The Sore Losers - Gracias Senor
Soulfly – Ritual
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Editors - Violence
Avenged Sevenfold - The Stage Deluxe edition
Cd-review: Stereophonics – Scream Above The Sounds
Agenda
16 NOV
Rock against Duchenne
16 NOV
Bring me The Horizon
17 NOV
Bonzai Retro 2018
29 NOV
The Dead Daisies
09 DEC
Clawfinger
13 DEC
Nits
29 DEC
Richie Hawtin - Kompass Club
11 JAN
Architects
26 JAN
Persistence Tour 2019
28 JAN
Monster Magnet
31 JAN
Massive Attack
03 FEB
Behemoth
20 FEB
Tears for Fears
08 MAA
Doro
Fotogalerij
Photo report: Midge Ure
Photo report: Midge Ure
Gent jazz 10 - 11 Juli 2014
Gent jazz 10 - 11 Juli 2014
Jazz at Track Kortrijk - Misstriohso
Jazz at Track Kortrijk - Misstriohso
Photo report: Frietrock 2018
Photo report: Frietrock 2018
Lordi @ De Kreun
Lordi @ De Kreun
Photo report: Simple Plane @Vooruit Gent
Photo report: Simple Plane @Vooruit Gent
Concert report: Metaldag - Lokerse feesten 2018
Concert report: Metaldag - Lokerse feesten 2018
Desert Drones @ De Kreun
Desert Drones @ De Kreun
Concert Review: Headbangers Ball fest 2015
Concert Review: Headbangers Ball fest 2015
Concert report: The Mission
Concert report: The Mission
Festival report: Alcatraz - Zondag
Festival report: Alcatraz - Zondag
Photo report: Dog Eat Dog
Photo report: Dog Eat Dog
Interview Ostrogoth
Interview Ostrogoth
Photo report: PIL
Photo report: PIL

The odd man

Het grote sinterklaas complot


 

 

Het is weer bijna zover. De magische winterperiode waarbij alle mama's en papa's van de Benelux hun lieve, perfecte oogappeltjes een onzichtbaar “braaf zijn of anders krijg je de roe”-halsbandje kunnen aandoen. Op hun beurt stellen die voorbeeldige jongens en meisjes een peperduur, kapitalistisch lijstje op, dat de goede meneer Sinterklaas (Sint-Maarten in de Westhoek) zal brengen op voorwaarde dat ze het hele jaar door braaf zijn geweest. Zo kunnen ze triomfantelijk de ogen uitsteken van hun klasgenootjes die jammergenoeg tot de klasse der ‘helaasheid der dingen’ behoren en die zelfs omwille van de kansarme situatie helemaal geen lijstje kunnen maken omwille van de dure papierkosten! (De cara-pint-voor-sint staat daar echter vast wel iedere avond op de schouw.)

 

Ikzelf kijk nostalgisch terug naar deze periode vol pracht en praal, samen met mijn Action Man-helikopter, Thunderbirds-eiland en VHS-cassette van ‘The Lost World Of Jurassic Park’. Aan deze gloriedagen kwam echter abrupt een einde, zo rond mijn negende levensjaar. Ik kreeg het te horen van een mede gedupeerde klasgenoot. Andere kinderen kregen het te horen via een broer of zus. Nog andere kinderen vonden het opeens verdacht dat Sinterklaas Nike Air Classics droeg of kregen hun twijfels wanneer de goedheilig man al tien jaar lang bij opa op bezoek kwam terwijl opa telkens weer toevallig genoeg op de porseleinen droltroon zat.

 

Ikzelf had een ‘homeschooled’ vriendje, die op twaalfjarige leeftijd van mij te horen kreeg dat zijn geliefde Sint en Piet een verdomde leugen zijn van zijn ouders om hem mooi in het gareel te doen lopen als een hamster in zijn radje. Ik zag zijn laatste sprankeltje fantasie ontsnappen als een hevig flatuleus kontconcert na een intense Mexicaanse avond. En wie werd met alle zonden van Israël beladen? IK! Die klootzakken hadden hun bloedeigen zoon jarenlang voorgelogen, maar ik werd aanzien als de duivel in eigenste persoon. Where’s the logic in that?

 

Eénmaal dit infantiele kindercomplot aan het licht was gekomen, kwam natuurlijk al snel de vraag “wil dat dan zeggen dat we nu geen speelgoed meer krijgen?”. Gelukkig werden de meesten onder ons gerustgesteld met een positief antwoord. Face it, we waren allemaal kleine hoeren. Met het feit dat we werden voorgelogen konden we leven, zolang we nog cadeautjes kregen. Het resultaat is dat we ons jaren later als cooping mechanisme nog steeds volproppen met chocolade en nog maar eens onze VISA bovenhalen om nog meer kleren en andere brol die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben te kopen. En dit allemaal onder de kutnoemer YOLO…

 

Je ouders hebben je bedrogen en belogen, terwijl jij zelf behoorlijk gestraft zou worden moest je hetzelfde doen. Hypocrisie ten top. Toch zal ik (en ik vermoed de meesten onder ons), wanneer ik gezegend ben met het wonder der reproductie, me ook schuldig maken aan dit bedrog. Waarom? Het is leuk voor de kindjes, maar als je er goed over nadenkt is het toch vooral plezant voor onszelf. Ik vind het fantastisch om alle sinterklaasboekjes te doorbladeren en mezelf in te beelden wat mijn 10-jarige geest in dit 30-jarige lijf zou vragen aan de heilige man (gelukkig niet Roger Vangheluwe). Daarbovenop mogen wij de avond ervoor, terwijl we ons volsteken met mariatjes, chocolade en piknikken, alles klaarzetten (wees nu eerlijk, stiekem spelen we zelf nog graag met die brol). Kindjes blij, mama en papa blij, middenstand blij, iedereen blij. Het is een vicieuze cirkel van christelijk plezier. Dat we ons kinderen ‘in’t zak zetten’, nemen we er graag bij. 

 

 

The Odd Man Out!

 

Meer lezen...

Mastodon @ De Mast - Torhout

06 DEC 2014
Mastodon @ De Mast - Torhout


 

Concert-review: Mastodon @ De Mast Torhout 5/12/14

 

Majesteiten van de machtige metal

 

Op de vooravond van Sinterklaas werd er in De Mast te Torhout met snoepgoed gegooid. Mastodon, die na veertien jaar een vette live-reputatie hebben opgebouwd, hielden voor de zoveelste keer halt in ons kleine landje.  Met Once More ‘Round The Sun hebben de stoere karakterkoppen uit Atlanta een zesde loeder uitgebracht die blinkt in zijn vel. De laatste jaren zijn de puntige kantjes van de sludge metal die ze brengen ietwat afgeronder. Live daarentegen staan ze nog steeds garant voor feestje met alles erop en eraan.

 

Het voorprogramma werd opgevuld door Krokodil en Big Bussines. Twee uiteenlopende bands die het nodige uit de kast haalden om het publiek op te warmen. Ze konden op de steun rekenen van enkele fans die voor het podium al hun plaatsje hadden ingenomen. Vooral het duo van Big Bussines imponeerde met een scherp afgestemde basgitaar en duchtig drumgeroffel. De Mast liep goed vol en was klaar voor het grote werk.

 

De gesmoorde gitaarintro van Tread Lightly drenkte de zaal meteen in de juist sfeer. Er zat in het begin misschien een beetje sleet op de machine maar oorverdovend denderen deed ze weldegelijk. De Mastodon-manschappen waren na enkele korte songs goed opgewarmd om een vlammende set neer te zetten. Chimes At Midnight werd met veel zwier en zwaai de zaal in gekeild en was de dreigende voorbode voor wat nog komen zou. De ronkende snaren van High Road zorgden voor een eerste algemeen extatisch moment. Frontman Troy Sanders was duidelijk in form en zijn grijzende manen wappereden sierlijk in het rond. Ook drummer Brandon Dailor had de goeie vibe te pakken en zong al trommelend op de The Motherload een mooi mondje mee. Daarnaast stonden Brent Hinds en Bill Killeher de ene riff na de andere te toveren alsof het kinderspel was. Allen zijn ze fantastische figuren die de muziekwereld kleur geven. Het is ook daar dat de kracht van deze band zit. De ongedwongen speelvreugde en de afwisselende zanglijnen zorgen voor metalmagie. De outro van Halloween was er bijvoorbeeld één waar stevig doorgepleurd werd met de brede glimlach op het gezicht. De kwaliteitsvolle crowdpleasers volgden elkaar met een strak tempo op. Jammer van de opgefokte securityman met zaklamp incluis (met de nadruk op zak) die er bijna in slaagde om bepaalde momenten vakkundig te verknallen. Maar ja, hij zal ook wel zijn orders gekregen hebben. Uiteindelijk kon deze randanimatie ons weinig deren want met Black Tongue werd de eindsprint krachtdadig ingezet. Met de krakers Crystal Skull en Blood & Thunder werd de opgedaagde massa in ultieme trance achtergelaten. Drummer Dailor had achteraf nog een mooie speech voor de Belgische fans en met zijn mooie woorden konden we met Remission op de achtergrond en een meer dan voldaan gevoel huiswaarts keren.

 

We noteren Mastodon op ons eindejaarslijstje van beste live-prestaties van 2014 en daarmee sluiten ze zich aan bij het rijtje: Queens Of The Stone Age, Black Rebel Motorcycle Club, Twisted Sister en Anthrax. Hun kunnen werd nogmaals in ons geheugen gelaserd en zo blijven ze de majesteiten van de machtige metal.

 

Pics & Rev : (Bram Gheysen)

 

Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout