Novelists Fr
Stake – Critical Method
King Hiss - Earthquaker
Opeth – In Cauda Venenum
Tool - Fear Inoculum
Killswitch Engage - Atonement
Agenda
03 APR
Millionaire
04 APR
Fleddy Melculy
04 APR
Within Temptation & Evanescence
11 APR
Simple Minds
12 APR
Paaspop
14 APR
TaxiWars
16 APR
Parkway Drive
19 APR
Lamb Of God
23 APR
Bon Iver
25 APR
Compact Disk Dummies
30 APR
Nick Cave
15 MEI
Arno
15 MEI
Masters of Reality
17 MEI
Waregemse Metal Day
24 MEI
W-Festival
05 JUN
Marky Ramone's Blitzkrieg
07 JUN
Vestrock
10 JUN
Rammstein
14 JUN
Best Kept Secret
17 JUN
Green Day
18 JUN
Eric Clapton
21 JUN
TW Classic
21 JUN
Hellfest
27 JUN
Rock The Night
27 JUN
Grensrock
05 JUL
Rock Werchter
09 JUL
Iron Maiden
19 JUL
Zwarte Cross
09 AUG
Voltage festival 2020
09 AUG
Alcatraz
08 SEP
Elton John
19 OKT
Peter Hook
29 OKT
Kensington

The odd man

The Almighty Cornholio


 

 

“My people are without TP for their bungholes”

 

Uiteraard heb ik deze maand terug veel materie om over te schrijven. We herbeleven als mensheid terug een beetje de hoogdagen van de pest, maar dan met wifi. We staan voor een ongekende situatie met ongekende gevolgen en waarvan de fallout onmogelijk te voorspellen is. Wat wel te voorspellen is, is het lot van de Britse en Nederlandse regering, die het lumineuze idee hebben om met de helft minder IC bedden dan in België, de kaart van de groepsimmuniteit te spelen. They are f*cked! Hier zal ik het echter niet over hebben. Ik zou ook een hele ‘rant’ kunnen geven over de vele debielen die in Sluis wat gingen flaneren of lockdownfeestjes bijwoonden en hoe zij er voor zullen zorgen dat dit alles veel erger zal zijn en langer zal duren. Maar ook hierover zal ik het kort houden. Onthou wie de ‘zakzetters’ zijn! Dan kunnen we ze na afloop deporteren naar idiootland!

 

Tijdens deze Covid-dagen zien we op het nieuws evenveel solidariteit rondvliegen als lege beloftes in verkiezingstijd. Op zich wel prachtig, want we kunnen het gebruiken. Maar wat me verkracht in mijn poepenholleke is de steun voor de zorgsector met de witte lakens en het handjesgeklap. Hoewel ik de attentie apprecieer, wuif ik dit cadeau weg als kousen onder de kerstboom. Ik ben verpleegkundige. COVID-19 of niet, ik doe gewoon mijn job zoals van mij verwacht wordt. Toen de regering echter vergaande besparingen doorvoerde in onze sector, zodat ik en mijn collega’s nog meer worden uitgerokken dan het voorvelleke van een tiener en wij met de witte woede massaal op straat kwamen, was er helemaal geen geklap of witte vlaggen. We konden amper op steun of begrip rekenen. Wanneer beslist werd om op een klein facet van het cultuurbudget zestig procent te besparen, zag je plots overal partieel geel gekleurde smoelboek profielfoto’s opduiken. Daarbovenop alle BV’s op straat en hopla! Ze krijgen meer aandacht dan de peuter die zich op de grond gooit in “den Aldi”. Maar wanneer een cruciale sector kreunt onder de besparingen gaan we dat negeren als de bedelaars aan de ingang van diezelfde Aldi. Wie zich niet kan inbeelden wat een besparing in de zorg kan teweeg brengen, moet nu maar eens kijken naar Italië en Spanje. 

 

Terwijl iedereen de verpleegkundigen met veel toeters en bellen een hart onder de riem steekt, moeten mijn collega’s na hun shift lege rekken aantreffen in de winkel, dankzij een bende hamsters die overduidelijk met de schijt zitten. Gelukkig kan er toch nog opvang geregeld worden vanaf 8u30, zodat de vroegdienst om 6u45 al op de dienst kan zijn voor de overdracht door onze nachtcollega’s. Overal op straat zien we onze medemens lopen met mondmaskers aan, als steunbetoog voor het tekort aan beschermend materiaal in de zorgsector. En als dat nog niet genoeg is, breken ze ook nog eens in in de auto’s van thuisverpleegkundigen om mondmaskers te stelen. Gelukkig mogen we dan thuis komen en horen dat de buren een lockdownfeestje geven om ons er aan te herinneren dat het nog lang zal duren.

 

Graag wil ik nog zeggen dat de helden niet enkel in de zorgsector werken. Ik ontspan na het werk graag met een dagelijkse portie Youtube en ben de medewerker van Telenet enorm dankbaar om mij te helpen met mijn internetstoring. Ik ben de kassiersters en rekkenvullers van de supermarkt dankbaar zodat ik nog eten kan kopen voor mijn gezin, alsook de transportsector om het daar te krijgen. Ik ben de vele mensen die mondmaskers aan het naaien zijn dankbaar. Ik ben de kinderopvang van mijn dochter dankbaar zodat ik kan gaan werken. Ik ben de politie dankbaar om de grenzen te sluiten en de achterdeur-café’s op te sporen. Ik ben de mensen die plichtbewust thuis blijven dankbaar. Kortom: we zijn allemaal helden, en dat mag ook eens gezegd worden. En als je dan toch iets wil doen om de zorg te helpen, denk dan goed na voor je het stemhokje in gaat in plaats van te applaudisseren. 

 

Nog een laatste woordje voor de klagers onder ons: we zijn allemaal moe, we hadden allemaal sh*t gepland en we hebben het allemaal lastig. En voor al die hamsterraars, party people en cafégangers: Go F*CK yourself!

 

This is The Odd Man saying: Man ik mis de McDonald's.

Meer lezen...

Cd-review: Zeal & Ardor – Stranger Fruit

23 JUL 2018
Cd-review: Zeal & Ardor – Stranger Fruit


 

Zeal & Ardor – Stranger Fruit (5/5)

 

Bloed, zweet en tranen

 

Zeal & Ardor is het geesteskind van Manuel Gagneux, frontman en multi-instrumentalist met Zwitsers paspoort. Met zijn tweede langspeler gaat deze muziekpionier verder op zijn nog onbewandeld ingeslagen pad. Z & A combineert namelijk met succes een rijk metal-gamma met opzwepende negro spirituals. Stranger Fruit is meer dan een appeltje voor de dorst en zou zomaar eens dé metalgroeiplaat van het jaar kunnen zijn.

 

Met een intro op het ritme van een hardwerkende slaaf met hakbijl ergens op een plantage ver weg van zijn roots, worden de debatten geopend. Wat daarna volgt zijn vijftien tracks, die gemiddeld afklokken op drie minuten, vijftien krachtige hoofdstukken doordrongen van overtuiging en hard labeur. Het cliché ‘bloed, zweet en tranen’ mag hier gerust letterlijk genomen worden. Gravedigger’s Chant is vanaf heden dé gospel bij uitstek om tijdens een begrafenisstoet bij mee te huilen. Zowel het terugkerende pianoriedeltje als het geschreeuw van Gagneux blijven aan de ribben kleven. Bij Servants wordt er dan weer death metal-gewijs gepiekt tijdens de refreinen. Met opruiende boosheid worden de lyrics aan elkaar genageld. We moeten ons inhouden om ‘ja, godverdomme, jaa’ te roepen terwijl we met de vuist op tafel slaan. De hoofdriff bij Don’t You Dare is gedurfd maar slaat bijna meteen aan en is er eentje om in een edelmetalen kadertje te steken. Na drie oerdegelijke songs zijn we al overtuigd van deze toch wel aparte avant-garde stijl om twee uiteenlopende genres met elkaar te kruisen. Fire Of Motion en Row Row behoren met voorsprong bij de hardste van de klas. Maar de catchiness van de composities worden niet uit het oog verloren. Bij You Ain’t Coming Back krijgen de backing vocals weer wat meer werk in de schoot geworpen. Striemende gitaarlijnen dalen als zweepslagen neer op onze ruggen om ze gelittekend achter te laten. Ook We Can’t Be Found is technisch zeer hoogstaand en heeft iets onheilspellend dat we het best kunnen omschrijven als de spankracht van een achtervolgingsscène uit een Stephen King-epos. Neem het van ons aan, na één luisterbeurt zal deze plaat jou niet meer loslaten en je zal op onmogelijke momenten getriggerd zijn om nog eens, nog eens en nog eens te luisteren. Met als gevolg dat je nieuwe details op de gelaagde achtergrond zal ontdekken. De titeltrack maakt het hele zootje ongeregeld alleen nog maar gekker. Wat op het eerste zicht op een monotone platenvuller lijkt, ontpopt zich tot een bezwerende hymne die live daverend van de bühne zal rollen. Built On Ashes rondt deze tour de force af met een duivels assenkruisje op het voorhoofd. Geen haar op ons hoofd dat er aan denkt om het af te vegen.

 

De veelheid aan liedjes zorgt niet voor een kwaliteitsdaling en de royaal paarse hoes met het in het oog springende logo zal voor de nodige aantrekkingskracht zorgen. Maar het is vooral de inhoud van Stranger Fruit die je finaal overstag zal laten gaan.

(BG)