King Buffalo – The Burden Of Restlessness
Gojira - Fortitude
The Dead Daisies - Holy Ground
Elder Brother - I won't Fade On You
Seether - Si Vis Pacem Para Bellum
Reckless! - Not As Think As You Drunk
Agenda
08 AUG
Lokerse Feesten 2021
08 AUG
Dranouter Zomersessies Xl 2021
15 AUG
Alcatraz Fest 2021
29 AUG
W-Festival 2021
04 SEP
Belgian Blast Festival 2021
05 SEP
Cirque Magique
11 SEP
Miracle Metal Meeting
11 SEP
OLT 21
17 SEP
Exhorder
25 SEP
Hell Over Europe 4
09 OKT
Rave Rebels 2021
17 OKT
Elton John
30 OKT
Desertfest
26 NOV
The Sore Losers
27 NOV
Troyfest
07 DEC
Brutus
22 DEC
The RG's
16 JAN
Accept
10 FEB
Cheap Trick
09 MAA
Stake
15 MAA
David Knopfler
05 MEI
a-ha
06 JUN
Kiss
12 JUN
Eric Clapton
26 JUN
Hellfest 2022
05 JUL
Rammstein (Nl)
09 JUL
Mad Cool Festival
21 JUL
Toto
03 AUG
Rammstein (BE)
05 SEP
Factory of Sweetness
23 OKT
Kansas
02 NOV
Blue Oyster Cult

The odd man

The Final Rant


 

 

“Lees deze laatste wijze woorden... ’

 

De meeste wijven in mijn omgeving hebben altijd beweerd dat de tijd zo snel gaat eens je kinderen hebt. En dat blijkt dus nog f*cking te kloppen ook. Ik ben dus genoodzaakt de drie à vier losers die dit lezen teleur te stellen. Deze column, die meer weg heeft van een zelftherapeutische ‘rant’ dan van een hoogwaardige literaire prestatie, kent hier zijn eindstation. Om dit hoofdstuk af te sluiten vroeg mijn hoofdredacteur of ik nog een laatste universele column uit mijn aars kon persen. Dus voor de laatste keer ‘all aboard the poopoo train!’ Na lang (half geïnteresseerd) na te denken over deze moeilijke opgave, werd het thema in mijn schoot geworpen door niemand anders dan die covid A-hole himself.

 

Sinds woensdag is de Belgische covid-tracking app, ‘Coronalert’ (how cleaver) online. Tot niemands verbazing heeft slechts een fractie van de Belgische bevolking deze reeds geïnstalleerd. Dus ofwel wil niemand deze app gebruiken, ofwel zijn er meer ‘bapple oogphones’ in omloop dan dat er schaamluizen in Hot Marijke haar kelderbos zitten. Na een uitvoerige bespreking met al mijn vrienden, zijn we alle drie tot de conclusie gekomen dat het de eerste optie moet zijn.

 

Als je dan eens gaat rondvragen waarom men de app niet wil gebruiken krijg je meestal hetzelfde debiele standaard antwoord: “Ik moet niet weten dat Vaderke Staat weet wat ik zoal doe. Ik hou van mijn privacy.” Een standpunt dat ik enigszins begrijp. Je kan dan de discussie voeren of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Misschien kan deze app de versoepelingen van onze “competente” (ex-)regering uitbalanceren? De echte absurditeit van dit verhaal komt echter naar boven wanneer je gaat doorvragen naar die zogezegde privacy. De regering mag niet aan mijn gewaardeerde privacy zitten hoor, maar internetgiganten mogen uw privacy wel volproppen met Rohipnol en lekker verkrachten. Say wutt?! Ik verduidelijk even.

 

Het blijkt dat de meeste mensen ‘Google’ als standaard search engine gebruiken. De ruwe versie dan nog, waarvan ze de privacy-gegevens van hun account nog nooit bekeken, laat staan gewijzigd hebben. Met andere woorden: Google mag alle verkregen informatie van zaken als ‘Google Maps’, zoekopdrachten, internetgedrag, ... morgen doorverkopen aan derden. Bovendien worden de opnames van hun ‘Google-assistant’ die ze in huis hebben, naar echte mensen geoutsourcet om te analyseren. En laten we het dan zeker nog eens hebben over Suckerberg en zijn Smoelboek, die niet alleen hetzelfde doet, maar nog zoveel meer. Zoals bijvoorbeeld video-opnames en foto’s naar derden (meestal in lage loonlanden) sturen om ze te laten analyseren. Dankzij Face-fuck en Insta-kak zit er dus ergens in Somalië een gozer naar jouw vakantiefoto’s te gluren, zodat Facebook nog beter informatie kan verzamelen over jou, zodat ze “hun producten nog beter kunnen maken”. But, who cares wanneer je veel likes kan halen, hé... Maar dat Big Brother jou zou kunnen volgen in tijden van een pandemie, “No way, José”.

 

Please, curb your narcissism! We zijn ruw geschat met zo’n 11,5 miljoen belgen. In de begroting is er nog geen plaats voor essentiële zaken. Denk je dan dat ze geld en middelen over hebben om 11 miljoen Belgen te begluren? Denk je nu echt dat JIJ, uitgesproken JIJ, zooooooo belangrijk bent voor de staat dat ze per sé jouw doen en laten willen volgen? De meesten onder ons zijn grijze muizen en val jij vandaag dood, kan dat de staat geen zier schelen. En moest je nu toch zo stout zijn, dat je toch wel een beetje interessant bent voor de regering, hebben ze heus geen Covid-app nodig om jou te volgen. Dus opnieuw: curb your narcissism. Jij bent niemand en totaal niet relevant of speciaal. Een ‘niemand’ zijn kan trouwens nog zijn voordelen hebben. Denk maar aan het verhaal van Odyseus en de cycloop: “Niemand heeft mijn oog uitgestoken en is ontsnapt!”. Stop dus met janken bende Calimero’s en installeer die app. De staat is niet geïnteresseerd in een niemand zoals jij. Het kan alleen maar het collectief ten goede komen.

 

Mijn eindboodschap zou dus eigenlijk moeten zijn: wees rationeel als mens (en gebruik uw richtingsaanwijzers). Maar ik mag ook niet teveel verwachten van onze maatschappelijke evolutie. Het heeft ons ruw geschat zo’n 150.000 jaar gekost om deftig onze handen te leren wassen. Laat staan mens te worden.

 

This is The Odd Man saying: bye bye sletjes. Bye bye. X

 

 

Meer lezen...

Elder Brother - I won't Fade On You

08 OKT 2020
Elder Brother - I won't Fade On You


 

Cd review: Elder Brother – I Won’t Fade On You

 

Dit is het derde full album na Heavy Head en Stay Inside van deze band uit California. ELDER BROTHER telt twee vaste leden: Kevin Geyer en Dan Rose. Deze keer zijn ze bijgestaan door bassist Morgan Foster en Evan Garcia-Renart die de drums en keys voor zich neemt. De band brengt rustige pop-soul-jazzy songs die zeer goed opgebouwd zijn. Kevin en Dan maken samen muziek sinds 2013 en laat het duidelijk zijn: het zijn zeer goede songwriters. De schijf opent met de titelsong. De zeer rustige song start met een akoestische gitaar en heeft prachtige samenzang bijgestaan door piano en synths. Er komen geen drums aan te pas. ‘Halloween’ is een mid-tempo song en een knipoog naar Foster The Parents. ‘If You Love Me (like you say)’ is een radio-vriendelijke mid-tempo popsong dat nooit verveelt. ‘I Get So Tired Of You’ is een slow-temposong met mooie elektrische piano en een bas met lichte distortion. Mooi gitaarwerk en solo. Ietwat Steeley Dan-achtig. Videoclip op YouTube. ‘Projector’ zet de gitaar op de voorgrond. Deze slow-temposong heeft tegentijdse ritmes en alweer mooie meerstemmige zang. ‘Ok, Alright’ start met apart drumritme dat de basis blijft in de hele song. Het sterke refrein blijft in het hoofd hangen. ‘The Champion of the East Bay’ is traag en kijk, daar is Steeley Dan terug. In ‘The War Is Over’ zit het drumwerk in tegenritme in de volledige trage song. ‘Hair’ is voor mij een miskleun. Een zeer trage song met té veel pianogepingel. Gelukkig brengt ‘High’ weer leven in de brouwerij. Deze mid-temposong heeft een apart drumritme. Afsluiter ‘Washed’ heeft geen drumwerk. Enkel wat lichte percussie. Een zeer rustige song en alweer mooi gezongen.

 

Elder Brother maakt mooie songs en heeft niets met Rock te maken. De muzikanten zijn top. Dit is Radio 1 stuff van hoog niveau.

 

Guido Grymonprez.