Flotsam & Jetsam – The End Of Chaos
Balthazar – Fever
Farmer Boys – Born Again
The Night Flight Orchestra
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
02 MAA
Neneh Cherry
08 MAA
The Sore Losers
08 MAA
Doro
13 MAA
Betizfest 2019
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
07 APR
Time Warp 2019
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
10 APR
Marco Mendoza
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
09 JUN
Hello Festival
12 JUN
Whitesnake
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Concert report: Joost Zweegers
Concert report: Joost Zweegers
Photo report: Stan Van Samang - Roeselare
Photo report: Stan Van Samang - Roeselare
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck
Photo report: Dokkem Open Air 2016 (NL)
Photo report: Dokkem Open Air 2016 (NL)
Festival review: Cactus 2015
Festival review: Cactus 2015
Concert report: Chameleons Vox
Concert report: Chameleons Vox
Concert report: Cactus Festival - Zaterdag
Concert report: Cactus Festival - Zaterdag
Hell City - Snot @ De Kreun
Hell City - Snot @ De Kreun
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper
Soulfly & King Parrot @ Vooruit Gent
Soulfly & King Parrot @ Vooruit Gent
Photo report: Sziget 2017
Photo report: Sziget 2017
Photo report: Arrested Development
Photo report: Arrested Development
Photo report: Marilyn Manson
Photo report: Marilyn Manson

The odd man

Bosbrossers


 

“De waarheid komt uit een brossers mond”- of was het nu kindermond?

 

Bosbrossers, verduidelijking over dit thema moet ik alvast niet meer geven. Het domineert immers de media en de Brusselse donderdagen nog meer dan de uitdrukkelijke stank na de ochtendkak van de dag. Dit fenomeen heeft ervoor gezorgd dat donderdag niet meer bekend staat als uitgaansdag voor onze studerende toekomst, maar eerder als uitstapje-naar-de-hoofdstad-dag. Voor mij goed, zolang ze maar met hun poten van ‘Zondag Josdag’ af blijven! Anywhore, de nevenwerkingen hiervan kwamen, zoals verwacht, ook sneller aandraven dan mijn erectie bij het zien van Emma Watson. Voornamelijk de mening van de belastingbetalende volwassen mens was er snel bij. En net zoals bij de meeste thema’s was dit opnieuw Brugge vs Anderlecht, rechts vs links, pipi vs kaka. En ik sta, weliswaar rijkelijk geamuseerd, op de middenlijn te kijken naar alle “argumenten” die weg en weer geslingerd worden. Soms zinnig, maar vaak zo van de pot gerukt dat het aanvoelt als kijken naar Roland Garros voor debielen. Na het aanschouwen van deze debatten van hoge kwaliteit, kijk ik met een andere bril naar onze jeugdige activisten. 

 

Ik sta er van versteld hoe deze secundaire schoolkindjes dit vanuit het niets hebben teweeggebracht. In mijn tijd waren wij enkel bezig met het ruilen van flippo’s en bevel geven aan onze vrienden om het ‘aan te gaan vragen’ met die rosse van de vijfde klas. En aanschouw generatie nu, persistent little f*ckers, not? Ze staan er, net als onze ‘Gilet Jaune’-mannen: geen organisatie noch leiders of sturing. Gewoon donderdag en Brussel. Zo simpel dat zelfs een drie dagen oude drol op de afspraak aanwezig kan zijn. Dit alles verloopt vreedzaam en zonder een massale boycot of lamlegging van ons Belgische landje (in tegenstelling tot de mama’s en papa’s die soms eens manifesteren). Het verspreidt tevens als een wild vuurtje, mede dankzij sociale media, en het zet andere jongeren aan om ook na te denken over dit thema. Toch inhoudelijker dan de Pokémon-Go fase van twee zomers geleden. Ondertussen wordt hen verweten dat ze niet eens kunnen formuleren wat ze in feite willen. Maar wat verwacht je? Ze zijn gemiddeld 17 jaar. De oudere generatie zegt altijd vol narcisme dat ze beter weet wat goed voor hen is, maar nu groeperen ze zich om aan ons allen te zeggen dat we er eigenlijk de kloten van bakken. Ze willen dat volwassenen, hun ouders, hun grootouders, hun politieke leiders hun werk goed doen, want deze piepjonge generatie moet nog langer op deze planeet vertoeven, dan de galspuwende impotente zakken en zakkinnen op deze wereld (hopelijk toch). Ze weten dus geen oplossing te formuleren; zelfs geen deftige vraag. Maar wees eerlijk, de helft van de uitgesproken meningen die wij de wereld insturen zijn hetzelfde. Iedereen kan een probleem benoemen, maar niet iedereen kan met een oplossing voor de dag komen. En deze jongeren beweren niet dat ze alle oplossingen hebben, maar ze zijn heus niet zo dom om te geloven dat we goed bezig zijn. Dit in tegenstelling tot Joke Schauvliege, die met een bevuilde pamper rondloopt zonder het zelf door te hebben. Ze voelt zich gesterkt door deze betogingen. Ze ziet ze als een signaal dat haar beleid goed is en dan ook maar verder moet worden gezet (namelijk schone lucht kopen in de USSR en Scooby and the Gang verder laten zoeken naar de spookbossen). Moest het beleid dat wordt gevoerd, goed zijn, zouden deze betogingen toch helemaal overbodig zijn, niet?

 

Ach ja, onze regeringen doen “hun best”, maar dit is eerder een verwijt dan een kwijtschelding van hun incompetentie. Wij als stemmende meerderjarigen zijn hier medeplichtig aan, want wij hebben gestemd op deze geniale leiders van vandaag. Diezelfde leiders die ons één van dé basisbehoeftes van onze maatschappij niet konden garanderen deze winter: energie. Dat was voor mij nu eens een geldige reden om de regering te doen aftreden. Wel de stemmers en leiders van morgen maken duidelijk dat wij niet goed bezig zijn en dat is de essentie van deze hele zaak.

 

De jeugd is mij nog maar net aan het ontglippen, maar ik kan nu al een met konthaar gevulde bilspleet van een kloof zien tussen de bospoepers van mijn generatie en de bosbrossers van generatie nu. Ik ben blij en trots dat ze brullen om thema’s die er toe doen. Laat ze brullen, laat ze brossen en laten we eens niet luisteren naar wat ze zeggen, maar naar wat ze ermee bedoelen. Of hebben de papa’s en mama’s liever dat zoon en dochterlief brossen om op café te zitten. Ik dacht het niet.

 

This is The Odd Man saying: Beter de vrijdag gekozen, iedereen houdt van een verlengd weeken

Meer lezen...

Concert report: Behemoth

03 FEB 2019
Concert report: Behemoth


 

Behemoth, At The Gates en Wolves In The Throne Room

 

Ancienne Belgique, Bxl,  03/02/2019

 

Post-apocalyptische proporties

 

Met I Loved You At Your Darkest hadden Behemoth (4/5) met voorsprong één van dé metalplaten van 2018 afgeleverd. Loeihard vanuit de donkerste krochten, maar tegelijk zeer toegankelijk voor al wie het wil proberen. De AB werd op een paar ticketjes na net niet uitverkocht maar zat toch al vroeg op de avond afgeladen vol.

 

Menig metalband met naam en faam maakt er de laatste jaren een goeie gewoonte van om een voorprogramma samen te stellen die haast even kwalitatief gespeend is als de hoofdact zelf. Ook Nergal en co hadden twee kleppers op de line-up geposteerd om de boel op te warmen. Wolves In The Throne Room (3,5/5) mochten als eerste de Brusselse bühne bestijgen. Met een trio tracks van hun jongste album, alle drie van om en bij de tien minuten, op een bedje van wierook was hun speeltijd snel gevuld. Met de bloeddorstige overtuiging van een wolfpack op jacht konden ze op heel wat bijval rekenen. Maar het waren uiteindelijk At The Gates (4,5/5) die de zaal een eerste keer echt in lichterlaaie zetten met klassieker Slaughter Of The Soul, ‘Go!’. Deze Zweden zijn na een lange afwezigheid sinds 2015 volledig terug. Na Lokerse Feesten vorig jaar konden deze heerschappen met zowel ouder als nieuw gerief ook hier moeiteloos overtuigen.

 

Iets over 21u zetten de kinderstemmetjes van Solve de poorten naar de hel wagenwijd open. Deze onheilspellende prelude deed spanning in het publieke naar een ongekende hoogte stijgen. Gemaskerd als duiveltjes uit een doosje kwam het Poolse viertal tevoorschijn om ons met Wolves Ov Siberia, Daimonos en Ora Pro Nobis Lucifer voorgoed naar het vagevuur te verbannen. Om nu nog een aflaat te kopen waren we schromelijk te laat. Met Ecclesia Diabolica Catholica en Blow Your Trumpets Gabriël nam de show post-apocalytische proporties aan. We werden van onze zwarte metalsokken geblazen en van de ene in de andere infernale bezwering meegesleurd. Lucifer zorgde een uur en half later voor een orgelpunt die de lichtbrenger zelf zou doen gniffelen van geluk.

 

Volgende afspraak, op één van de main stages van Graspop, staat al met bloedrode Damiaanstift op de kalender.

(BG)