In Flames - I, the Mask
Rival Sons - Feral Roots
Flotsam & Jetsam – The End Of Chaos
Balthazar – Fever
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
07 APR
Time Warp 2019
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
Marco Mendoza
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
13 APR
Betizfest 2019
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
08 JUN
Werchter Boutique
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
21 JUL
Melt 2019
27 JUL
Love Family Park
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
11 AUG
Voltage Festival 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Photo report: Thurisaz
Photo report: Thurisaz
Concert Report: Alcatraz 2016
Concert Report: Alcatraz 2016
Photo report: U2 - Sportpaleis Antwerpen
Photo report: U2 - Sportpaleis Antwerpen
Photo report: Evanescence
Photo report: Evanescence
Concert report: SWC 2016
Concert report: SWC 2016
Photo report: Scott Bradlee's Postmodern Jukebox
Photo report: Scott Bradlee's Postmodern Jukebox
Arsenal - De kreun
Arsenal - De kreun
Photo report: Royal Blood
Photo report: Royal Blood
Photo report: Rock Zottegem 2018
Photo report: Rock Zottegem 2018
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper
Photo report: Alcatraz Club Show:  Crobot - Scorpion Child
Photo report: Alcatraz Club Show: Crobot - Scorpion Child
Concertreport: The Bootleg Beatles
Concertreport: The Bootleg Beatles
GENTJAZZ 2015 Dag 2
GENTJAZZ 2015 Dag 2
Photo report: Kamelot - 013 Tilburg (NL)
Photo report: Kamelot - 013 Tilburg (NL)

The odd man

Mc Lovin


 

“ The truth is out there”

 

De afgelopen maanden ontplooide er zich een waar mediacircus waarvan zelfs ik, met mijn dertig zomers op deze mestbal, met verstomming was geslagen. Kort even voor jullie samengevat: Veel plastiek en andere vuile dingen. Studenten worden boos en verenigen zich rond een genderneutrale “Jeanne D’Arc” die al meer van de grond is gegaan dan het collectief van Playboy Bunny’s in de Playboy Mansion (maar dan met een vliegtuig in plaats van een oude zak in een bordeaux peignoir). Rechts blijft ondertussen met lege blikjes ‘Cara Pils’ naar links gooien, terwijl links hetzelfde doet naar rechts, maar dan met home compost en CO2-neutrale croque monsieurs. Ondertussen doet Kortrijk wat Kortrijk goed kan, namelijk andere grote steden na-apen. Ditmaal met een Anuna wannabe. En als kers op de holy-f*ck-taart belde Joke Schauvliege Bigfoot en E.T op om de boel te komen verklaren, met vele tranen en een, vermoedelijk, voordelige ontslagvergoeding tot gevolg. Al dit geclown zo kort voor de verkiezingen. Ik heb in feite nu al meer materiaal om mijn volledig columnjaar mee vol te krijgen, dan de plastische chirurg die Lolo Ferrari’s “comme ça” heeft moeten vullen. Toch ga ik deze maand lekker over iets anders zwaffelen.

 

Tijdens al dit gepalaver over bosbrossers en complottheorieën, gooide mijn vader een klein en vergeten digitaal artikeltje, van ‘Het Laatste Nieuws’ weliswaar, in mijn shoot. En het voelde alsof ik een vinger in Pikachu’s anus duwde: I was in shock! Eind januari liet onze favoriete appelsien Trump een f*ckload aan Amerikaanse gevechtshelikopters en andere militaire sh*t aan wal komen in Zeebrugge en Antwerpen. Al deze kaboemboems reizen momenteel gezellig door het Europese grondgebied om te stranden aan de grens tussen ons en “Le Putin” himself. Evenveel militair spiergeflex als wanneer je binnen wandelt in de Basic Fit. Trumpie en Putin zijn dus in feite aan het fluimen naar elkaar over de omheining. Jammergenoeg zijn wij de omheining. Nu ze beiden ook uit het ‘missile pact’ zijn gestapt en China ladida ook nogal zelfzeker met zijn militaire pik staat te zwaaien naar de rest van de wereld, begin ik mij toch een beetje zorgen te maken. Ik heb aan een heleboel mensen (ook aan vrienden die altijd goed geïnformeerd zijn omdat ze een abonnement op de Knack en de Story hebben) gevraagd of zij hiervan op de hoogte waren. Collectief klonk er een dikke, vette, met drol overgoten NOPE. Onze Belgische regering heeft van dit alles  niks gepiept aan hun bevolking en dat vind ik nog het ergste van allemaal. Ondertussen gaat wel het Joke-meets-Bigfoot-circus gezapig verder en zijn er geen ogen gericht naar het reële gevaar. Wat wordt ons nog allemaal verzwegen? Leeft Johny Turbo nog? Was onze koloniale periode simpelweg blanke propaganda? Hoeveel echte informatie hebben wij tot onze beschikking? Dat is een interessant vraag die we in ons achterhoofd moeten houden wanneer we binnenkort op de volgende serie leugenachtige idioten gaan stemmen.

 

Om aan te tonen dat onze leiders nog meer relevant nieuws in de met schaduw gevulde hoek der vergetelheid willen duwen: de CBO-burger is terug te verkrijgen in McDonald’s. Ik durf te wedden dat de meesten onder jullie hier ook niet van op de hoogte zijn. Dit was by far het belangrijkste nieuws dat ik de afgelopen tijd te horen kreeg. Nadat macie’do’s ’s werelds beste burger van hun menu schrapte, zijn talloze mensen niet bij de pakken blijven zitten en een petitie gestart. Dit ging gepaard met een hele beweging waar zelfs de ‘gilets jaunes’ jaloers op zouden zijn. In tegenstelling tot onze milieu-activisten en gele frakskes zie je dit niet in de media. Maar god zijt geprezen! Gerechtigheid triomfeert! De overheerlijke CBO is back! Er is nog hoop voor de mensheid en activisme kan inderdaad wonderlijke dingen teweeg brengen.

 

This is The Odd Man saying: I’m such a fu*king fatso, Mclovin 

Meer lezen...

Concert report: Jeff Beck

27 OKT 2016
Concert report: Jeff Beck


 

Jeff Beck – Koninklijk Circus Brussel – 25/10/2016

 

Rollin' and Tumblin'

 

Jeff Beck, oudgediende van The Yardbirds, waar hij net als Eric Clapton & Jimmy Page aan zijn carrière begon, gaat al decennialang mee als één van de betere Britse bluesgitaristen.
Zowat een half jaar geleden werd zijn 37e studio-album “Loud Hailer” uitgebracht, sindsdien tourt hij de wereld rond ter promotie.
Na een doortocht in de USA deze zomer, samen met Buddy Guy, kwam hij nu in Europa touren en dinsdagavond was Brussel aan de beurt.Aangekondigd voor een concert van 105 minuten, startte Beck al een half uur te laat en was het al na 80 minuten voorbij...


Eigenaardig genoeg kregen we ook geen enkel nummer uit zijn nieuwste album voorgeschoteld, maar speelde Beck veeleer als een jukebox een mix van oud, eigen werk, gecombineerd met bluesstandaards die hij ooit eerder al coverde.
Er wordt continue afgewisseld tussen instrumentaal geweld en gezongen nummers, wat een beetje het ritme breekt van het concert. De gezongen nummers zijn meestal blues-klassiekers, gebracht door Jimmy Hall, een geroutineerd zanger uit de States (bekend van de 70’ies band Wet Willie) die ook uitstekend met de mondharmonica overweg kan.
Verder wordt Beck stevig begeleid door bassiste Rhonda Smith (o.a. gewerkt met Prince, Chaka Khan en Larry Graham) en drummer Jonathan Joseph (Joss Stone, Ricky Martin, Al Jarreau, …).
Elk bandlid krijgt zijn eigen ‘moment-de-gloire’ tijdens de set, hetzij via een solo (op bass), hetzij via de hoofdrol op zang & mondharmonica.
Alleen drummer Jonathan valt uit de boot, zo dachten we, tot bij de start van de bisnummers blijkt dat ie jarig is (50 geworden) en prompt een taart met kaarsjes krijgt aangeboden door Jimmy Hall.
De échte hoofdrol is uiteraard weggelegd voor Jeff Beck en zijn witte Fender-gitaar, waaruit hij de schitterendste solo’s tovert.


Ik geef toe, Beck is een stilist en purist op gitaar, maar hij speelde schijnbaar uitdrukkingsloos en zonder veel gevoel, al kan hij natuurlijk op routine teren na zo’n lange carrière (hij is er zelf al 72 !).
Deze stijl van bluesgitaristen vind ik super op plaat, maar live heb ik meer voor de gevoelsmensen als een Rory Gallagher. Zelfs Joe Bonamassa speelt technisch even perfect, maar met meer ziel in zijn performance.
Uitschieters waren er niet echt, de hele set door vond ik het niveau redelijk constant, maar te vermelden zijn toch de uitstekende covers van Sam Cooke’s “A change is gonna come” en Stevie Wonder’s “Superstition”.
Het publiek - volledig zittend en vooral oudere mensen - liet het niet aan hun hart komen en wilden van bij de start hun enthousiasme laten blijken. Op het eind kon er zelfs meteen een staande ovatie vanaf.

Setlist :
“Freeway Jam” / “Lonnie on the Move” (Lonnie Mack cover) / “Morning Dew” (Bonnie Dobson cover) “Little Wing” (The Jimi Hendrix Experience cover) / “Even Odds” / “You Know You Know” (Mahavishnu Orchestra cover) / “A Change Is Gonna Come” (Sam Cooke cover) / “Stratus” (Billy Cobham cover) / “Over Under Sideways Down” (The Yardbirds song) /
“Blue Wind” / “Led Boots” / “Red House” (The Jimi Hendrix Experience cover) / “People Get Ready” (The Impressions cover) / “Big Block” / “Rollin' and Tumblin'” (Hambone Willie Newbern cover)
“Superstition” (Stevie Wonder cover) / Bissen : “Going Down” (Moloch cover) / “Little Brown Bird” (Muddy Waters cover) / “A Day in the Life” (The Beatles cover)Stefaan Delagrange
 

Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck