MSG - Universal
All I Know - Vanity Kills
Oh Hiroshima – Myriad.
Ernst - Sad Seasons - Winter
King Buffalo - Acheron
Monolord - Your Time To Shine
Agenda
03 JUL
Ieper Hardcore Fest
09 JUL
Mad Cool Festival (ES)
09 JUL
Bos Festival 2022
10 JUL
Cactus Festival
10 JUL
Rock Zottegem 2022
10 JUL
Bospop 2022
10 JUL
Sjock 2022
11 JUL
The Rolling Stones
21 JUL
Toto
03 AUG
Rammstein (BE)
06 AUG
Coldplay
07 AUG
Lokerse feesten - Metalday
07 AUG
Dranouter 2022
14 AUG
Cirque Magique 2022
14 AUG
Alcatraz Open Air 2022
27 AUG
Roadrock 2022
28 AUG
W-fest 2022
03 SEPT
Epica
05 SEPT
Factory of Sweetness
12 SEPT
Arcade Fire
14 OKT
Godsmack
17 OKT
Sting
23 OKT
Kansas
30 OKT
Fleddy Melculy
02 NOV
Blue Oyster Cult
10 DEC
BFTP 2
11 DEC
WMD 2022

The odd man

The Final Rant


 

 

“Lees deze laatste wijze woorden... ’

 

De meeste wijven in mijn omgeving hebben altijd beweerd dat de tijd zo snel gaat eens je kinderen hebt. En dat blijkt dus nog f*cking te kloppen ook. Ik ben dus genoodzaakt de drie à vier losers die dit lezen teleur te stellen. Deze column, die meer weg heeft van een zelftherapeutische ‘rant’ dan van een hoogwaardige literaire prestatie, kent hier zijn eindstation. Om dit hoofdstuk af te sluiten vroeg mijn hoofdredacteur of ik nog een laatste universele column uit mijn aars kon persen. Dus voor de laatste keer ‘all aboard the poopoo train!’ Na lang (half geïnteresseerd) na te denken over deze moeilijke opgave, werd het thema in mijn schoot geworpen door niemand anders dan die covid A-hole himself.

 

Sinds woensdag is de Belgische covid-tracking app, ‘Coronalert’ (how cleaver) online. Tot niemands verbazing heeft slechts een fractie van de Belgische bevolking deze reeds geïnstalleerd. Dus ofwel wil niemand deze app gebruiken, ofwel zijn er meer ‘bapple oogphones’ in omloop dan dat er schaamluizen in Hot Marijke haar kelderbos zitten. Na een uitvoerige bespreking met al mijn vrienden, zijn we alle drie tot de conclusie gekomen dat het de eerste optie moet zijn.

 

Als je dan eens gaat rondvragen waarom men de app niet wil gebruiken krijg je meestal hetzelfde debiele standaard antwoord: “Ik moet niet weten dat Vaderke Staat weet wat ik zoal doe. Ik hou van mijn privacy.” Een standpunt dat ik enigszins begrijp. Je kan dan de discussie voeren of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Misschien kan deze app de versoepelingen van onze “competente” (ex-)regering uitbalanceren? De echte absurditeit van dit verhaal komt echter naar boven wanneer je gaat doorvragen naar die zogezegde privacy. De regering mag niet aan mijn gewaardeerde privacy zitten hoor, maar internetgiganten mogen uw privacy wel volproppen met Rohipnol en lekker verkrachten. Say wutt?! Ik verduidelijk even.

 

Het blijkt dat de meeste mensen ‘Google’ als standaard search engine gebruiken. De ruwe versie dan nog, waarvan ze de privacy-gegevens van hun account nog nooit bekeken, laat staan gewijzigd hebben. Met andere woorden: Google mag alle verkregen informatie van zaken als ‘Google Maps’, zoekopdrachten, internetgedrag, ... morgen doorverkopen aan derden. Bovendien worden de opnames van hun ‘Google-assistant’ die ze in huis hebben, naar echte mensen geoutsourcet om te analyseren. En laten we het dan zeker nog eens hebben over Suckerberg en zijn Smoelboek, die niet alleen hetzelfde doet, maar nog zoveel meer. Zoals bijvoorbeeld video-opnames en foto’s naar derden (meestal in lage loonlanden) sturen om ze te laten analyseren. Dankzij Face-fuck en Insta-kak zit er dus ergens in Somalië een gozer naar jouw vakantiefoto’s te gluren, zodat Facebook nog beter informatie kan verzamelen over jou, zodat ze “hun producten nog beter kunnen maken”. But, who cares wanneer je veel likes kan halen, hé... Maar dat Big Brother jou zou kunnen volgen in tijden van een pandemie, “No way, José”.

 

Please, curb your narcissism! We zijn ruw geschat met zo’n 11,5 miljoen belgen. In de begroting is er nog geen plaats voor essentiële zaken. Denk je dan dat ze geld en middelen over hebben om 11 miljoen Belgen te begluren? Denk je nu echt dat JIJ, uitgesproken JIJ, zooooooo belangrijk bent voor de staat dat ze per sé jouw doen en laten willen volgen? De meesten onder ons zijn grijze muizen en val jij vandaag dood, kan dat de staat geen zier schelen. En moest je nu toch zo stout zijn, dat je toch wel een beetje interessant bent voor de regering, hebben ze heus geen Covid-app nodig om jou te volgen. Dus opnieuw: curb your narcissism. Jij bent niemand en totaal niet relevant of speciaal. Een ‘niemand’ zijn kan trouwens nog zijn voordelen hebben. Denk maar aan het verhaal van Odyseus en de cycloop: “Niemand heeft mijn oog uitgestoken en is ontsnapt!”. Stop dus met janken bende Calimero’s en installeer die app. De staat is niet geïnteresseerd in een niemand zoals jij. Het kan alleen maar het collectief ten goede komen.

 

Mijn eindboodschap zou dus eigenlijk moeten zijn: wees rationeel als mens (en gebruik uw richtingsaanwijzers). Maar ik mag ook niet teveel verwachten van onze maatschappelijke evolutie. Het heeft ons ruw geschat zo’n 150.000 jaar gekost om deftig onze handen te leren wassen. Laat staan mens te worden.

 

This is The Odd Man saying: bye bye sletjes. Bye bye. X

 

 

Meer lezen...

Karmaflow: The Rock Opera Videogame

13 FEB 2015
Karmaflow: The Rock Opera Videogame


 

Eindelijk is het dan zover! 


Na ruim twee jaar hard werken door een vijftienkoppig team is Act I van Karmaflow: The Rock Opera Videogame (’s werelds allereerste interactieve rockopera videogame) verkrijgbaar in twee verschillende Karmaflow packages met exclusieve extra's op online webstore Steam (voor PC; MAC volgt spoedig). Hier staat de nieuwe Karmaflow trailer
​​

* Package IKarmaflow: The Rock Opera Videogame.Inclusief:
o Karmaflow: The Rock Opera Videogame - Act I
o Karmaflow: The Rock Opera Videogame - Act II
o Karmaflow: The Original Soundtrack
​​


* Package IIKarmaflow: Deluxe Edition.Inclusief:
o Karmaflow: The Rock Opera Videogame - Act I
o Karmaflow: The Rock Opera Videogame - Act II
o Karmaflow: The Original Soundtrack - Extended Edition (inclusief bonus tracks)
o Karmaflow: The Making of (with exclusive footage from Karmaflow in Concert: The Rock Opera)
o Karmaflow: Concept Art (five hi-res PDF files)

Karmaflow: The Rock Opera Videogame in twee Acts 
Act I is nu verkrijgbaar.
Act II zal in april  2015 verschijnen, tegelijk met de OST.

Bij de aanschaf van Act I krijgt de koper automatisch Act II als free download via de hierboven genoemde online webstore Steam zodra deze wordt uitgebracht, inclusief de (digitale) originele soundtrack van de videogame.

De cast van Karmaflow: The Rock Opera Videogame
Op beide Acts is de top van de internationale rock- en metalscene (zangers, zangeressen en muzikanten) en het Metropole Orkest te horen.

Act I bevat gastbijdragen van Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Charlotte Wessels (Delain), Mark Jansen (Epica, MaYaN), Lindsay Schoolcraft (Cradle of Filth), Marc Hudson (DragonForce), Lisette van den Berg (Scarlet Stories) en Bas Dolmans (ex-Xystus).

Act II is met Simone Simons (Epica), Dani Filth (Cradle of Filth), Mariangela Demurtas (Tristania), Daniël de Jongh (Textures), Henning Basse (MaYaN, Rage), Tony Kakko (Sonata Artica) en Elize Ryd (Amaranthe).

Het Metropole Orkest en bandleden van onder meer After Forever, Epica, Textures en Within Temptation tekenden voor de epische muziek. 

De release van deze unieke videogame werd eerder dit jaar live uitgevoerd als interactieve rockopera middels twee premières op 18 januari  en 19 januari  in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch. 

 
Meer informatie
De volledige informatie over alles aangaande Karmaflow (inclusief het team, de muzikale cast, beeld, trailers van de game en de muziek - en meer) staat (gedetailleerd) op de site Karmaflow: The Rock Opera Videogame.

Social Media
http://www.facebook.com/karmaflowgame
http://www.twitter.com/karmaflowgame
http://www.youtube.com/karmaflowgame
Karmaflow: The Rock Opera Videogame
Karmaflow: The Rock Opera Videogame
Karmaflow: The Rock Opera Videogame
Karmaflow: The Rock Opera Videogame
Karmaflow: The Rock Opera Videogame