Flotsam & Jetsam – The End Of Chaos
Balthazar – Fever
Farmer Boys – Born Again
The Night Flight Orchestra
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
02 MAA
Neneh Cherry
08 MAA
The Sore Losers
08 MAA
Doro
13 MAA
Betizfest 2019
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
07 APR
Time Warp 2019
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
10 APR
Marco Mendoza
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
09 JUN
Hello Festival
12 JUN
Whitesnake
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Photo report: Little steven
Photo report: Little steven
Lokale helden
Lokale helden
Concert report: Chameleons Vox
Concert report: Chameleons Vox
Daan - Le Franc Belge - Schouwburg Kortrijk
Daan - Le Franc Belge - Schouwburg Kortrijk
Black Rebel Motorcycle Club @ De kreun
Black Rebel Motorcycle Club @ De kreun
Liberty White 2013
Liberty White 2013
Concert report: The Sore Losers
Concert report: The Sore Losers
GENTJAZZ 2015 Dag 7
GENTJAZZ 2015 Dag 7
W.A.S.P - Alcatraz club Show
W.A.S.P - Alcatraz club Show
Photo report: EMP Persistance Tour 2016
Photo report: EMP Persistance Tour 2016
Concertreport: Equal Idiots
Concertreport: Equal Idiots
Photo report: Portland
Photo report: Portland
Photo report: Evanescence
Photo report: Evanescence
Photo Report: Prong
Photo Report: Prong

The odd man

Bosbrossers


 

“De waarheid komt uit een brossers mond”- of was het nu kindermond?

 

Bosbrossers, verduidelijking over dit thema moet ik alvast niet meer geven. Het domineert immers de media en de Brusselse donderdagen nog meer dan de uitdrukkelijke stank na de ochtendkak van de dag. Dit fenomeen heeft ervoor gezorgd dat donderdag niet meer bekend staat als uitgaansdag voor onze studerende toekomst, maar eerder als uitstapje-naar-de-hoofdstad-dag. Voor mij goed, zolang ze maar met hun poten van ‘Zondag Josdag’ af blijven! Anywhore, de nevenwerkingen hiervan kwamen, zoals verwacht, ook sneller aandraven dan mijn erectie bij het zien van Emma Watson. Voornamelijk de mening van de belastingbetalende volwassen mens was er snel bij. En net zoals bij de meeste thema’s was dit opnieuw Brugge vs Anderlecht, rechts vs links, pipi vs kaka. En ik sta, weliswaar rijkelijk geamuseerd, op de middenlijn te kijken naar alle “argumenten” die weg en weer geslingerd worden. Soms zinnig, maar vaak zo van de pot gerukt dat het aanvoelt als kijken naar Roland Garros voor debielen. Na het aanschouwen van deze debatten van hoge kwaliteit, kijk ik met een andere bril naar onze jeugdige activisten. 

 

Ik sta er van versteld hoe deze secundaire schoolkindjes dit vanuit het niets hebben teweeggebracht. In mijn tijd waren wij enkel bezig met het ruilen van flippo’s en bevel geven aan onze vrienden om het ‘aan te gaan vragen’ met die rosse van de vijfde klas. En aanschouw generatie nu, persistent little f*ckers, not? Ze staan er, net als onze ‘Gilet Jaune’-mannen: geen organisatie noch leiders of sturing. Gewoon donderdag en Brussel. Zo simpel dat zelfs een drie dagen oude drol op de afspraak aanwezig kan zijn. Dit alles verloopt vreedzaam en zonder een massale boycot of lamlegging van ons Belgische landje (in tegenstelling tot de mama’s en papa’s die soms eens manifesteren). Het verspreidt tevens als een wild vuurtje, mede dankzij sociale media, en het zet andere jongeren aan om ook na te denken over dit thema. Toch inhoudelijker dan de Pokémon-Go fase van twee zomers geleden. Ondertussen wordt hen verweten dat ze niet eens kunnen formuleren wat ze in feite willen. Maar wat verwacht je? Ze zijn gemiddeld 17 jaar. De oudere generatie zegt altijd vol narcisme dat ze beter weet wat goed voor hen is, maar nu groeperen ze zich om aan ons allen te zeggen dat we er eigenlijk de kloten van bakken. Ze willen dat volwassenen, hun ouders, hun grootouders, hun politieke leiders hun werk goed doen, want deze piepjonge generatie moet nog langer op deze planeet vertoeven, dan de galspuwende impotente zakken en zakkinnen op deze wereld (hopelijk toch). Ze weten dus geen oplossing te formuleren; zelfs geen deftige vraag. Maar wees eerlijk, de helft van de uitgesproken meningen die wij de wereld insturen zijn hetzelfde. Iedereen kan een probleem benoemen, maar niet iedereen kan met een oplossing voor de dag komen. En deze jongeren beweren niet dat ze alle oplossingen hebben, maar ze zijn heus niet zo dom om te geloven dat we goed bezig zijn. Dit in tegenstelling tot Joke Schauvliege, die met een bevuilde pamper rondloopt zonder het zelf door te hebben. Ze voelt zich gesterkt door deze betogingen. Ze ziet ze als een signaal dat haar beleid goed is en dan ook maar verder moet worden gezet (namelijk schone lucht kopen in de USSR en Scooby and the Gang verder laten zoeken naar de spookbossen). Moest het beleid dat wordt gevoerd, goed zijn, zouden deze betogingen toch helemaal overbodig zijn, niet?

 

Ach ja, onze regeringen doen “hun best”, maar dit is eerder een verwijt dan een kwijtschelding van hun incompetentie. Wij als stemmende meerderjarigen zijn hier medeplichtig aan, want wij hebben gestemd op deze geniale leiders van vandaag. Diezelfde leiders die ons één van dé basisbehoeftes van onze maatschappij niet konden garanderen deze winter: energie. Dat was voor mij nu eens een geldige reden om de regering te doen aftreden. Wel de stemmers en leiders van morgen maken duidelijk dat wij niet goed bezig zijn en dat is de essentie van deze hele zaak.

 

De jeugd is mij nog maar net aan het ontglippen, maar ik kan nu al een met konthaar gevulde bilspleet van een kloof zien tussen de bospoepers van mijn generatie en de bosbrossers van generatie nu. Ik ben blij en trots dat ze brullen om thema’s die er toe doen. Laat ze brullen, laat ze brossen en laten we eens niet luisteren naar wat ze zeggen, maar naar wat ze ermee bedoelen. Of hebben de papa’s en mama’s liever dat zoon en dochterlief brossen om op café te zitten. Ik dacht het niet.

 

This is The Odd Man saying: Beter de vrijdag gekozen, iedereen houdt van een verlengd weeken

Meer lezen...

Balthazar – Fever

26 JAN 2019
Balthazar – Fever


 

Cd-review: Balthazar – Fever (4,5/5)

 

Wilde hyenahonden van de belpop

 

Canvas, 22u17, een doordeweekse dinsdagavond naar keuze. Een zoveelste natuurdocumentaire met de zoetgevooisde stem van Vic De Wachter kabbelt de huiskamer binnen. ‘De Afrikaanse wilde hond of hyenahond, Lycaon pictus, is een wilde hondachtige uit de orde der roofdieren. Alhoewel de soort veel lijkt op de hond, zijn de twee geen nauwe verwanten. Het zijn zeer sociale dieren, die een strikte hiërarchie in hun groep hebben. De kern van een groep is een dominant paartje. Enkel het dominante paartje mag zich voortplanten en het territorium met urine markeren. Andere volwassen dieren helpen mee met de zorg voor de jongen, onder andere door voedsel op te braken…’

 

Balthazar is de hyenahond van de Belgische popscène. Wild en onverschrokken veroveren ze binnen- en buitenland en door de constante kwaliteit van platen slagen ze er in om hun veroverde territorium vast te houden, met en zonder urine. Een strikte hiërarchie, een dominant paartje, (frontmannen Jinte Deprez en Maarten Devoldere) die de roedel op sleeptouw nemen. Niet voor niets dat de Afrikaanse wilde hond prominent aanwezig is op de hoes van de kakelverse plaat Fever. Zonder te beluisteren ééntje die als keurig kunstwerkje op je schouw kan fungeren.

 

Sinds de vorige langspeler behoort Balthazar tot het beste wat ons Belgenlandje op muzikaal vlak te bieden heeft. Met de kaap van 700.000 luisteraars op Spotify geven ze veel landgenoten met naam en faam het nakijken. Vier voorsmaakjes werden reeds op gezette tijden de wereld ingestuurd. Bij iedere nieuwe release werden de verwachtingen iets hoger bijgesteld. De titeltrack is meteen de opener. Berg het strooizout maar op want met het bezwerend ritme en een zwoele beat smelt de sneeuw met rasse schreden. Ook Entertainment en Wrong Vibration behoren tot dezelfde familie waar een mengeling van jive, soul en indierock een fruitige portie energieke pop oplevert. Ook I’m  Never Gonna Let You Down, Phone Number en Grape Fruit kunnen op een uiteenlopende manier indruk maken. Vooral de afwisseling tussen onheilspellende en vrolijke deuntjes maakt van Fever wederom een dijk van een plaat. Een sterk staaltje componeren dat zowel mainstream als ondergronds op heel wat bijval zal kunnen rekenen.

 

Tot in de Lotto Arena, jongens.

(BG)