Brutus - Nest
In Flames - I, the Mask
Rival Sons - Feral Roots
Balthazar – Fever
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
30 APR
Bonzai Awards
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Bonzai Ardennes : Retro Camp
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
08 JUN
Werchter Boutique
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
29 JUN
Grensrock 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
21 JUL
Melt 2019
27 JUL
Love Family Park
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
11 AUG
Voltage Festival 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
23 NOV
H8000 Hardcore H8000 Book
Fotogalerij
Concert Review: Flotsam and Jetsam
Concert Review: Flotsam and Jetsam
Neil Young & Crazy Horse - Lokerse feesten
Neil Young & Crazy Horse - Lokerse feesten
Photo report: Nightwish
Photo report: Nightwish
Photo report: Villa Pace / St- Niklaas 4-5 september
Photo report: Villa Pace / St- Niklaas 4-5 september
Photo report: Elvis Costello
Photo report: Elvis Costello
Photo report: Little steven
Photo report: Little steven
Nostalgie Beach Festival 2014
Nostalgie Beach Festival 2014
Photo report: Dog Eat Dog
Photo report: Dog Eat Dog
Opening Versuz - Hasselt
Opening Versuz - Hasselt
Concert report: Parkway Drive
Concert report: Parkway Drive
Photo report: Santana
Photo report: Santana
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper
Photo report: Persistence Tour 2019
Photo report: Persistence Tour 2019
Photo report: Rock op het plein
Photo report: Rock op het plein

The odd man

Een kleintje met andalouse


 

“Go Go Power Politiestaat, Na na na na na”

 

Het vijftien kilometer lange stukje Wilde Westen bestaande uit asfalt en vogelpoep dat van Ieper tot Kortrijk loopt, beter bekend als één van de vele ingrediënten van een Snickers reep, de A19, werd in de laatste maanden beter getemd dan het collectief van de Noord-Koreaanse bevolking. Door middel van trajectcontrole heeft Big Brother er voor gezorgd dat dit stukje snelweg niet meer zo snel is. Natuurlijk brengt dit gebeuren het alom bekende fenomeen teweeg: luid protest door alle wegmisbruikers die er te vinden zijn in dit kleine, maar vooral oordelende, landje der achterlijkheid. Nu even kort mijn relaas na enkele maanden deze route te berijden.

 

Sinds ze deze trajectcontrole hebben neer geplant kan je daadwerkelijk je cruisecontrol op honderdtwintig flatussen per uur zetten en lekker mee cruisen met de rest van onze gespitste spitsmensen. Opvallend minder cowboys die met hun ego de weg opeisen en tevens een daling van linkse plakkers en dus een stijging van rechtse rakkers. Het resultaat is verbluffend en aangenaam: rustiger en bijna stressvrij rijden. Wanneer je echter de eerste afrit van Menen achter je laat, en dus ook de hele trajectcontrole, start terug de lancering van Mario Karts. Dit uiteraard gepaard gaand met de nodige stress, remlichten en bovenal debiele manoeuvres. Ik concludeer dan maar dat dergelijke maatregelen verder uitgebreid mogen worden. Maar ik voel de bui al hangen: de debiele zakken van onze maatschappij die al dit ge-politiestaat teweeg hebben gebrachten, zullen me op mijn donder geven om zo’n uitspraken neer te pennen. Zucht, eye roll.

 

Van het moment dat ergens een flitspaal of trajectcontrole wordt geplaatst of een alcoholcontrole wordt georganiseerd, zijn die kinderlijke, mongoloïden er om hun afgezaagde en gestandaardiseerde zever op Facial-Book te posten. “Ze (de staat) hebben weer meer geld van de werkende man nodig!”, “Het is om ons te pesten!”, “Zou de politie niet beter boeven pakken, in plaats van hun zakken te vullen?”. Maar als je er eigenlijk goed over nadenkt, moeten wij niet boos zijn op de staat, maar op al die randdebielen zelf. Moest iedereen zich nu eens gedragen, waren dergelijke maatregelen totaal overbodig en konden we nog eens gas geven wanneer er echt een noodgeval is (zoals wanneer je van de frituur komt). Maar nee, door deze idioten die te narcistisch zijn om te beseffen dat zij dit net veroorzaken moeten we allemaal koude en slappe frieten met lauwe mayonaise fretten. En dan is de regering (waar ze trouwens zelf op hebben gestemd) kop van jut. Maar wat verwacht je nu zelf? Zoals in de gemiddelde kleuterklas kunnen de meesten onder ons niet eens proper eten noch schijten, dus moet vadertje staat ons helpen door onze handjes vast te houden en onze vleesjes te snijden. Want laat ons eens doen zonder enig toezicht, en om de haverklap rijden we zo zat als een kanon een halve lagere schoolklas naar de fritz.

 

Dus de volgende keer dat iemand van de “vrienden” afkomt met “Die pipo’s van de lokale ombudsdienst hebben me weer een boete gegeven, omdat ik negentig reed in de bebouwde kom. Hebben ze niets beter te doen met bla bla bla…” moet je vooraal niet mee praten. Weet dat zij net het probleem zijn en wij de oplossing. Neem ze dus mee naar buiten, snij hun keel over, plas in de wonde en laat ze achter om te rotten op de grond. Richt je woede op de juiste mensen en dan kunnen we misschien het tij doen keren en binnen enkele jaren terug warme frieten met koude mayonaise eten!

 

This is The Odd Man saying: Als je niet akkoord bent met mijn mening, kan mij dit eigenlijk niet veel schelen.

 

Meer lezen...

Concert report: Monster Magnet

27 JAN 2019
Concert report: Monster Magnet


 

Monster Magnet + Puppy

 

De Kreun, Kortrijk 26.01.2019

 

PUPPY mocht aftrappen in een bomvolle De Kreun. Dit Britse trio brengt stevige rock in de trend van Weezer en dergelijke. Ze brengen hun songs strak en maken gebruik van korte breaks die perfect uitgevoerd worden. De zangpartijen van gitarist/zanger Jock Norton klinken braaf en zijn meestal tweestemmig met de hulp van bassist Will Michael.

De stemmetjes zijn precies afkomstig van kereltjes aan de rand van de puberteit. Ze staan in schril contrast met de muziek. Dat is wennen. Hun set startte met ‘Entombed’. Dit nummer geeft u onmiddellijk een idee waar de band voor staat. Simpele krachtige gitaarriff met mokerslagen van bas en drum. Dat blijkt ook de formule voor de volgende songs van de set.

Na twintig minuten viel het gitaargeluid weg. Gelukkig kon Jock snel het euvel verhelpen. Na de song grapte Jock dat dit een onderdeel van de show was.  Britse humor. Altijd top.

 

MONSTER MAGNET werd ingeleid door de openingsgeluiden van hun album ‘Dopes to Infinity’ gevolgd door de song zelf. De toon was gezet. ‘Rocket Freak’ uit het album Mindfucker volgde.  Verder passeerden ‘Crop Circle’ uit Powertrip, ‘Radiation Day’ uit Monolithic Baby en ‘Melt’ uit God Says No. Het geluid zat goed en Wyndorf maakte opnieuw volop gebruik van echo en nagalm.

 

De setlist bestond enkel uit pareltjes. ‘Look to your Orb’ , ‘Ego, the Living Planet’ en ‘Negasonic Teenage Warhead’(Dopes to Infinity) waren uitschieters. Er werd afgesloten met ,hoe kan het anders, ‘Spacelord’ uit Powertrip. We kregen drie songs extra: ‘CNN War Theme’ uit Monolithic Baby, ‘Dinosaur Vacuum’ uit Superjudge en de titeltrack ‘Powertrip’ .  Ik merkte op dat ik de bassist al eerder gezien had in een andere band. En inderdaad. Het was Chris Kosnik, bassist bij The Atomic Bitchwax. Hij verkeerde in bloedvorm. Dave Wyndorf heerst en daar zijn we gelukkig mee. 

Monster Magnet mag nooit verdwijnen. Nooit.

 

Guido Grymonprez