Brutus - Nest
In Flames - I, the Mask
Rival Sons - Feral Roots
Balthazar – Fever
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
30 APR
Bonzai Awards
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Bonzai Ardennes : Retro Camp
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
08 JUN
Werchter Boutique
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
29 JUN
Grensrock 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
21 JUL
Melt 2019
27 JUL
Love Family Park
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
11 AUG
Voltage Festival 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
23 NOV
H8000 Hardcore H8000 Book
Fotogalerij
Photo Report: Muzikale Dinsdagen Ieper
Photo Report: Muzikale Dinsdagen Ieper
Festival report: Vestrock 2016
Festival report: Vestrock 2016
Concert report: The Sore Losers
Concert report: The Sore Losers
Photo report: Mastodon
Photo report: Mastodon
Photo report: Golden Earring
Photo report: Golden Earring
King Hiss @ Popcenter Kortrijk
King Hiss @ Popcenter Kortrijk
Polé Polé
Polé Polé
Interview Evil Invaders
Interview Evil Invaders
Kokopelli Festival 2014
Kokopelli Festival 2014
ABBA Gold Evenementenhal Schiervelde - Roeselare
ABBA Gold Evenementenhal Schiervelde - Roeselare
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Photo report: Kim Wilde
Photo report: Kim Wilde
Legacy Festival 2014
Legacy Festival 2014
Photo report: Delv!s - Ertebrekers
Photo report: Delv!s - Ertebrekers

The odd man

Een kleintje met andalouse


 

“Go Go Power Politiestaat, Na na na na na”

 

Het vijftien kilometer lange stukje Wilde Westen bestaande uit asfalt en vogelpoep dat van Ieper tot Kortrijk loopt, beter bekend als één van de vele ingrediënten van een Snickers reep, de A19, werd in de laatste maanden beter getemd dan het collectief van de Noord-Koreaanse bevolking. Door middel van trajectcontrole heeft Big Brother er voor gezorgd dat dit stukje snelweg niet meer zo snel is. Natuurlijk brengt dit gebeuren het alom bekende fenomeen teweeg: luid protest door alle wegmisbruikers die er te vinden zijn in dit kleine, maar vooral oordelende, landje der achterlijkheid. Nu even kort mijn relaas na enkele maanden deze route te berijden.

 

Sinds ze deze trajectcontrole hebben neer geplant kan je daadwerkelijk je cruisecontrol op honderdtwintig flatussen per uur zetten en lekker mee cruisen met de rest van onze gespitste spitsmensen. Opvallend minder cowboys die met hun ego de weg opeisen en tevens een daling van linkse plakkers en dus een stijging van rechtse rakkers. Het resultaat is verbluffend en aangenaam: rustiger en bijna stressvrij rijden. Wanneer je echter de eerste afrit van Menen achter je laat, en dus ook de hele trajectcontrole, start terug de lancering van Mario Karts. Dit uiteraard gepaard gaand met de nodige stress, remlichten en bovenal debiele manoeuvres. Ik concludeer dan maar dat dergelijke maatregelen verder uitgebreid mogen worden. Maar ik voel de bui al hangen: de debiele zakken van onze maatschappij die al dit ge-politiestaat teweeg hebben gebrachten, zullen me op mijn donder geven om zo’n uitspraken neer te pennen. Zucht, eye roll.

 

Van het moment dat ergens een flitspaal of trajectcontrole wordt geplaatst of een alcoholcontrole wordt georganiseerd, zijn die kinderlijke, mongoloïden er om hun afgezaagde en gestandaardiseerde zever op Facial-Book te posten. “Ze (de staat) hebben weer meer geld van de werkende man nodig!”, “Het is om ons te pesten!”, “Zou de politie niet beter boeven pakken, in plaats van hun zakken te vullen?”. Maar als je er eigenlijk goed over nadenkt, moeten wij niet boos zijn op de staat, maar op al die randdebielen zelf. Moest iedereen zich nu eens gedragen, waren dergelijke maatregelen totaal overbodig en konden we nog eens gas geven wanneer er echt een noodgeval is (zoals wanneer je van de frituur komt). Maar nee, door deze idioten die te narcistisch zijn om te beseffen dat zij dit net veroorzaken moeten we allemaal koude en slappe frieten met lauwe mayonaise fretten. En dan is de regering (waar ze trouwens zelf op hebben gestemd) kop van jut. Maar wat verwacht je nu zelf? Zoals in de gemiddelde kleuterklas kunnen de meesten onder ons niet eens proper eten noch schijten, dus moet vadertje staat ons helpen door onze handjes vast te houden en onze vleesjes te snijden. Want laat ons eens doen zonder enig toezicht, en om de haverklap rijden we zo zat als een kanon een halve lagere schoolklas naar de fritz.

 

Dus de volgende keer dat iemand van de “vrienden” afkomt met “Die pipo’s van de lokale ombudsdienst hebben me weer een boete gegeven, omdat ik negentig reed in de bebouwde kom. Hebben ze niets beter te doen met bla bla bla…” moet je vooraal niet mee praten. Weet dat zij net het probleem zijn en wij de oplossing. Neem ze dus mee naar buiten, snij hun keel over, plas in de wonde en laat ze achter om te rotten op de grond. Richt je woede op de juiste mensen en dan kunnen we misschien het tij doen keren en binnen enkele jaren terug warme frieten met koude mayonaise eten!

 

This is The Odd Man saying: Als je niet akkoord bent met mijn mening, kan mij dit eigenlijk niet veel schelen.

 

Meer lezen...

Brutus - Nest

06 APR 2019
Brutus - Nest


 

 Cd Review: Brutus - Nest  3.5/5

 

“Brutale Brutus’ Brute Brutaliteit en ik denk dat Stefanie een brunette is.”

 

“Godzijdank!” was mijn eerste gedachte wanneer ik ‘Drive’, het debuutalbum van Brutus, voor het eerst aanhoorde. Eindelijk kwam onze Vlaamse bodem met iets nieuws op de proppen dat geen nichterige, Nederlandstalige kutmuziek was, zoals de nieuwe trend bleek en blijkt te zijn. Nu heeft dit Leuvens trio ook een twee plaat uit: ‘Nest’. In tegenstelling tot het hautaine high society blad dat enkel gelezen wordt door dwaze kutgrieten die zichzelf ‘blogster’ noemen, is dit album perfect zoals we mogen verwachten: als twee bronstige, sterk territoriale katers die in een zak gevuld met catnip (het equivalent van coke, maar dan voor katten) worden gegooid. Deze geheel dieronvriendelijke metafoor resulteert niet in een “Olo lo lo lo long Johnson”-kattenconcert, maar in een dijk van een plaat die vraagt voor de ‘Spinal Tap’-aanpak als het om volume gaat (11, voor wie de referentie niet snapt).

 

Het begin van de plaat kon me niet echt bekoren, maar de plaat gaat gelukkig in stijgende lijn omhoog en eenmaal bij het nummer ‘Cemetery’ aangekomen sloeg de vonk volledig over! Het daaropvolgende ‘Techno’ hield me stevig vast met een moddervette bas-sound en een vrij dynamische bridge die mij mijn oren deed spitsen voor wat nog moest komen. Hun single ‘War’ staat loodrecht en muurvast met de fenomenale stem en prachtige, robuuste sound om dan terug te hervallen in een klassieke Brutus-explosie. “OK, I think we will need 12 now…” De afsluiter waar Brutus ons op trakteert is het 7,44 minuten durende ‘Sugar Dragon’, een epische extase van meerdere nummers in één. Eén segment te kort om het een ‘Rapsody’tje’ te noemen, maar wel genoeg om er een ‘Steak’-invloedje in te horen.

 

Brutus heeft met dit broedsel een stevig nest gebouwd in de Vlaamse rockwereld (en ook ver daarbuiten blijkbaar, want Larske van Metallica is fan!). Brutus levert perfect wat we verwachtten, maar deze niet teleurstellende bevrediging is ook net een paradox. Ik mis dat sprankeltje vernieuwing die vele bands brengen als follow-up van een debuutplaat. Begrijp me zeker niet verkeerd. Er werd hier en daar wel degelijk geëxperimenteerd, maar de figuurlijke bal is net op de lijn gevallen. En zoals bij tennis is dat toch binnen, niet? Ik had graag eens het resultaat gehoord wanneer de bal net buiten de lijn was geland. Ook denk ik dat het een plaat is die meerdere luisterbeurten nodig heeft voor het echt aan je begint te groeien. Anywhore, genoeg gemuggenzift! Naar het schijnt is Brutus een bom live. Indien je me niet gelooft, moet je ze maar eens checken op ‘Pukkel’ of ‘Groez’ dit jaar. Ik zal er jammergenoeg niet zijn, want ik mag niet van mijn mama.

 

This is The Odd Man saying: “Et tu Brute?”