The Night Flight Orchestra
The Sore Losers - Gracias Senor
Soulfly – Ritual
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Editors - Violence
Avenged Sevenfold - The Stage Deluxe edition
Agenda
25 JAN
Persistence Tour 2019
28 JAN
Monster Magnet
31 JAN
Massive Attack
03 FEB
Behemoth
05 FEB
Parkway Drive
06 FEB
Ghost
09 FEB
Mastodon
16 FEB
Steel Panther
16 FEB
Game expo 1UP
20 FEB
Tears for Fears
02 MAA
Neneh Cherry
08 MAA
Doro
08 MAA
The Sore Losers
13 MAA
Betizfest 2019
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
04 MEI
Headbangers Ball Fest
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Brussels Summer Festival 2016
Brussels Summer Festival 2016
Photo report: Bryan Ferry
Photo report: Bryan Ferry
Concert report: Jeff Beck
Concert report: Jeff Beck
Armin Van Buuren - Sportpaleis
Armin Van Buuren - Sportpaleis
Photo report: Daan - CC Zomerloos Gistel
Photo report: Daan - CC Zomerloos Gistel
Concert report: Parkway Drive
Concert report: Parkway Drive
Raymond van het Groenewoud @ De Kreun
Raymond van het Groenewoud @ De Kreun
Concertreport: The Bootleg Beatles
Concertreport: The Bootleg Beatles
Photo Report: Rock Zottegem 2015 - Vrijdag
Photo Report: Rock Zottegem 2015 - Vrijdag
Photo report: Alcatraz Club Show:  Wizz Wizard - Y&T
Photo report: Alcatraz Club Show: Wizz Wizard - Y&T
Concert report: The perfect Tool
Concert report: The perfect Tool
Concert report: The Sore Losers
Concert report: The Sore Losers
Photo report: Mastodon
Photo report: Mastodon
Photo report: 3 Doors Down
Photo report: 3 Doors Down

The odd man

Een dikke zoen van je achterlijke Kapoen


 

“Liefste peter, hoe meer dat je geeft hoe beter, geef je niets … wel dan zal ik je later niet veel bezoeken in het rusthuis”

 

Ik herinner me nog goed nieuwsjaarsdag in mijn bescheten kindertijd. Ik lig moe in de zetel omdat mijn wettelijke voogden mij veel te lang lieten opblijven om oudejaarsavond te vieren. De dieren zijn net terug genormaliseerd nadat marginale Noord-Fransen ons bombardeerden met goedkoop Chinees vuurwerk. Opa is er nu pas van overtuigd dat het daadwerkelijk vuurwerk was en geen nieuwe Duitse invasie. Moeder loopt over gestresseerd rond terwijl ze tegen iedereen roept uit angst dat ze niet op tijd zal klaar zijn. En dan het geluid dat de chaos aankondigt: ding-deurbel-f*ck-dong. Opa en oma, meters en peters, tantes en nonkels, … Ze zijn allemaal aanwezig in ons bescheiden middenstandskasteel om het nieuwe jaar al drinkend en vretend in te zetten. Een beetje zoals de week voordien, maar dan met goedkope champagne en minder cadeautjes. En dan komt het moment waar wij allen evenzeer naar uit keken als het volgende tandartsbezoek: het voorlezen van de nieuwjaarsbrief! “Please kill me”

 

Daar sta je dan moederziel alleen voor een oger-achtig leger van half aangeschoten volwassenen. Je enige wapen is een dom, samen geknutselde kroon of toverstaf met daarop uw nieuwjaarsbrief. De rijmende, geconstrueerde rommel die meer weg heeft van ordinaire, literaire diaree is vol trots door juf Ann samengesteld en wij krijgen de eer om dit voor te lezen samen met de bijhorende gebaren en/of dansjes. Na deze helse beproeving komt de magere financiële beloning van opa en oma. Amper genoeg om een paar snoepen mee te gaan kopen. Zelfs niet voldoende voor een pakje Pokémonkaarten! Pure afzetterij als je het mij vraagt! Wij hadden in die tijd meer recht op protest voor deze onderbetaling van onze jeugdige kunsten dan de ‘gele hesjes’ tegenwoordig het recht hebben! Maar wij zijn geen autostrades beginnen afzetten hoor! Dat mocht niet van de mama en de papa, veel te gevaarlijk. Dus slikten wij dit onrecht zoals ‘Hot Marijke’ de volledige ‘Erolife’-beurs in 2012 moest slikken met haar pijpmarathon. En terwijl de hele familie zich aan het volproppen is gaan we verder naar de volgende helse laag in Dantes nieuwjaars diner: de goede voornemens.

 

Het is geen toeval dat de psychiatrische ziekenhuizen van ons kleine landje een plotse stijging van bezette bedden kunnen waarnemen in januari, voornamelijk te observeren op de ontwenningsafdelingen. In het Kruidvat zien we plots lege rekken waar ooit de pseudo-geneeskundige medicijnen stonden die je zogezegd helpen met afslanken. Er is een boost in reclamespotjes op de televisie van Nicorette en Basic-fit en TLC doet een marathon van ‘My 600-lb Life’. Na een maand of twee zie je ze echter, fietsend op de hometrainer, hun vette reet vol nicotinepleisters, al dromen van het worstenbroodje die ze als beloning achterna zullen binnenwerken. De meeste van die arme stakkers houden het dus niet langer vol dan een maagds eerste vrijbeurt met zijn sokken. Na talloze opeenvolgende jaren van falen, moet men het misschien eens over een andere boeg gooien. Daarom stem ik voor een meer paradoxale aanpak. Laten we de raad van Sandra Bekkari opvolgen: nooit meer diëten! In plaats het risico te lopen op anorexia met die belachelijke shakes en crash-diëten, gaan we voor een all-you-can-eat Maggie style. Dat resulteert dan misschien in genoeg gewichtstoename om in aanmerking te komen bij meneer de plastische chirurg. Dan is dikke tante Maggie toch nog eens geringeld in haar leven. Verder kan ik voor de niet-rokers onder ons ook nog een oplossing bieden. Ze noemen sigaretten niet voor niets ‘thin sticks’ hoor! Wanneer dit allemaal geen soelaas brengt kan je nog naar de fles grijpen, om al je zorgen weg te drinken. Een goede coma af en toe doet wonderen!

 

Daarmee eindig ik graag deze nieuwjaarsboodschap. Nog een laatste tip: Heb je zelf goede voornemens voor dit jaar? Goed voor jou! Hou ze voor jezelf, niemand is geïnteresseerd.

 

This is The Odd Man saying, “Hopelijk kan ik nog elf maanden vullen met zulke zever”.

 

Meer lezen...

Karmaflow: The Rock Opera Videogame OST

11 APR 2015
Karmaflow: The Rock Opera Videogame OST


 

Recensie Karmaflow: The Rock Opera Videogame OST (4/5)

 

Disney on Metal. 

 

Op donderdag 30 april 2015 is het namelijk zover: dan verschijnt na een aanloop van tweeënhalf jaar de muziek van 's werelds allereerste interactieve Rock Opera Videogame Karmaflow als Original Soundtrack (OST) op cd en online.

Die dag zal behalve de OST ook het tweede en laatste deel (Act II) van de videogame worden gepresenteerd in W2 Poppodium in Den Bosch (support act is Little Devil Allstars). De nieuwe teaser van Act II staat sinds gisteren online.

 

Karmaflow: in tweeënhalf jaar tijd van afstudee​​rproject naar​​ multimediaal fenomeen

W​at in oktober 2012 begon als Ivo's afstudeerproject groeide in tweeënhalf jaar tijd uit tot het ​multidisciplinaire Karmaflow. Hieraan werk(t)en behalve een eigen team van vijftien mensen ook de top van de internationale rock- en metalscene alsmede het gerenommeerde Nederlandse Metropole Orkest intensief mee. Ivo van Dijk: ,,Die periode is als een fantastische heavy ride in de achtbaan geweest voor mij en voor het hele team -met veel hoogtepunten maar ook met enkele tegenslagen. Ik denk dat het na 30 april wel even wennen zal zijn dat we Karmaflow de wereld hebben ingestuurd en dat het project niet meer "van ons alleen" is."

 

 

Karmaflow - live! Ivo: "Na de releaseparty op 30 april gaan we echter niet op onze lauweren rusten. Integendeel! Het doel van Karmaflow is namelijk om muziek, games en theater op een unieke en bijzondere manier te verenigen. Karmaflowwordt daarom ook live in een steeds weer andere en dus wisselende bezetting uitgevoerd als interactieve rockopera. Een immer verrassende multimediale samensmelting van epische rock, klassiek, etnische klanken & videogames. Hou dus vooral onze concertagenda goed in de gaten!"

 

Alle informatie over Karmaflow (inclusief het team, de muzikale cast, beeld, trailers van de game en de muziek - en meer) staat op de sites Karmaflow: The Rock Opera Videogame en Karmaflow in Concert.

 

 

 

Cd Review:

 

Als je denkt, "Wow, dit zou perfect passen in een rockopera-videogame!", dan heb je een goede neus voor muziek. Want ik ga het hier wel degelijk hebben over de Original Soundtrack van Karmaflow: The Rock Opera Videogame.

 

Het begon allemaal in 2012 als het afstudeerproject van de Nederlander Ivo van Dijk. Intussen is Karmaflow een multidimensionaal epos dat zich uitstrekt over verschillende disciplines: videogames, opera, metal, … Een heus manusje-van-alles, die Ivo. Het verhaal van deze puzzelgame is volledig opgebouwd in de vorm van een rockopera, met personages die doorheen de nummers een meeslepend en diepgaand verhaal vertellen. Voor de soundtrack, die eind april samen met Act II van de videogame zal verschijnen, schakelde van Dijk een clubje van bekende en minder bekende - doch geweldig getalenteerde - artiesten in. Dani Filth van Cradle of Filth en Ruud Jolie van Within Temptation zijn maar enkele voorbeelden.

 

Sommige tracks hebben een hoog musical-gehalte en doen hard denken aan de meligheid die je continu voorgeschoteld krijgt in een Disneyfilm als Frozen. Maar laat dit nu een compliment zijn voor Ivo, want dat was eigenlijk net hetgeen hij voor ogen - of beter gezegd, voor oren - had bij het componeren van dit deel van de soundtrack. Gelukkig maken de roze en babyblauwe watten al snel plaats voor diepe growls en duistere, bombastische metalsymfonieën die niet moeten onderdoen voor, laten we zeggen, S&M van Metallica. En als kers op de metal-opera-Disneytaart zorgt van Dijk in de laatste nummers nog voor een vleugje electronica.

 

Of je nu van videogames houdt of niet, dat doet er helemaal niet toe. Haal gewoon deze veelzijdige soundtrack in huis en laat de karma uit je speakers flowen!

 

(NB)

Karmaflow: The Rock Opera Videogame OST (4/5)