Brutus - Nest
In Flames - I, the Mask
Rival Sons - Feral Roots
Balthazar – Fever
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
30 APR
Bonzai Awards
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Bonzai Ardennes : Retro Camp
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
08 JUN
Werchter Boutique
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
29 JUN
Grensrock 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
21 JUL
Melt 2019
27 JUL
Love Family Park
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
11 AUG
Voltage Festival 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
23 NOV
H8000 Hardcore H8000 Book
Fotogalerij
Photo report: Schippersweekend 2015 - 11-13 September
Photo report: Schippersweekend 2015 - 11-13 September
Raymond van het Groenewoud @ De Kreun
Raymond van het Groenewoud @ De Kreun
Photo Report: Hooverphonic
Photo Report: Hooverphonic
Legacy Festival 2014
Legacy Festival 2014
Festival Review Woosha - Vrijdag
Festival Review Woosha - Vrijdag
Photo report: Tjens Matic
Photo report: Tjens Matic
Photo report: Ensiferum
Photo report: Ensiferum
Daan @ De Warande -Turnhout
Daan @ De Warande -Turnhout
Concert report: Filter - Combichrist
Concert report: Filter - Combichrist
King Kong Parkfest 2014
King Kong Parkfest 2014
GENTJAZZ 2015 Luik 1
GENTJAZZ 2015 Luik 1
Michael Jackson - The Legacy
Michael Jackson - The Legacy
Photo report: Helmet
Photo report: Helmet
Photo report: Ten Years After
Photo report: Ten Years After

The odd man

Een kleintje met andalouse


 

“Go Go Power Politiestaat, Na na na na na”

 

Het vijftien kilometer lange stukje Wilde Westen bestaande uit asfalt en vogelpoep dat van Ieper tot Kortrijk loopt, beter bekend als één van de vele ingrediënten van een Snickers reep, de A19, werd in de laatste maanden beter getemd dan het collectief van de Noord-Koreaanse bevolking. Door middel van trajectcontrole heeft Big Brother er voor gezorgd dat dit stukje snelweg niet meer zo snel is. Natuurlijk brengt dit gebeuren het alom bekende fenomeen teweeg: luid protest door alle wegmisbruikers die er te vinden zijn in dit kleine, maar vooral oordelende, landje der achterlijkheid. Nu even kort mijn relaas na enkele maanden deze route te berijden.

 

Sinds ze deze trajectcontrole hebben neer geplant kan je daadwerkelijk je cruisecontrol op honderdtwintig flatussen per uur zetten en lekker mee cruisen met de rest van onze gespitste spitsmensen. Opvallend minder cowboys die met hun ego de weg opeisen en tevens een daling van linkse plakkers en dus een stijging van rechtse rakkers. Het resultaat is verbluffend en aangenaam: rustiger en bijna stressvrij rijden. Wanneer je echter de eerste afrit van Menen achter je laat, en dus ook de hele trajectcontrole, start terug de lancering van Mario Karts. Dit uiteraard gepaard gaand met de nodige stress, remlichten en bovenal debiele manoeuvres. Ik concludeer dan maar dat dergelijke maatregelen verder uitgebreid mogen worden. Maar ik voel de bui al hangen: de debiele zakken van onze maatschappij die al dit ge-politiestaat teweeg hebben gebrachten, zullen me op mijn donder geven om zo’n uitspraken neer te pennen. Zucht, eye roll.

 

Van het moment dat ergens een flitspaal of trajectcontrole wordt geplaatst of een alcoholcontrole wordt georganiseerd, zijn die kinderlijke, mongoloïden er om hun afgezaagde en gestandaardiseerde zever op Facial-Book te posten. “Ze (de staat) hebben weer meer geld van de werkende man nodig!”, “Het is om ons te pesten!”, “Zou de politie niet beter boeven pakken, in plaats van hun zakken te vullen?”. Maar als je er eigenlijk goed over nadenkt, moeten wij niet boos zijn op de staat, maar op al die randdebielen zelf. Moest iedereen zich nu eens gedragen, waren dergelijke maatregelen totaal overbodig en konden we nog eens gas geven wanneer er echt een noodgeval is (zoals wanneer je van de frituur komt). Maar nee, door deze idioten die te narcistisch zijn om te beseffen dat zij dit net veroorzaken moeten we allemaal koude en slappe frieten met lauwe mayonaise fretten. En dan is de regering (waar ze trouwens zelf op hebben gestemd) kop van jut. Maar wat verwacht je nu zelf? Zoals in de gemiddelde kleuterklas kunnen de meesten onder ons niet eens proper eten noch schijten, dus moet vadertje staat ons helpen door onze handjes vast te houden en onze vleesjes te snijden. Want laat ons eens doen zonder enig toezicht, en om de haverklap rijden we zo zat als een kanon een halve lagere schoolklas naar de fritz.

 

Dus de volgende keer dat iemand van de “vrienden” afkomt met “Die pipo’s van de lokale ombudsdienst hebben me weer een boete gegeven, omdat ik negentig reed in de bebouwde kom. Hebben ze niets beter te doen met bla bla bla…” moet je vooraal niet mee praten. Weet dat zij net het probleem zijn en wij de oplossing. Neem ze dus mee naar buiten, snij hun keel over, plas in de wonde en laat ze achter om te rotten op de grond. Richt je woede op de juiste mensen en dan kunnen we misschien het tij doen keren en binnen enkele jaren terug warme frieten met koude mayonaise eten!

 

This is The Odd Man saying: Als je niet akkoord bent met mijn mening, kan mij dit eigenlijk niet veel schelen.

 

Meer lezen...

Concert report: Unearth

22 MAA 2019
Concert report: Unearth


 

Unearth, Darkest Hour, Misery Signals, Malevolence en Left Behind 

 

Entrepot 22/03/19

 

Pissing in the mainstream voor gevorderden


Het entrepot. Eens iets nieuw proberen. Qua zaal dan, want voor Unearth (5/5) zijn we niet aan ons proefstuk toe. We dalen de trappen af en komen in een betonnen bunkerachtig kelder terecht. De merch van de spelende bands ligt ten toon gespreid op een paar tafels, met onder die tafels grote primitieve Sportsdirect “duffle bags”. Dit alleen al brengt mij terug naar mijn jeugdjaren toen ik nog kleine onbekende hardcoregroepen op gelijkaardige manier hun tshirts aan de man zag brengen in het jeugdhuis achter de hoek. Heerlijk. Het belooft een goede avond te worden.

 

De aftrap wordt gegeven door het Amerikaanse Left Behind (3,5/5). Het handjevol mensen die al op de afspraak zijn laten het optreden op zich afkomen. Weinig bravoure muzikaal, maar een imposante zanger qua figuur. Matig en vrij statisch optreden, zeker voor dit genre, maar de laatste twee nummers kunnen wel bekoren. Ik begrijp waar de groepsnaam vandaan komt, ze blijven inderdaad voorlopig nog wat achterop, maar er is potentieel. Dit is dan ook hun eerste tournee in Europa.

 

Voor Malevolence (4,5/5) is de zaal al beduidend voller, en terecht. Wat een bom! Halfgeschoren Britse jonkies met sportshortjes en tattoos all over. Strakke set van begin tot eind, alles moet kapot. En het publiek smult ervan. Lang geleden dat ik moest vrezen om een trap tegen mijn bakkes te krijgen door één van de wild om zich heen maaiende individuen die de pit doorspartelen. Maar als het kwaad wilt…

Malevolence is dan ook de perfecte bandnaam voor dit enige niet Amerikaanse explosieve vijftal. Ze bespelen het publiek meesterlijk en zorgen voor het eerste hoogtepunt van de avond. Als de micro ter hoogte van het publiek gehouden wordt, springen de fans erop als een school piranhas uit het water, en allen kennen ze de teksten. Het kon ons ten zeerste bekoren, wat ons na het optreden regelrecht naar hun merch stand brengt, waar ze nog zelf de verkoop doen. Wanneer we ze feliciteren met hun overdonderend en energiek optreden, zijn ze oprecht gecharmeerd. “Thanks man, appreciate it”. Daar gaat het om, appreciatie. Het heet niet voor niets de “death to false metal core tour”. Vanavond staan hier een resem bands die trouw blijven aan hun idealen en hun muzikale explosiviteit. Pissing in the mainstream voor gevorderden. Dit is waar het om draait, interactie met het publiek en de muziek spelen waarin je gelooft. Next up,

 

Misery Signals (3,5/5). Je zou het de geblondeerde zanger niet nageven op straat als je hem zou voorbijlopen, dat er uit die keel zo een zoetgevooisde grunt kan komen. Muzikaal een stuk melodischer dan Malevolence, waardoor het er in het publiek ook wat rustiger aan toe gaat. Alleen kwamen de misery signals tijdens dit optreden vooral van de P.A., want de zang gaat ergens verloren in de boxen, wat de kwaliteit van het optreden naar beneden haalt. Ze hadden er nochtans zin in. Enig lichtpuntje was toen de fan met Hatebreed shirt de micro uit blondie zijn handen sneerde en de zang even overnam. Dit kon toch nog een glimlach op zijn gezicht brengen.

 

Dan is het tijd voor de band waarvoor wij ons ticket op de kop tikten: Unearth. Hun nieuwe plaat Incinerate, die vooral over de brandend actuele klimaatproblematiek gaat, is alvast een pareltje, zo niet hun beste ooit. De set bestaat dan ook hoofzakelijk uit nummers van deze topplaat. Unearth is altijd een vrolijk zootje ongeregeld op het podium en de heren genieten er duidelijk van. Het ontaardt dan ook snel in een heus metalcorefeestje. Naar het einde toe krijgt een fan nog een open doekje voor de authenticiteit van zijn Unearth t-shirt. De heren gaan al een kleine 20 jaar mee in het genre, avonden als deze bewijzen waarom: their will be done! Darkest Hour (4/5)mag deze avond afsluiten. Het is een co-headline toer met Unearth, om de andere dag mogen zij als laatste de fans huiswaarts sturen. Persoonlijk is Darkest Hour iets minder toegankelijk dan Unearth, maar de bebaarde heren slagen er toch deels in hun enthousiasme over te brengen op het publiek. Het zorgt voor een waardige afsluiter.

 

Kortom, een topavond met snedige metalcore, waarvoor we met plezier nog eens terugkomen naar het Entrepot!

 

Alexander Clarysse