Flotsam & Jetsam – The End Of Chaos
Balthazar – Fever
Farmer Boys – Born Again
The Night Flight Orchestra
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
02 MAA
Neneh Cherry
08 MAA
The Sore Losers
08 MAA
Doro
13 MAA
Betizfest 2019
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
07 APR
Time Warp 2019
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
10 APR
Marco Mendoza
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
09 JUN
Hello Festival
12 JUN
Whitesnake
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Concert report: Goose
Concert report: Goose
Concert review: Sass Jordan
Concert review: Sass Jordan
Photo report: Midge Ure
Photo report: Midge Ure
Photo report: The Nits
Photo report: The Nits
Mamma Mia
Mamma Mia
Miava - Essay On Bentham
Miava - Essay On Bentham
Concert report: The Sore Losers
Concert report: The Sore Losers
Photo report: The Scabs - 40 Years
Photo report: The Scabs - 40 Years
Kneistival 2015
Kneistival 2015
Photo report: Rose Tattoo
Photo report: Rose Tattoo
Photo Report: Ertebrekers
Photo Report: Ertebrekers
Concert report: Steak Number Eight
Concert report: Steak Number Eight
GENTJAZZ 2015 Dag 6
GENTJAZZ 2015 Dag 6
Photo report: De jeugd van tegenwoordig
Photo report: De jeugd van tegenwoordig

The odd man

Bosbrossers


 

“De waarheid komt uit een brossers mond”- of was het nu kindermond?

 

Bosbrossers, verduidelijking over dit thema moet ik alvast niet meer geven. Het domineert immers de media en de Brusselse donderdagen nog meer dan de uitdrukkelijke stank na de ochtendkak van de dag. Dit fenomeen heeft ervoor gezorgd dat donderdag niet meer bekend staat als uitgaansdag voor onze studerende toekomst, maar eerder als uitstapje-naar-de-hoofdstad-dag. Voor mij goed, zolang ze maar met hun poten van ‘Zondag Josdag’ af blijven! Anywhore, de nevenwerkingen hiervan kwamen, zoals verwacht, ook sneller aandraven dan mijn erectie bij het zien van Emma Watson. Voornamelijk de mening van de belastingbetalende volwassen mens was er snel bij. En net zoals bij de meeste thema’s was dit opnieuw Brugge vs Anderlecht, rechts vs links, pipi vs kaka. En ik sta, weliswaar rijkelijk geamuseerd, op de middenlijn te kijken naar alle “argumenten” die weg en weer geslingerd worden. Soms zinnig, maar vaak zo van de pot gerukt dat het aanvoelt als kijken naar Roland Garros voor debielen. Na het aanschouwen van deze debatten van hoge kwaliteit, kijk ik met een andere bril naar onze jeugdige activisten. 

 

Ik sta er van versteld hoe deze secundaire schoolkindjes dit vanuit het niets hebben teweeggebracht. In mijn tijd waren wij enkel bezig met het ruilen van flippo’s en bevel geven aan onze vrienden om het ‘aan te gaan vragen’ met die rosse van de vijfde klas. En aanschouw generatie nu, persistent little f*ckers, not? Ze staan er, net als onze ‘Gilet Jaune’-mannen: geen organisatie noch leiders of sturing. Gewoon donderdag en Brussel. Zo simpel dat zelfs een drie dagen oude drol op de afspraak aanwezig kan zijn. Dit alles verloopt vreedzaam en zonder een massale boycot of lamlegging van ons Belgische landje (in tegenstelling tot de mama’s en papa’s die soms eens manifesteren). Het verspreidt tevens als een wild vuurtje, mede dankzij sociale media, en het zet andere jongeren aan om ook na te denken over dit thema. Toch inhoudelijker dan de Pokémon-Go fase van twee zomers geleden. Ondertussen wordt hen verweten dat ze niet eens kunnen formuleren wat ze in feite willen. Maar wat verwacht je? Ze zijn gemiddeld 17 jaar. De oudere generatie zegt altijd vol narcisme dat ze beter weet wat goed voor hen is, maar nu groeperen ze zich om aan ons allen te zeggen dat we er eigenlijk de kloten van bakken. Ze willen dat volwassenen, hun ouders, hun grootouders, hun politieke leiders hun werk goed doen, want deze piepjonge generatie moet nog langer op deze planeet vertoeven, dan de galspuwende impotente zakken en zakkinnen op deze wereld (hopelijk toch). Ze weten dus geen oplossing te formuleren; zelfs geen deftige vraag. Maar wees eerlijk, de helft van de uitgesproken meningen die wij de wereld insturen zijn hetzelfde. Iedereen kan een probleem benoemen, maar niet iedereen kan met een oplossing voor de dag komen. En deze jongeren beweren niet dat ze alle oplossingen hebben, maar ze zijn heus niet zo dom om te geloven dat we goed bezig zijn. Dit in tegenstelling tot Joke Schauvliege, die met een bevuilde pamper rondloopt zonder het zelf door te hebben. Ze voelt zich gesterkt door deze betogingen. Ze ziet ze als een signaal dat haar beleid goed is en dan ook maar verder moet worden gezet (namelijk schone lucht kopen in de USSR en Scooby and the Gang verder laten zoeken naar de spookbossen). Moest het beleid dat wordt gevoerd, goed zijn, zouden deze betogingen toch helemaal overbodig zijn, niet?

 

Ach ja, onze regeringen doen “hun best”, maar dit is eerder een verwijt dan een kwijtschelding van hun incompetentie. Wij als stemmende meerderjarigen zijn hier medeplichtig aan, want wij hebben gestemd op deze geniale leiders van vandaag. Diezelfde leiders die ons één van dé basisbehoeftes van onze maatschappij niet konden garanderen deze winter: energie. Dat was voor mij nu eens een geldige reden om de regering te doen aftreden. Wel de stemmers en leiders van morgen maken duidelijk dat wij niet goed bezig zijn en dat is de essentie van deze hele zaak.

 

De jeugd is mij nog maar net aan het ontglippen, maar ik kan nu al een met konthaar gevulde bilspleet van een kloof zien tussen de bospoepers van mijn generatie en de bosbrossers van generatie nu. Ik ben blij en trots dat ze brullen om thema’s die er toe doen. Laat ze brullen, laat ze brossen en laten we eens niet luisteren naar wat ze zeggen, maar naar wat ze ermee bedoelen. Of hebben de papa’s en mama’s liever dat zoon en dochterlief brossen om op café te zitten. Ik dacht het niet.

 

This is The Odd Man saying: Beter de vrijdag gekozen, iedereen houdt van een verlengd weeken

Meer lezen...

Concert report: Moshroomfest

22 JAN 2018
Concert report: Moshroomfest


 

MoshRoomFest

 

Moorslede - 20.01.18

 

Treffend tributeren

 

Mworslé, alwaar ijzeren Briek zich in het jaar 1950 tot wereldkampioen wielrennen kroonde, was afgelopen zaterdag het decor voor de eerste editie van MoshRoomFest. De vzw achter dit event heeft als doel geld in te zamelen om een degelijke repetitieruimte van het nodige materiaal te voorzien, zodat beginnende bands er kunnen samen komen om te repeteren. Ook een opnamestudio behoort tot de plannen, toekomstmuziek die ooit werkelijkheid wordt. Sinds afgelopen zomer waren de eerste affiches al te zien met toch wel een opmerkelijke line-up. Zo stonden Letz Zeppelin en Food Fighters, klinkende namen in de wereld van de tributebands, op de line-up. De bluesrock-formatie Cheap Sunglasses mocht rond 20.30u de spits afbijten.

 

GC De Bunder te Moorslede was met een kleine vijfhonderd aanwezigen al vroeg in de avond goed gevuld. De organisatie zat strak. Buiten kon er een simpele braadworst gegeten worden en aan de bar moest je nooit langer dan drie seconden wachten op bediening. Het bier stroomde rijkelijk en de sfeer zat goed.

 

Cheap Sunglasses brengt met z’n drieën een ode aan bekende en minder bekende bluesrock-grootheden. Covers van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn en Joe Bonamassa behoren tot de mogelijkheden. Door het gapende gat tussen podium en publiek kwam de boel in het begin van hun set wat moeilijk op gang. Maar de zwoele gitaarriffs en het duchtig gedrum hadden uiteindelijk wel het gewenste effect. Ook de vraag aan de opgedaagde liefhebbers om wat dichter te komen werd positief beantwoord.

 

Drie kwartier later mochten Food Fighters de klassiekers van Grohl en co op een marmeren voetstuk plaatsen. Learn To Fly, My Hero, Monkey Wrench,… werden allen naadloos nagespeeld. Bridge Burning diende als perfecte opener om als een moker in de massa gezwierd te worden. We zagen en hoorden meteen dat het goed zat. Zanger Peter De Zutter had geen moeite om het volledige vocale pallet van levende legende Dave Grohl naar voor te brengen. Gitarist Jeroen van Ryckeghem schudde de wereldberoemde riffs uit zijn mouw alsof het niets was. Het drieluik All My Life, Best Of You en The Pretender waren het ideale sluitstuk van een ronkende tributegig. Het werd nog maar eens duidelijk hoeveel hits de drummer van Nirvana bij zijn tweede band bij elkaar geschreven heeft.

 

Na middernacht was het de beurt aan de headliner van de avond om Moorslede finaal in te pakken. Om Plant & Page treffend na te spelen moet je bakken talent in de vingers hebben. Ook het nodige charisma om de classics van niemand minder dan Led Zeppelin naar voor te brengen ontbrak niet. Berre Van Hoeylandt (Guy Swinnen Band, The Wolfbanes…) toverde met zijn snaren perfect de sound van weleer tevoorschijn. Hij mag met recht en rede de Jimmy Page van de Lage Landen genoemd worden. Frontman Michael Devlin, een in Amsterdam woonachtige Londenaar, is twee druppels Robert Plant. Veel show met blonde krullen incluis plantten het zaadje voor een top tributeshow. Good Times Bad Times, Communication Breakdown, Dazed & Confused… werden allen zoals op plaat voortreffelijk in onze oren gepleurd met Stairway To Heaven als kers op de romige zeppelin-taart.

 

MoshRoom vzw mag content zijn. Deze avond was dik in orde. Tot volgend jaar!?

(BG)

 

Pics: Tom Van der Stede - Frank Verlinden

 

 

Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest