The Night Flight Orchestra
The Sore Losers - Gracias Senor
Soulfly – Ritual
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Editors - Violence
Avenged Sevenfold - The Stage Deluxe edition
Agenda
25 JAN
Persistence Tour 2019
28 JAN
Monster Magnet
31 JAN
Massive Attack
03 FEB
Behemoth
05 FEB
Parkway Drive
06 FEB
Ghost
09 FEB
Mastodon
16 FEB
Steel Panther
16 FEB
Game expo 1UP
20 FEB
Tears for Fears
02 MAA
Neneh Cherry
08 MAA
Doro
08 MAA
The Sore Losers
13 MAA
Betizfest 2019
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
04 MEI
Headbangers Ball Fest
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Photo report: Ugly Kid Joe
Photo report: Ugly Kid Joe
Concert review: Sass Jordan
Concert review: Sass Jordan
Photo report: Mudi - De Staat
Photo report: Mudi - De Staat
Daan @ De Warande -Turnhout
Daan @ De Warande -Turnhout
Dranouter Festival 2014
Dranouter Festival 2014
Photo report: Magnapop
Photo report: Magnapop
Photo report: Jeremy Loops
Photo report: Jeremy Loops
Photo report: Blast from The Past
Photo report: Blast from The Past
Wolf & Dead Lord
Wolf & Dead Lord
Photo report: Ensiferum
Photo report: Ensiferum
Delain @ Bibelot (Dordrecht)
Delain @ Bibelot (Dordrecht)
Photo report: Pro Pain
Photo report: Pro Pain
Photo report: Grensrock 2015
Photo report: Grensrock 2015
Muzikantendag AB 2013
Muzikantendag AB 2013

The odd man

Een dikke zoen van je achterlijke Kapoen


 

“Liefste peter, hoe meer dat je geeft hoe beter, geef je niets … wel dan zal ik je later niet veel bezoeken in het rusthuis”

 

Ik herinner me nog goed nieuwsjaarsdag in mijn bescheten kindertijd. Ik lig moe in de zetel omdat mijn wettelijke voogden mij veel te lang lieten opblijven om oudejaarsavond te vieren. De dieren zijn net terug genormaliseerd nadat marginale Noord-Fransen ons bombardeerden met goedkoop Chinees vuurwerk. Opa is er nu pas van overtuigd dat het daadwerkelijk vuurwerk was en geen nieuwe Duitse invasie. Moeder loopt over gestresseerd rond terwijl ze tegen iedereen roept uit angst dat ze niet op tijd zal klaar zijn. En dan het geluid dat de chaos aankondigt: ding-deurbel-f*ck-dong. Opa en oma, meters en peters, tantes en nonkels, … Ze zijn allemaal aanwezig in ons bescheiden middenstandskasteel om het nieuwe jaar al drinkend en vretend in te zetten. Een beetje zoals de week voordien, maar dan met goedkope champagne en minder cadeautjes. En dan komt het moment waar wij allen evenzeer naar uit keken als het volgende tandartsbezoek: het voorlezen van de nieuwjaarsbrief! “Please kill me”

 

Daar sta je dan moederziel alleen voor een oger-achtig leger van half aangeschoten volwassenen. Je enige wapen is een dom, samen geknutselde kroon of toverstaf met daarop uw nieuwjaarsbrief. De rijmende, geconstrueerde rommel die meer weg heeft van ordinaire, literaire diaree is vol trots door juf Ann samengesteld en wij krijgen de eer om dit voor te lezen samen met de bijhorende gebaren en/of dansjes. Na deze helse beproeving komt de magere financiële beloning van opa en oma. Amper genoeg om een paar snoepen mee te gaan kopen. Zelfs niet voldoende voor een pakje Pokémonkaarten! Pure afzetterij als je het mij vraagt! Wij hadden in die tijd meer recht op protest voor deze onderbetaling van onze jeugdige kunsten dan de ‘gele hesjes’ tegenwoordig het recht hebben! Maar wij zijn geen autostrades beginnen afzetten hoor! Dat mocht niet van de mama en de papa, veel te gevaarlijk. Dus slikten wij dit onrecht zoals ‘Hot Marijke’ de volledige ‘Erolife’-beurs in 2012 moest slikken met haar pijpmarathon. En terwijl de hele familie zich aan het volproppen is gaan we verder naar de volgende helse laag in Dantes nieuwjaars diner: de goede voornemens.

 

Het is geen toeval dat de psychiatrische ziekenhuizen van ons kleine landje een plotse stijging van bezette bedden kunnen waarnemen in januari, voornamelijk te observeren op de ontwenningsafdelingen. In het Kruidvat zien we plots lege rekken waar ooit de pseudo-geneeskundige medicijnen stonden die je zogezegd helpen met afslanken. Er is een boost in reclamespotjes op de televisie van Nicorette en Basic-fit en TLC doet een marathon van ‘My 600-lb Life’. Na een maand of twee zie je ze echter, fietsend op de hometrainer, hun vette reet vol nicotinepleisters, al dromen van het worstenbroodje die ze als beloning achterna zullen binnenwerken. De meeste van die arme stakkers houden het dus niet langer vol dan een maagds eerste vrijbeurt met zijn sokken. Na talloze opeenvolgende jaren van falen, moet men het misschien eens over een andere boeg gooien. Daarom stem ik voor een meer paradoxale aanpak. Laten we de raad van Sandra Bekkari opvolgen: nooit meer diëten! In plaats het risico te lopen op anorexia met die belachelijke shakes en crash-diëten, gaan we voor een all-you-can-eat Maggie style. Dat resulteert dan misschien in genoeg gewichtstoename om in aanmerking te komen bij meneer de plastische chirurg. Dan is dikke tante Maggie toch nog eens geringeld in haar leven. Verder kan ik voor de niet-rokers onder ons ook nog een oplossing bieden. Ze noemen sigaretten niet voor niets ‘thin sticks’ hoor! Wanneer dit allemaal geen soelaas brengt kan je nog naar de fles grijpen, om al je zorgen weg te drinken. Een goede coma af en toe doet wonderen!

 

Daarmee eindig ik graag deze nieuwjaarsboodschap. Nog een laatste tip: Heb je zelf goede voornemens voor dit jaar? Goed voor jou! Hou ze voor jezelf, niemand is geïnteresseerd.

 

This is The Odd Man saying, “Hopelijk kan ik nog elf maanden vullen met zulke zever”.

 

Meer lezen...

Mastodon @ De Mast - Torhout

06 DEC 2014
Mastodon @ De Mast - Torhout


 

Concert-review: Mastodon @ De Mast Torhout 5/12/14

 

Majesteiten van de machtige metal

 

Op de vooravond van Sinterklaas werd er in De Mast te Torhout met snoepgoed gegooid. Mastodon, die na veertien jaar een vette live-reputatie hebben opgebouwd, hielden voor de zoveelste keer halt in ons kleine landje.  Met Once More ‘Round The Sun hebben de stoere karakterkoppen uit Atlanta een zesde loeder uitgebracht die blinkt in zijn vel. De laatste jaren zijn de puntige kantjes van de sludge metal die ze brengen ietwat afgeronder. Live daarentegen staan ze nog steeds garant voor feestje met alles erop en eraan.

 

Het voorprogramma werd opgevuld door Krokodil en Big Bussines. Twee uiteenlopende bands die het nodige uit de kast haalden om het publiek op te warmen. Ze konden op de steun rekenen van enkele fans die voor het podium al hun plaatsje hadden ingenomen. Vooral het duo van Big Bussines imponeerde met een scherp afgestemde basgitaar en duchtig drumgeroffel. De Mast liep goed vol en was klaar voor het grote werk.

 

De gesmoorde gitaarintro van Tread Lightly drenkte de zaal meteen in de juist sfeer. Er zat in het begin misschien een beetje sleet op de machine maar oorverdovend denderen deed ze weldegelijk. De Mastodon-manschappen waren na enkele korte songs goed opgewarmd om een vlammende set neer te zetten. Chimes At Midnight werd met veel zwier en zwaai de zaal in gekeild en was de dreigende voorbode voor wat nog komen zou. De ronkende snaren van High Road zorgden voor een eerste algemeen extatisch moment. Frontman Troy Sanders was duidelijk in form en zijn grijzende manen wappereden sierlijk in het rond. Ook drummer Brandon Dailor had de goeie vibe te pakken en zong al trommelend op de The Motherload een mooi mondje mee. Daarnaast stonden Brent Hinds en Bill Killeher de ene riff na de andere te toveren alsof het kinderspel was. Allen zijn ze fantastische figuren die de muziekwereld kleur geven. Het is ook daar dat de kracht van deze band zit. De ongedwongen speelvreugde en de afwisselende zanglijnen zorgen voor metalmagie. De outro van Halloween was er bijvoorbeeld één waar stevig doorgepleurd werd met de brede glimlach op het gezicht. De kwaliteitsvolle crowdpleasers volgden elkaar met een strak tempo op. Jammer van de opgefokte securityman met zaklamp incluis (met de nadruk op zak) die er bijna in slaagde om bepaalde momenten vakkundig te verknallen. Maar ja, hij zal ook wel zijn orders gekregen hebben. Uiteindelijk kon deze randanimatie ons weinig deren want met Black Tongue werd de eindsprint krachtdadig ingezet. Met de krakers Crystal Skull en Blood & Thunder werd de opgedaagde massa in ultieme trance achtergelaten. Drummer Dailor had achteraf nog een mooie speech voor de Belgische fans en met zijn mooie woorden konden we met Remission op de achtergrond en een meer dan voldaan gevoel huiswaarts keren.

 

We noteren Mastodon op ons eindejaarslijstje van beste live-prestaties van 2014 en daarmee sluiten ze zich aan bij het rijtje: Queens Of The Stone Age, Black Rebel Motorcycle Club, Twisted Sister en Anthrax. Hun kunnen werd nogmaals in ons geheugen gelaserd en zo blijven ze de majesteiten van de machtige metal.

 

Pics & Rev : (Bram Gheysen)

 

Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout