Novelists Fr
Stake – Critical Method
King Hiss - Earthquaker
Opeth – In Cauda Venenum
Tool - Fear Inoculum
Killswitch Engage - Atonement
Agenda
22 FEB
The Darkness
22 FEB
AntennA 2020
23 FEB
1up
24 FEB
Tenacious D
13 MAA
Front 242
13 MAA
Morcheeba
03 APR
Millionaire
04 APR
Within Temptation & Evanescence
04 APR
Fleddy Melculy
11 APR
Simple Minds
12 APR
Paaspop
14 APR
TaxiWars
16 APR
Parkway Drive
19 APR
Lamb Of God
23 APR
Bon Iver
25 APR
Compact Disk Dummies
30 APR
Nick Cave
15 MEI
Arno
15 MEI
Masters of Reality
17 MEI
Waregemse Metal Day
24 MEI
W-Festival
07 JUN
Vestrock
10 JUN
Rammstein
14 JUN
Best Kept Secret
17 JUN
Green Day
18 JUN
Eric Clapton
21 JUN
Hellfest
21 JUN
TW Classic
27 JUN
Rock The Night
27 JUN
Grensrock
05 JUL
Rock Werchter
09 JUL
Iron Maiden
19 JUL
Zwarte Cross
09 AUG
Alcatraz
08 SEP
Elton John
29 OKT
Kensington

The odd man

Corona, liever niet, Direct


 

 

“Ali Express, nu met gratis verzending en gratis Corona! But please, do not Wish for SARS!”

 

De controversiële en compleet van de pot gerukte reclamestunt van het biermerk ‘Corona’ om een virusje te lanceren in een overbevolkte stad in China, blijkt volgens de laatste nieuwsberichten toch wat uit de hand te zijn gelopen. Dat het dodental blijft oplopen en het virus Duitsland en Frankrijk al heeft bereikt, maakt veel mensen licht hysterisch. Laten we de cataclysmische en apocalyptische gedachten even relativeren. Het Corona-virus heeft voornamelijk verzwakte en oudere mensen het leven gekost. Wereldwijd sterven jaarlijks 140.000 mensen aan de “standaard” griep. In België zijn dat er 1000 per jaar (volgens Marc Van Ranst - De Morgen 27/01/20). Rekening houdende met de hoeveelheid mensen die in China als sardientjes in een blik op elkaar leven, kan je deze aantallen toch wel een beetje relativeren. Wat me wel verbaast is de transparante houding van China, die al even vlot aan de alarmbel trok als een peuter die op het geluid van de ijskar komt aanhollen. Als je naar de geschiedenis kijkt is dit toch wel atypisch voor deze erg introverte en plan-trekkende natie. Maar wanneer je kijkt naar het nerveuze gedrag van Wall Street bevestigt dit echter mijn vermoedens: it’s all economics, stupid! China investeert veel en overal. Ook de stad Brugge begint toch wel een beetje nerveus te worden aangezien de stad draait op de bezoekjes van dit fotograferende volkje. Wat ik echter steeds minder begrijp is het groeiende aantal mensen die tegen vaccinaties zijn.

 

Nu ik een dochter heb, word ik meer dan ooit geconfronteerd met spuitjes en beslissingen om nog meer spuitjes te geven die niet in het standaardschema van onze abstinente overheid zitten. Wat ik echter als een evidentie acht, blijkt echter voor meer en meer mensen een discussiepunt te zijn. Stupiditeit, overgewaaid uit de USA, is zich hier als een virus aan het verspreiden onder de vele ‘conspiracy idiots’ en overige ‘naturalistische’ trutten. Al deze mensen blijken te weten waarover ze spreken, want ze lezen alles wat ze moeten weten op hun anti-vax forums. Wat een geniaal idee om enkel om te gaan met like-minded mensen op het internet, een plaats waar de waarheid en niets anders dan de waarheid heerst (eye-roll). Natuurlijk worden rationele tegenargumenten genegeerd zoals de meeste peuters hun broccoli negeren. Éen van hun argumenten is dat vaccins schadelijke stoffen als aluminium, zink en what not bevatten. Deze stoffen zijn echter nodig om een milde, plaatselijke irritaties uit te lokken zodat het immuunsysteem voldoende gealarmeerd is om ter plaatse te gaan kijken, een verzwakte ziektekiem aan te treffen en antistoffen aan te makken. Een appel bevat trouwens ook zink en chocolade wordt na het eten van twaalf kilogram toxisch. En het hele “kans op autisme”-argument werd al in de vorige eeuw weerlegd. Er zijn nog meer van deze stupide theorieën waarmee ik deze column in een essay zou kunnen omtoveren, maar gezien de meeste onder ons, mezelf inclusief, ADHD of een ander excuus hebben om niet aandachtig te zijn, zullen we hier stoppen.

 

Waar ik wel nog wat mensen attent op wil maken is het volgende. Gevaarlijke ziektes als mazelen zijn (waren) zo goed als uitgeroeid, net door het stelselmatig vaccineren. Dat je ze zo goed als niet meer ziet opduiken in het westen, is geen excuus om niet meer te vaccineren. Anti-vaxers in Amerika dachten er ook zo over en guess what... It’s back! “Mijn kind heeft geen vaccin nodig. Ik geloof in kruiden en dat zijn lichaam zelf een goeie immuniteit kan aanmaken.” Doe maar mevrouw de hippie. Polio-patiëntjes kunnen ook schattig zijn. Wist je trouwens dat kanker simpelweg te genezen is door appelsienen te eten? Laten we nu eens even ons eigenbelang aan de kant schuiven. Er zijn altijd mensen die, omwille van medische problemen, geen vaccinaties mogen krijgen. Het is onze maatschappelijke taak om te zorgen voor een collectieve immuniteit om deze mensen in onze samenleving te beschermen.

 

Gezien een “banale” griep, die we jaarlijks in een iets gewijzigde vorm zien terug komen, massaal veel doden teweeg brengt, stel ik mij de vraag waar we meer angst voor moeten hebben: de verspreiding van het nieuwe Corona-virus, dat als een zware griep kan gezien worden, of het idee dat vaccinaties slecht zijn en dat we onze kinderen niet meer mogen vaccineren? Ik denk het laatste. Trouwens, als al die kruiden en alternatieve remedies zoveel beter werken dan de reguliere farma, zouden deze heus wel in het gereguleerde medische systeem opgenomen zijn. De meeste medicatie is trouwens gemaakt uit extracten die ook in de natuur terug te vinden zijn, denk bijvoorbeeld maar aan penicilline. Gebruik peperdure, alternatieve geneeskunde desnoods als aanvulling, niet als vervanging. Want zoals ik al zei: “It’s all economics, stupid!

 

This is The Odd Man saying: Up next, is de wereld wel echt rond? #makeamericastupidagain

Meer lezen...

Stake – Critical Method

18 NOV 2019
Stake – Critical Method


 

Cd-review: Stake – Critical Method (4,5/5)

 

Stake recht de rug

 

2 november 2018, Steak Number Eight is dead, long live Stake. Na tien jaar, vier albums en menig binnen- en buitenlandse concertzaal te vullen met Belgische sludge van de bovenste plank was het hoog tijd voor een reboot. De zwaar beladen bandnaam werd opgeborgen en frontman Brent Vanneste en zijn gevolg maakten een doorstart. Op Critical Method klinken ze als herboren met een ietwat andere sound. De sludge sluimert nog steeds in het rond maar het gros van de nieuwe composities gaan iets meer thrashy van het platgetreden padje af. Een richting waarmee op de laatste Steak Number Eight-plaat (Kosmokoma), één van de beste Belgische metalplaten allertijden trouwens, al gewillig geflirt werd. Één ding is zeker: Critical Method raakt ons diep en speelt iedere vezel in ons vege lijf aan steak tartare, moeha.

 

Een weerbarstige titeltrack opent de debatten. Met enkele vlotte ritmewissels wordt er roffelend naar een eerste summum toegewerkt. Critical Method start zoals we het vroeger ook gewoon waren van deze jongens, recht voor de banane. De klinkende naam op de gevel mag dan ingekort zijn, brulboei Brent schreeuwt zijn geasfalteerde stembanden nog steeds met graagte naar de verdoemenis. Ook The Absolute Center weet vrijwel meteen de juiste snaar te raken. De nieuwe naam wordt met deze loeier van formaat nogmaals extra in de gitzwarte verf gezet.

 

Careless, de vierde track van de plaat die een official video kreeg aangemeten, bewijst dat de wandelgang van deze Belgische metaltrots na al de jaren nog steeds onveranderd is. Radiovriendelijke producties voor de massa zijn hen sinds jaar en dag vreemd, je eigen zin doen is veel leuker én het loont. Op Human Throne tonen ze zich van hun ‘zachtste’ kant, al moet dit met een grove korrel zout genomen worden. Op YouTube staat trouwens een heerlijk gestripte versie van dit nummer, opgenomen in een lege AB. Het beeld van een vleugelpiano-spelende Brent komt in al zijn eenvoud rauw binnen.

 

Het absolute zwaartepunt vinden we bij Catatonic Dreams. Onze persoonlijke favoriet zal het nooit schoppen tot inzending voor het Eurosongfestival. Maar we zijn er ook zeker van dat de coupe brillantine van Alex Calier hier niet onbewogen bij zou kunnen blijven. Ook deze videoclip is de moeite waard op even op te zoeken. Ook Doped Up Salvations valt niet uit te toon en heeft die extra punch in zijn mars om Critical Method op het einde naar nog een hoger niveau te tillen.

 

Dat het steeds groter wordende Belgische metalimperium voor een groot stuk rust op de brede schouders van deze nog steeds jonge roedel wolven – twintigers bijgod – is een zege voor ons dierbare patrimonium. We bestellen graag een belpop-aflevering over dit fenomeen, beelden van kotsende bandleden nemen we er zonder verpinken bij.

 

(BG)