Baroness – Gold & Grey
Bokassa - Crimson Riders
The National
Rammstein -Rammstein
Brutus - Nest
In Flames - I, the Mask
Agenda
29 JUN
Grensrock 2019
30 JUN
Werchter 2019
02 JUL
Corrosion of Confidence
07 JUL
Ieperfest 2019
07 JUL
Cactusfestival
14 JUL
Bospop 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
21 JUL
Kneistival 2019
21 JUL
Melt 2019
27 JUL
Love Family Park
03 AUG
Roadkill 2019
04 AUG
Lokerse feesten
04 AUG
Dranouter 2019
04 AUG
Cirque Magique 2019
11 AUG
Alcatraz 2019
11 AUG
Voltage Festival 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
30 OKT
Stef Kamiel Carlens
05 NOV
Sheila E
16 NOV
Nikki Lane
22 NOV
Agnostic Front
23 NOV
H8000 Hardcore H8000 Book
22 FEB
The Darkness
Fotogalerij
Concert report: Joost Zweegers
Concert report: Joost Zweegers
Concert report: Scorpions
Concert report: Scorpions
Photo report: The Iron Maidens
Photo report: The Iron Maidens
Grensrock 2014 - Menen
Grensrock 2014 - Menen
Photo report: Thurisaz
Photo report: Thurisaz
Frank Boeijen Begijnhofpark
Frank Boeijen Begijnhofpark
AC/DC - Dessel
AC/DC - Dessel
Concert report: Uncle Acid and The Deadbeats @ Trix
Concert report: Uncle Acid and The Deadbeats @ Trix
Photo report:  Floyd Matters
Photo report: Floyd Matters
Photo Report: Antwerp Metal Fest
Photo Report: Antwerp Metal Fest
Concert report: Bart Peeters @ De Leest Izegem
Concert report: Bart Peeters @ De Leest Izegem
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper 04/08/2015
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper 04/08/2015
Photo report: Black Label Society
Photo report: Black Label Society
Concert report: 25 Jaar Den Trap
Concert report: 25 Jaar Den Trap

The odd man

Een ode aan de norsheid


 

 

“Gelieve ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ van ‘Marco Borsato’ af te spelen tijdens het lezen van deze column voor een optimale leeservaring”

 

Op 17 mei van dit godverdomde jaar zat ik in de zetel met mijn vrouw toen haar het wenen nabij stond. Bizar genoeg had ik ze die dag nog niet geslagen noch mentaal gekweld, dus kon ik deze emotionele status nog niet verklaren. Maar dan vertelde me ze het nieuws dat ik nooit had verwacht: Grumpy Cat heeft onze wereld verlaten. Gezien dit dier de kat is waar ik altijd van droomde breng ik deze maand een ode aan mijn ‘spirit animal’ door dé drie frustraties van de afgelopen maand op te sommen die mij nog meer grumpy hebben gemaakt dan een vroegtijdige ejaculatie.

 

Numero Uno: Game Of Thrones seizoen acht:

 

Je kan er niet naast kijken, van Newsmonkey tot HLN, van Man-Baby tot Loser-4-Ever-Virgin-Fan-Boy. Het internet is overgesatureerd met leeghoofdige meelopers die aan het b*tchen zijn over het laatste GOT-seizoen en hoe slecht het wel is, bla bla bla. En ik ben nu geen zak geïnteresseerd in al die kutmeningen. Voor mij was dit seizoen best wel OK. Ik vond het leuker toen er op donderdag geprotesteerd werd om deftigere redenen. Maar goed, de mama’s en papa’s zullen wel blij zijn dat hun kroost op donderdag terug naar school gaat en geëngageerd is in kwaliteitstelevisie. Soit, dit gegeven even ter zijde als de linkerkous na het masturberen. Terug naar de essentie!

 

Er werd zelfs een petitie gestart om dit seizoen te herproduceren. Ik zou eerder een petitie willen starten om die mannen een trap in hun poepenhol te verkopen, zodat ze, in de plaats van collectief te fanboy-zagen een collectieve prolaps krijgen. Dan hebben ze tenminste een reden om te zagen. Al die nerds kunnen er gewoon niet tegen dat de serie ten einde is en daarmee basta. Ze zijn even gefrustreerd als wanneer mama de borst wisselde voor de fles. Ze wisten toen al dat dat de laatste maal zou zijn dat ze een vrouwelijke tiet in het echt zouden aanschouwen zonder er een hoop geld voor te geven. Je zou voor minder een petitie starten om zo’n leed (weliswaar in een totaal andere vorm, maar de beleving zal voor hen vermoedelijk identiek zijn) te herbeleven.

En dan zijn er zelfs van die ‘poepgaais’ die in therapie moeten om het laatste GOT-seizoen te verwerken. Sorry, maar als je hiervoor in therapie moet, is je leven gewoonweg te goed en moet je snel eens naalden delen met heroïne-junks en je huis in brand steken. Dan heb je tenminste recht om mijn belastingsgeld te gebruiken voor therapie! Go f*ck yourself brat! Hier werd ik dus zeer grumpy van! NEXT!

 

 

Numero dos: Zwarte Zondag

 

Onvermijdelijk, de ‘Zwarte Zondag’ die België aan de grond heeft genageld. Het volk heeft de volgende generatie volksvertegenwoordigers gekozen. De winnaars en verliezers zijn gekend en ‘s maandags stond iedereen op met een Trumpiaanse kater. Facialbook was gevuld met nog meer verontwaardiging dan mijn vrouw toen ik toonde hoe “goed” ik de ramen had gelapt. Hoewel ongeveer de helft van de Vlamingen rechts en zelfs één vijfde van de Vlamingen extreem rechts heeft gestemd, is dit niet mijn grootste ergernis. Ik moet toegeven dat de vooruitzichten van een bruin hemdje met bijpassende fuck-me-botjes mij totaal niet zinnen, maar er is nog een grotere frustratie die als een donkere wolk boven mij staat te zeiken. We zien overal de verontwaardiging, maar nergens de trots. Ofwel werden massaal veel proteststemmen uitgebracht en hebben al deze anti-stemmers nu iets van “OWWW SHIIIIITT” ofwel werd er doelbewust gestemd en zijn deze rechts rakkers beschaamd om er voor uit te komen. Wat veel betekend natuurlijk… Any-nazi-how, nu mogen we “kampen” met de consequenties van onze stem. Leve de democratie!

 

 

Numero tres: teennagels

 

Waarom hebben we die kutdingen? Ze hebben geen enkel nut en net zoals mijn onkruid, blijven ze groeien. Soms groeien ze zelfs in je huid en heb je een hoop pijn en gezeik. En wat voor voordeel hebben ze? Die dingen aan je vingers zijn ergens nog handig om een sticker of dergelijke los te prutsen van al je brol, maar die teennagels … zo nutteloos als een chronische ethylafhankelijke vetzak op zondagmorgen.

 

 

Grumpy Cat, we zullen je missen. Je humeur zal in ons voortleven en wordt voor eeuwig gekoesterd. In jouw naam zal ik de mensen in mijn omgeving blijven duidelijk maken dat ik ze niet tolereer! Het ga je goed! You never walk alone!

 

Grumpy Cat, 4-4-2012° - 14-5-2019+

 

Yours Truly, The Odd Man

Meer lezen...

Concert report: The perfect Tool

09 JUN 2017
Concert report: The perfect Tool


 

The Perfect Tool @ De Kreun (7/6/17)  (4,5/5)

 

Bij gebrek aan het origineel

 

Bij gebrek aan het origineel zoekt men de beste alternatieven. Onder dit motto zijn de laatste jaren al heel wat coverbands van allerlei pluimage ontsproten die zich specialiseren om één welbepaalde topband met wisselend succes na te doen. Zo zijn Mac Sabbath, die klassiekers van Ozzy en co in een hamburgerjasje steken, en Mini Kiss, de dwarf version van Gene Simmons en zijn gevolg, slechts een greep uit de wildgroei aan formaties met een adoratie voor één muzikale grootmacht. Zo heb je ook The Perfect Tool uit Boston die met passie voor perfectie de echte Tool weet na te spelen.

 

De Kreun was voor de gelegenheid uitverkocht. Onze eigen Bulls On Parade, op wereldniveau misschien wel het beste RATM-surrogaat, mochten de boel in lichterlaaie zetten en een dikke drie kwartier aanwakkeren. De lyrics van Zach De La Rocha en co bleken na een twintig jaar nog steeds brandend actueel te zijn, met dank aan ene D. Trump. Het publiek deed gewillig mee en zong de opruiende slagzinnen uit volle borst mee. Een halfuur later was het de buurt aan The Perfect Tool om de sfeer erin te houden. Dat lukte moeiteloos en met de ogen dicht konden het evengoed Maynard James Keenan en zijn jolige bende zijn die voor onze neus die de stevige brokken hardrock in het Kortrijkse zwerk keilden. De Amerikaanse coverband is bezig aan een uitgebreide Europese tournee waar ze volledig Undertow, de legendarische debuutplaat van hun helden, van voor naar achter spelen. De outfit van frontman Mike Rock was ietwat van ‘the pot’ gerukt. Zijn wit geschminkte tronie en zijn korte spandex legging konden er nog mee door. Maar het witte topje met valse boezem was er misschien net over. Maar de kunstvorm van het imiteren kent geen grenzen. Al zeker niet als de inhoud van hoog niveau is. Met opener Intolerance kregen ze de opgedaagde massa meteen op hun hand. Niet alleen de kaalkop en vocals van de frontman leken griezelig op het origineel, ook het licht gebogen koortsachtige wiebelen kwam zeer authentiek over. Tool-classics als Prison Sex, Sober, Swamp Song en de titeltrack zelf werden met open armen in ontvangst genomen. Na het lijvig Undertow-hoofdstuk namen ze uitgebreid de tijd om met veel bravoure nog wat krakers te poneren. Zo mochten Ænima, Vicarious en Schism niet in de setlist ontbreken. Het enige verschil met het origineel waren de korte bindteksten waar frontman Rock in tegenstelling tot the real deal in grossierde. Een familiaire gezelligheid die bij nonkel Maynard toch soms ontbreekt.

 

En dan nu hopen dat de echte Tool de komende jaren nog eens naar ons landje afzakt of toch probeert om na elf lange jaren een vijfde plaat te fabriceren.

(BG)

Concert report: The perfect Tool
Concert report: The perfect Tool
Concert report: The perfect Tool
Concert report: The perfect Tool
Concert report: The perfect Tool