The Night Flight Orchestra
The Sore Losers - Gracias Senor
Soulfly – Ritual
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Editors - Violence
Avenged Sevenfold - The Stage Deluxe edition
Agenda
25 JAN
Persistence Tour 2019
28 JAN
Monster Magnet
31 JAN
Massive Attack
03 FEB
Behemoth
05 FEB
Parkway Drive
06 FEB
Ghost
09 FEB
Mastodon
16 FEB
Steel Panther
16 FEB
Game expo 1UP
20 FEB
Tears for Fears
02 MAA
Neneh Cherry
08 MAA
Doro
08 MAA
The Sore Losers
13 MAA
Betizfest 2019
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
04 MEI
Headbangers Ball Fest
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
09 JUN
Hello Festival
16 JUN
Metallica
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Photo report: Macy Gray
Photo report: Macy Gray
Ibiza @The Beach
Ibiza @The Beach
Photo report: Rose Tattoo
Photo report: Rose Tattoo
Photo report: Candy Dulfer
Photo report: Candy Dulfer
Avatar @ De Kreun
Avatar @ De Kreun
Photo report: Moen Feest 2018
Photo report: Moen Feest 2018
Photo report: Black Label Society
Photo report: Black Label Society
Track Trip
Track Trip
Concert report: Tygers of Pan Tang
Concert report: Tygers of Pan Tang
Photo Report: Afro C Festival Bredene 2016
Photo Report: Afro C Festival Bredene 2016
Photo report: Alcatraz Club Show:  Wizz Wizard - Y&T
Photo report: Alcatraz Club Show: Wizz Wizard - Y&T
Legacy Festival 2014
Legacy Festival 2014
Photo report: Age of love - 10 Years
Photo report: Age of love - 10 Years
Novastar @ De Kreun
Novastar @ De Kreun

The odd man

Een dikke zoen van je achterlijke Kapoen


 

“Liefste peter, hoe meer dat je geeft hoe beter, geef je niets … wel dan zal ik je later niet veel bezoeken in het rusthuis”

 

Ik herinner me nog goed nieuwsjaarsdag in mijn bescheten kindertijd. Ik lig moe in de zetel omdat mijn wettelijke voogden mij veel te lang lieten opblijven om oudejaarsavond te vieren. De dieren zijn net terug genormaliseerd nadat marginale Noord-Fransen ons bombardeerden met goedkoop Chinees vuurwerk. Opa is er nu pas van overtuigd dat het daadwerkelijk vuurwerk was en geen nieuwe Duitse invasie. Moeder loopt over gestresseerd rond terwijl ze tegen iedereen roept uit angst dat ze niet op tijd zal klaar zijn. En dan het geluid dat de chaos aankondigt: ding-deurbel-f*ck-dong. Opa en oma, meters en peters, tantes en nonkels, … Ze zijn allemaal aanwezig in ons bescheiden middenstandskasteel om het nieuwe jaar al drinkend en vretend in te zetten. Een beetje zoals de week voordien, maar dan met goedkope champagne en minder cadeautjes. En dan komt het moment waar wij allen evenzeer naar uit keken als het volgende tandartsbezoek: het voorlezen van de nieuwjaarsbrief! “Please kill me”

 

Daar sta je dan moederziel alleen voor een oger-achtig leger van half aangeschoten volwassenen. Je enige wapen is een dom, samen geknutselde kroon of toverstaf met daarop uw nieuwjaarsbrief. De rijmende, geconstrueerde rommel die meer weg heeft van ordinaire, literaire diaree is vol trots door juf Ann samengesteld en wij krijgen de eer om dit voor te lezen samen met de bijhorende gebaren en/of dansjes. Na deze helse beproeving komt de magere financiële beloning van opa en oma. Amper genoeg om een paar snoepen mee te gaan kopen. Zelfs niet voldoende voor een pakje Pokémonkaarten! Pure afzetterij als je het mij vraagt! Wij hadden in die tijd meer recht op protest voor deze onderbetaling van onze jeugdige kunsten dan de ‘gele hesjes’ tegenwoordig het recht hebben! Maar wij zijn geen autostrades beginnen afzetten hoor! Dat mocht niet van de mama en de papa, veel te gevaarlijk. Dus slikten wij dit onrecht zoals ‘Hot Marijke’ de volledige ‘Erolife’-beurs in 2012 moest slikken met haar pijpmarathon. En terwijl de hele familie zich aan het volproppen is gaan we verder naar de volgende helse laag in Dantes nieuwjaars diner: de goede voornemens.

 

Het is geen toeval dat de psychiatrische ziekenhuizen van ons kleine landje een plotse stijging van bezette bedden kunnen waarnemen in januari, voornamelijk te observeren op de ontwenningsafdelingen. In het Kruidvat zien we plots lege rekken waar ooit de pseudo-geneeskundige medicijnen stonden die je zogezegd helpen met afslanken. Er is een boost in reclamespotjes op de televisie van Nicorette en Basic-fit en TLC doet een marathon van ‘My 600-lb Life’. Na een maand of twee zie je ze echter, fietsend op de hometrainer, hun vette reet vol nicotinepleisters, al dromen van het worstenbroodje die ze als beloning achterna zullen binnenwerken. De meeste van die arme stakkers houden het dus niet langer vol dan een maagds eerste vrijbeurt met zijn sokken. Na talloze opeenvolgende jaren van falen, moet men het misschien eens over een andere boeg gooien. Daarom stem ik voor een meer paradoxale aanpak. Laten we de raad van Sandra Bekkari opvolgen: nooit meer diëten! In plaats het risico te lopen op anorexia met die belachelijke shakes en crash-diëten, gaan we voor een all-you-can-eat Maggie style. Dat resulteert dan misschien in genoeg gewichtstoename om in aanmerking te komen bij meneer de plastische chirurg. Dan is dikke tante Maggie toch nog eens geringeld in haar leven. Verder kan ik voor de niet-rokers onder ons ook nog een oplossing bieden. Ze noemen sigaretten niet voor niets ‘thin sticks’ hoor! Wanneer dit allemaal geen soelaas brengt kan je nog naar de fles grijpen, om al je zorgen weg te drinken. Een goede coma af en toe doet wonderen!

 

Daarmee eindig ik graag deze nieuwjaarsboodschap. Nog een laatste tip: Heb je zelf goede voornemens voor dit jaar? Goed voor jou! Hou ze voor jezelf, niemand is geïnteresseerd.

 

This is The Odd Man saying, “Hopelijk kan ik nog elf maanden vullen met zulke zever”.

 

Meer lezen...

Soulfly – Ritual

27 OKT 2018
Soulfly – Ritual


 

Cd-review: Soulfly – Ritual (3,5/5)

 

Soulfly blijft dé max

 

18 jaar geleden, we sleuren ons een weg door het secundair onderwijs. De binnenkant van de map wiskunde staat vol Soulfly-tribals. Ook de map van mechanica is versierd met een bescheiden portret van de patron himself, Max Cavalera. Al dertig jaar een begrip in de wijdse wereld van de metal. Sinds Dark Ages (2005) nam ons fanatiek gedoe rond de band af maar we bleven Max en co vanop afstand volgen. Intussen zit Soulfly met hun nieuw kanonschot Ritual aan elf stuks.

 

De titeltrack wist meteen het iets mindere Archangel (2005) uit ons discografisch geheugen. Met zijn opzwepende riffs kan Ritual per direct in het rijtje Bleed, Back To The Primitive en Jumpdafuckup geplaatst worden. Een mogelijke best of-plaat kan bij deze aangevuld worden. Ook Dead Behind The Eyes, waarop Randy Blythe (Lamb Of God) zijn rauwe vocals aanbiedt als gastzanger, raakt je in je diepste metalvezels. Snedige gitaarlijnen gaan symbiotisch samen met de schuurpapieren stembanden van Blythe. Bij Soulfly weten ze toch altijd de juiste vrienden uit het milieu uit te nodigen zonder dat het lijkt dat de grote namen er zijn bijgesleurd. Ross Dolan (Immolation) mag even later ook nog zijn steen(tje) bijdragen op Under Rapture. Weloverwogen keuzes waarbij Max niet over één nacht ijs is gegaan. Verder heeft Ritual nog heel wat hoogtepunten in de aanbieding. Evil Empowered is zowat het rauwste dat de plaat te bieden heeft en schopt je, zoals zoveel klassiekers van deze trotse metalposse, een geweten waar je niet meteen een antwoord op klaar hebt. Bij Demonized is er zelfs ruimte voor een streepje akoestische gitaar tot de enkele dreigende drumpartijen daar verandering inbrengen. Een volgehouden rustmoment had hier niet misstaan maar daar heeft Cavalera meestal geen oren naar. Dus wordt er snedig verder gedaan. Bij het doordringende Blood On The Streets komt Max zijn Braziliaanse roots voor de eerste keer piepen op deze plaat. Normaalgezien krijg je van track nummer één al de nodige bongo- en tamtam-geluiden in de oren gepleurd. Dit keer moesten we wachten tot song 7. Feedback sluit de boel verbeten af.

 

Soulfly is terug van nooit echt helemaal weggeweest en is nog lang niet uitgezongen.

(BG)