In Flames - I, the Mask
Rival Sons - Feral Roots
Flotsam & Jetsam – The End Of Chaos
Balthazar – Fever
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
07 APR
Time Warp 2019
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
Marco Mendoza
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
10 APR
In flames
13 APR
Betizfest 2019
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
08 JUN
Werchter Boutique
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
21 JUL
Melt 2019
27 JUL
Love Family Park
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Voltage Festival 2019
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Photo report: Fear Factory - Vooruit Gent
Photo report: Fear Factory - Vooruit Gent
Concert report: Jean Michel Jarre
Concert report: Jean Michel Jarre
Diablo Blvd. Grote Markt Kortrijk
Diablo Blvd. Grote Markt Kortrijk
Cult corner: Kloot per W wordt 60
Cult corner: Kloot per W wordt 60
Concert report: Anvil
Concert report: Anvil
Concert report: STUFF
Concert report: STUFF
Photo report: Clawfinger
Photo report: Clawfinger
Concert report: Idiots
Concert report: Idiots
Photo report: U2 - Sportpaleis Antwerpen
Photo report: U2 - Sportpaleis Antwerpen
Concert report: Moshroomfest
Concert report: Moshroomfest
Grensrock 2014 - Menen
Grensrock 2014 - Menen
Photo report: Milk Inc.
Photo report: Milk Inc.
Lokale helden
Lokale helden
Photo report: Pro Pain
Photo report: Pro Pain

The odd man

Mc Lovin


 

“ The truth is out there”

 

De afgelopen maanden ontplooide er zich een waar mediacircus waarvan zelfs ik, met mijn dertig zomers op deze mestbal, met verstomming was geslagen. Kort even voor jullie samengevat: Veel plastiek en andere vuile dingen. Studenten worden boos en verenigen zich rond een genderneutrale “Jeanne D’Arc” die al meer van de grond is gegaan dan het collectief van Playboy Bunny’s in de Playboy Mansion (maar dan met een vliegtuig in plaats van een oude zak in een bordeaux peignoir). Rechts blijft ondertussen met lege blikjes ‘Cara Pils’ naar links gooien, terwijl links hetzelfde doet naar rechts, maar dan met home compost en CO2-neutrale croque monsieurs. Ondertussen doet Kortrijk wat Kortrijk goed kan, namelijk andere grote steden na-apen. Ditmaal met een Anuna wannabe. En als kers op de holy-f*ck-taart belde Joke Schauvliege Bigfoot en E.T op om de boel te komen verklaren, met vele tranen en een, vermoedelijk, voordelige ontslagvergoeding tot gevolg. Al dit geclown zo kort voor de verkiezingen. Ik heb in feite nu al meer materiaal om mijn volledig columnjaar mee vol te krijgen, dan de plastische chirurg die Lolo Ferrari’s “comme ça” heeft moeten vullen. Toch ga ik deze maand lekker over iets anders zwaffelen.

 

Tijdens al dit gepalaver over bosbrossers en complottheorieën, gooide mijn vader een klein en vergeten digitaal artikeltje, van ‘Het Laatste Nieuws’ weliswaar, in mijn shoot. En het voelde alsof ik een vinger in Pikachu’s anus duwde: I was in shock! Eind januari liet onze favoriete appelsien Trump een f*ckload aan Amerikaanse gevechtshelikopters en andere militaire sh*t aan wal komen in Zeebrugge en Antwerpen. Al deze kaboemboems reizen momenteel gezellig door het Europese grondgebied om te stranden aan de grens tussen ons en “Le Putin” himself. Evenveel militair spiergeflex als wanneer je binnen wandelt in de Basic Fit. Trumpie en Putin zijn dus in feite aan het fluimen naar elkaar over de omheining. Jammergenoeg zijn wij de omheining. Nu ze beiden ook uit het ‘missile pact’ zijn gestapt en China ladida ook nogal zelfzeker met zijn militaire pik staat te zwaaien naar de rest van de wereld, begin ik mij toch een beetje zorgen te maken. Ik heb aan een heleboel mensen (ook aan vrienden die altijd goed geïnformeerd zijn omdat ze een abonnement op de Knack en de Story hebben) gevraagd of zij hiervan op de hoogte waren. Collectief klonk er een dikke, vette, met drol overgoten NOPE. Onze Belgische regering heeft van dit alles  niks gepiept aan hun bevolking en dat vind ik nog het ergste van allemaal. Ondertussen gaat wel het Joke-meets-Bigfoot-circus gezapig verder en zijn er geen ogen gericht naar het reële gevaar. Wat wordt ons nog allemaal verzwegen? Leeft Johny Turbo nog? Was onze koloniale periode simpelweg blanke propaganda? Hoeveel echte informatie hebben wij tot onze beschikking? Dat is een interessant vraag die we in ons achterhoofd moeten houden wanneer we binnenkort op de volgende serie leugenachtige idioten gaan stemmen.

 

Om aan te tonen dat onze leiders nog meer relevant nieuws in de met schaduw gevulde hoek der vergetelheid willen duwen: de CBO-burger is terug te verkrijgen in McDonald’s. Ik durf te wedden dat de meesten onder jullie hier ook niet van op de hoogte zijn. Dit was by far het belangrijkste nieuws dat ik de afgelopen tijd te horen kreeg. Nadat macie’do’s ’s werelds beste burger van hun menu schrapte, zijn talloze mensen niet bij de pakken blijven zitten en een petitie gestart. Dit ging gepaard met een hele beweging waar zelfs de ‘gilets jaunes’ jaloers op zouden zijn. In tegenstelling tot onze milieu-activisten en gele frakskes zie je dit niet in de media. Maar god zijt geprezen! Gerechtigheid triomfeert! De overheerlijke CBO is back! Er is nog hoop voor de mensheid en activisme kan inderdaad wonderlijke dingen teweeg brengen.

 

This is The Odd Man saying: I’m such a fu*king fatso, Mclovin 

Meer lezen...

Mastodon @ De Mast - Torhout

06 DEC 2014
Mastodon @ De Mast - Torhout


 

Concert-review: Mastodon @ De Mast Torhout 5/12/14

 

Majesteiten van de machtige metal

 

Op de vooravond van Sinterklaas werd er in De Mast te Torhout met snoepgoed gegooid. Mastodon, die na veertien jaar een vette live-reputatie hebben opgebouwd, hielden voor de zoveelste keer halt in ons kleine landje.  Met Once More ‘Round The Sun hebben de stoere karakterkoppen uit Atlanta een zesde loeder uitgebracht die blinkt in zijn vel. De laatste jaren zijn de puntige kantjes van de sludge metal die ze brengen ietwat afgeronder. Live daarentegen staan ze nog steeds garant voor feestje met alles erop en eraan.

 

Het voorprogramma werd opgevuld door Krokodil en Big Bussines. Twee uiteenlopende bands die het nodige uit de kast haalden om het publiek op te warmen. Ze konden op de steun rekenen van enkele fans die voor het podium al hun plaatsje hadden ingenomen. Vooral het duo van Big Bussines imponeerde met een scherp afgestemde basgitaar en duchtig drumgeroffel. De Mast liep goed vol en was klaar voor het grote werk.

 

De gesmoorde gitaarintro van Tread Lightly drenkte de zaal meteen in de juist sfeer. Er zat in het begin misschien een beetje sleet op de machine maar oorverdovend denderen deed ze weldegelijk. De Mastodon-manschappen waren na enkele korte songs goed opgewarmd om een vlammende set neer te zetten. Chimes At Midnight werd met veel zwier en zwaai de zaal in gekeild en was de dreigende voorbode voor wat nog komen zou. De ronkende snaren van High Road zorgden voor een eerste algemeen extatisch moment. Frontman Troy Sanders was duidelijk in form en zijn grijzende manen wappereden sierlijk in het rond. Ook drummer Brandon Dailor had de goeie vibe te pakken en zong al trommelend op de The Motherload een mooi mondje mee. Daarnaast stonden Brent Hinds en Bill Killeher de ene riff na de andere te toveren alsof het kinderspel was. Allen zijn ze fantastische figuren die de muziekwereld kleur geven. Het is ook daar dat de kracht van deze band zit. De ongedwongen speelvreugde en de afwisselende zanglijnen zorgen voor metalmagie. De outro van Halloween was er bijvoorbeeld één waar stevig doorgepleurd werd met de brede glimlach op het gezicht. De kwaliteitsvolle crowdpleasers volgden elkaar met een strak tempo op. Jammer van de opgefokte securityman met zaklamp incluis (met de nadruk op zak) die er bijna in slaagde om bepaalde momenten vakkundig te verknallen. Maar ja, hij zal ook wel zijn orders gekregen hebben. Uiteindelijk kon deze randanimatie ons weinig deren want met Black Tongue werd de eindsprint krachtdadig ingezet. Met de krakers Crystal Skull en Blood & Thunder werd de opgedaagde massa in ultieme trance achtergelaten. Drummer Dailor had achteraf nog een mooie speech voor de Belgische fans en met zijn mooie woorden konden we met Remission op de achtergrond en een meer dan voldaan gevoel huiswaarts keren.

 

We noteren Mastodon op ons eindejaarslijstje van beste live-prestaties van 2014 en daarmee sluiten ze zich aan bij het rijtje: Queens Of The Stone Age, Black Rebel Motorcycle Club, Twisted Sister en Anthrax. Hun kunnen werd nogmaals in ons geheugen gelaserd en zo blijven ze de majesteiten van de machtige metal.

 

Pics & Rev : (Bram Gheysen)

 

Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout