Flotsam & Jetsam – The End Of Chaos
Balthazar – Fever
Farmer Boys – Born Again
The Night Flight Orchestra
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
02 MAA
Neneh Cherry
08 MAA
The Sore Losers
08 MAA
Doro
13 MAA
Betizfest 2019
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
07 APR
Time Warp 2019
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
10 APR
Marco Mendoza
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
09 JUN
Hello Festival
12 JUN
Whitesnake
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Photo report: Midge Ure
Photo report: Midge Ure
Photo report: Rock Zottegem - Zaterdag
Photo report: Rock Zottegem - Zaterdag
Legacy Festival 2014
Legacy Festival 2014
Photo report: Alcatraz Club Show: Annihilator
Photo report: Alcatraz Club Show: Annihilator
Concert report: Massive Attack
Concert report: Massive Attack
Photo report: Phil Campbell (Motorhead)
Photo report: Phil Campbell (Motorhead)
Photo report: Blast from The Past
Photo report: Blast from The Past
Photo report: Nothing More
Photo report: Nothing More
Night of The Proms 2014
Night of The Proms 2014
Concert report: Cactus Festival - Zaterdag
Concert report: Cactus Festival - Zaterdag
Concert report: Jean Michel Jarre
Concert report: Jean Michel Jarre
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Photo report: Epica - 1000th show
Photo report: Epica - 1000th show
Humo Rock Rally - De zwerver Leffinge
Humo Rock Rally - De zwerver Leffinge

The odd man

Bosbrossers


 

“De waarheid komt uit een brossers mond”- of was het nu kindermond?

 

Bosbrossers, verduidelijking over dit thema moet ik alvast niet meer geven. Het domineert immers de media en de Brusselse donderdagen nog meer dan de uitdrukkelijke stank na de ochtendkak van de dag. Dit fenomeen heeft ervoor gezorgd dat donderdag niet meer bekend staat als uitgaansdag voor onze studerende toekomst, maar eerder als uitstapje-naar-de-hoofdstad-dag. Voor mij goed, zolang ze maar met hun poten van ‘Zondag Josdag’ af blijven! Anywhore, de nevenwerkingen hiervan kwamen, zoals verwacht, ook sneller aandraven dan mijn erectie bij het zien van Emma Watson. Voornamelijk de mening van de belastingbetalende volwassen mens was er snel bij. En net zoals bij de meeste thema’s was dit opnieuw Brugge vs Anderlecht, rechts vs links, pipi vs kaka. En ik sta, weliswaar rijkelijk geamuseerd, op de middenlijn te kijken naar alle “argumenten” die weg en weer geslingerd worden. Soms zinnig, maar vaak zo van de pot gerukt dat het aanvoelt als kijken naar Roland Garros voor debielen. Na het aanschouwen van deze debatten van hoge kwaliteit, kijk ik met een andere bril naar onze jeugdige activisten. 

 

Ik sta er van versteld hoe deze secundaire schoolkindjes dit vanuit het niets hebben teweeggebracht. In mijn tijd waren wij enkel bezig met het ruilen van flippo’s en bevel geven aan onze vrienden om het ‘aan te gaan vragen’ met die rosse van de vijfde klas. En aanschouw generatie nu, persistent little f*ckers, not? Ze staan er, net als onze ‘Gilet Jaune’-mannen: geen organisatie noch leiders of sturing. Gewoon donderdag en Brussel. Zo simpel dat zelfs een drie dagen oude drol op de afspraak aanwezig kan zijn. Dit alles verloopt vreedzaam en zonder een massale boycot of lamlegging van ons Belgische landje (in tegenstelling tot de mama’s en papa’s die soms eens manifesteren). Het verspreidt tevens als een wild vuurtje, mede dankzij sociale media, en het zet andere jongeren aan om ook na te denken over dit thema. Toch inhoudelijker dan de Pokémon-Go fase van twee zomers geleden. Ondertussen wordt hen verweten dat ze niet eens kunnen formuleren wat ze in feite willen. Maar wat verwacht je? Ze zijn gemiddeld 17 jaar. De oudere generatie zegt altijd vol narcisme dat ze beter weet wat goed voor hen is, maar nu groeperen ze zich om aan ons allen te zeggen dat we er eigenlijk de kloten van bakken. Ze willen dat volwassenen, hun ouders, hun grootouders, hun politieke leiders hun werk goed doen, want deze piepjonge generatie moet nog langer op deze planeet vertoeven, dan de galspuwende impotente zakken en zakkinnen op deze wereld (hopelijk toch). Ze weten dus geen oplossing te formuleren; zelfs geen deftige vraag. Maar wees eerlijk, de helft van de uitgesproken meningen die wij de wereld insturen zijn hetzelfde. Iedereen kan een probleem benoemen, maar niet iedereen kan met een oplossing voor de dag komen. En deze jongeren beweren niet dat ze alle oplossingen hebben, maar ze zijn heus niet zo dom om te geloven dat we goed bezig zijn. Dit in tegenstelling tot Joke Schauvliege, die met een bevuilde pamper rondloopt zonder het zelf door te hebben. Ze voelt zich gesterkt door deze betogingen. Ze ziet ze als een signaal dat haar beleid goed is en dan ook maar verder moet worden gezet (namelijk schone lucht kopen in de USSR en Scooby and the Gang verder laten zoeken naar de spookbossen). Moest het beleid dat wordt gevoerd, goed zijn, zouden deze betogingen toch helemaal overbodig zijn, niet?

 

Ach ja, onze regeringen doen “hun best”, maar dit is eerder een verwijt dan een kwijtschelding van hun incompetentie. Wij als stemmende meerderjarigen zijn hier medeplichtig aan, want wij hebben gestemd op deze geniale leiders van vandaag. Diezelfde leiders die ons één van dé basisbehoeftes van onze maatschappij niet konden garanderen deze winter: energie. Dat was voor mij nu eens een geldige reden om de regering te doen aftreden. Wel de stemmers en leiders van morgen maken duidelijk dat wij niet goed bezig zijn en dat is de essentie van deze hele zaak.

 

De jeugd is mij nog maar net aan het ontglippen, maar ik kan nu al een met konthaar gevulde bilspleet van een kloof zien tussen de bospoepers van mijn generatie en de bosbrossers van generatie nu. Ik ben blij en trots dat ze brullen om thema’s die er toe doen. Laat ze brullen, laat ze brossen en laten we eens niet luisteren naar wat ze zeggen, maar naar wat ze ermee bedoelen. Of hebben de papa’s en mama’s liever dat zoon en dochterlief brossen om op café te zitten. Ik dacht het niet.

 

This is The Odd Man saying: Beter de vrijdag gekozen, iedereen houdt van een verlengd weeken

Meer lezen...

Concert report: PJ Harvey

21 OKT 2016
Concert report: PJ Harvey


 

PJ Harvey @ Vorst Nationaal 19/10/16 (4,5/5)

 

Saxy PJ & her magnificant nine

 

Na vijf jaar radiostilte kwam Miss Harvey dit jaar eindelijk met een propere opvolger van het redelijk legendarische Let England Shake (2011). Op The Hope Six Demolition Project probeert Polly Jean weer heel wat nieuwe dingen uit. Zo zet ze dit keer de saxofoon, die ze ook zelf met veel kunde ter hand neemt, centraal. Wie afreist naar de bakermat van dit warme instrument wordt dan ook met toeters en bellen ontvangen. PJ Harvey kon rekenen op een goed gevuld Vorst Nationaal om haar laatste plaat voor te stellen.

 

Zonder voorprogramma een dik anderhalf uur doorstomen met vooral nieuwer werk hier en daar afgewisseld met een klassieker, het is weinig artiestes van Harveys generatie gegeven. Als een enthousiaste dorpsfanfare kwam de negenkoppige formatie samen met de gastvrouw van de avond de bühne op geschuifeld. Met een brede achterhoede vol muzikaal talent als degelijk uitgebouwd fundament en een flinke portie Britse bokkigheid reeg the first lady van de alternatieve rock haar machtig mooie melodieën feilloos aan elkaar. Met o.a. Chain Of Key, The Community of Hope en The Orange Monkey, alle drie van The Hope Six Demolition Project, werd de spits snedig afgebeten. Het geluid zat goed, wat in Vorst niet vanzelfsprekend is, en zonder veel randanimatie kon er toch voor het nodige kippenvel gezorgd worden. Met een handvol spots, artwork enkel bestaande uit een soort betonnen muur en weinig tot geen bindteksten kregen de fans toch fijn waar voor hun 43 piek. De handen gingen na ieder nummer dan ook gedwee op elkaar. In het tweede luik werden enkel songs van Let England Shake met veel passie ten berde gebracht. The Words That Maketh Murder, The Glorious Land en de titeltrack gingen bij het overgrote deel van het publiek via de zintuigen van de licht wiegende hoofden zoetjes binnen. De eindsprint van Polly Jean, die heel het concert door goed bij stem bleef, mocht er ook wezen. Kersverse krakers als The Wheel en River Anacostia werden harmonieus afgewisseld met de tijdloze klassiekers To Bring You My Love, Down By The Water en de cultclassic van weleer 50ft Queenie. Enkel de uberhits C’mon Billy en Big Exit ontbraken nog op de setlist om de hele boel volledig in te pakken. Maar voor een greatest hits-gig moet je nu eenmaal niet bij PJ Harvey en co zijn.

 

Het was de moeite om op deze natte herfstavond de lange weg naar Vorst af te leggen. Tot de volgende keer PJ!

(BG)

Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey
Concert report: PJ Harvey