen. Zucht, eye roll.

 

Van het moment dat ergens een flitspaal of trajectcontrole wordt geplaatst of een alcoholcontrole wordt georganiseerd, zijn die kinderlijke, mongoloïden er om hun afgezaagde en gestandaardiseerde zever op Facial-Book te posten. “Ze (de staat) hebben weer meer geld van de werkende man nodig!”, “Het is om ons te pesten!”, “Zou de politie niet beter boeven pakken, in plaats van hun zakken te vullen?”. Maar als je er eigenlijk goed over nadenkt, moeten wij niet boos zijn op de staat, maar op al die randdebielen zelf. Moest iedereen zich nu eens gedragen, waren dergelijke maatregelen totaal overbodig en konden we nog eens gas geven wanneer er echt een noodgeval is (zoals wanneer je van de frituur komt). Maar nee, door deze idioten die te narcistisch zijn om te beseffen dat zij dit net veroorzaken moeten we allemaal koude en slappe frieten met lauwe mayonaise fretten. En dan is de regering (waar ze trouwens zelf op hebben gestemd) kop van jut. Maar wat verwacht je nu zelf? Zoals in de gemiddelde kleuterklas kunnen de meesten onder ons niet eens proper eten noch schijten, dus moet vadertje staat ons helpen door onze handjes vast te houden en onze vleesjes te snijden. Want laat ons eens doen zonder enig toezicht, en om de haverklap rijden we zo zat als een kanon een halve lagere schoolklas naar de fritz.

 

Dus de volgende keer dat iemand van de “vrienden” afkomt met “Die pipo’s van de lokale ombudsdienst hebben me weer een boete gegeven, omdat ik negentig reed in de bebouwde kom. Hebben ze niets beter te doen met bla bla bla…” moet je vooraal niet mee praten. Weet dat zij net het probleem zijn en wij de oplossing. Neem ze dus mee naar buiten, snij hun keel over, plas in de wonde en laat ze achter om te rotten op de grond. Richt je woede op de juiste mensen en dan kunnen we misschien het tij doen keren en binnen enkele jaren terug warme frieten met koude mayonaise eten!

 

This is The Odd Man saying: Als je niet akkoord bent met mijn mening, kan mij dit eigenlijk niet veel schelen.

 

Meer lezen...

Balthazar – Fever

26 JAN 2019
Balthazar – Fever


 

Cd-review: Balthazar – Fever (4,5/5)

 

Wilde hyenahonden van de belpop

 

Canvas, 22u17, een doordeweekse dinsdagavond naar keuze. Een zoveelste natuurdocumentaire met de zoetgevooisde stem van Vic De Wachter kabbelt de huiskamer binnen. ‘De Afrikaanse wilde hond of hyenahond, Lycaon pictus, is een wilde hondachtige uit de orde der roofdieren. Alhoewel de soort veel lijkt op de hond, zijn de twee geen nauwe verwanten. Het zijn zeer sociale dieren, die een strikte hiërarchie in hun groep hebben. De kern van een groep is een dominant paartje. Enkel het dominante paartje mag zich voortplanten en het territorium met urine markeren. Andere volwassen dieren helpen mee met de zorg voor de jongen, onder andere door voedsel op te braken…’

 

Balthazar is de hyenahond van de Belgische popscène. Wild en onverschrokken veroveren ze binnen- en buitenland en door de constante kwaliteit van platen slagen ze er in om hun veroverde territorium vast te houden, met en zonder urine. Een strikte hiërarchie, een dominant paartje, (frontmannen Jinte Deprez en Maarten Devoldere) die de roedel op sleeptouw nemen. Niet voor niets dat de Afrikaanse wilde hond prominent aanwezig is op de hoes van de kakelverse plaat Fever. Zonder te beluisteren ééntje die als keurig kunstwerkje op je schouw kan fungeren.

 

Sinds de vorige langspeler behoort Balthazar tot het beste wat ons Belgenlandje op muzikaal vlak te bieden heeft. Met de kaap van 700.000 luisteraars op Spotify geven ze veel landgenoten met naam en faam het nakijken. Vier voorsmaakjes werden reeds op gezette tijden de wereld ingestuurd. Bij iedere nieuwe release werden de verwachtingen iets hoger bijgesteld. De titeltrack is meteen de opener. Berg het strooizout maar op want met het bezwerend ritme en een zwoele beat smelt de sneeuw met rasse schreden. Ook Entertainment en Wrong Vibration behoren tot dezelfde familie waar een mengeling van jive, soul en indierock een fruitige portie energieke pop oplevert. Ook I’m  Never Gonna Let You Down, Phone Number en Grape Fruit kunnen op een uiteenlopende manier indruk maken. Vooral de afwisseling tussen onheilspellende en vrolijke deuntjes maakt van Fever wederom een dijk van een plaat. Een sterk staaltje componeren dat zowel mainstream als ondergronds op heel wat bijval zal kunnen rekenen.

 

Tot in de Lotto Arena, jongens.

(BG)