Seether - Si Vis Pacem Para Bellum
Reckless! - Not As Think As You Drunk
Valkyrie – Fear
BEAR – Propaganda
Elder - Omens
Nightwish - Human. :II: Nature.
Agenda
10 OKT
Sound of Noise 1
19 OKT
Peter Hook
29 OKT
Kensington
29 MEI
Waregemse Metal Day 2021
29 MEI
Annisokay
15 AUG
Alcatraz 2021

The odd man

Social Suicide slak: Tweet er over


 

 

“De Ariolimaxslak heeft de kleinste penis van het dierenrijk (in verhouding tot zijn lichaam) en is tevens Hummer-geel #geentoeval ”

 

Een nieuwe maand, een nieuwe coronagolf en een nieuwe column. De deadline voor deze column heb ik met meer dan een week gemist. Hierbij bied ik mijn onoprechte excuses aan aan mijn hoofdredacteur en mijn drie lezers (mijn vrouw, mijn mama en een seniele nachtcollega met een abonnement op De Tijd). Ik kan mijn lakse gedrag echter perfect verklaren aan de hand van twee zaken.

 

Ten eerste ‘Zelda Breath Of The Wild’ op de Nintendo Switch(ehm). Wie een beetje gaming-minded is, zal met dit eerste excuus al voldoende hebben om mij te vergeven.

 

De tweede reden is een compleet verlies van alle oriëntatie betreffende tijd en ruimte en dit ten gevolge van een sociale zelfmoord, bij zowel mijn vrouw als ik. Een familiedrama als het ware. Hoewel noch mijn vrouw, dochter, als ik hier geen graatje hinder van hebben ondervonden, hoe paradoxaal dit ook mag klinken. Ons volledig distantiëren van alle sociale media als smoelboek en instafuck, is iets wat al langer in onze gedachten huis hield. Maar zoals een dertigjarige maagd keuzestress zou hebben in een bordeel, hadden wij ook onze twijfels. Het FOMO-fenomeen stond ons aan te staren met dezelfde blik als de hond die de rest van het worstenbroodje wil oppeuzelen. Uiteindelijk hebben we dan toch maar het broodje opgepeuzeld en die hond een dreun op zijn kont gegeven. Behalve een langere batterijduur en een verlies aan methoden om mensen te negeren, heb ik er nog niks van gemerkt. En die hele FOMO is toch maar paardenpoep. Geen enkel verschil. Ik heb nog steeds geen vrienden, niemand vindt wat ik aan het doen ben leuk en ik word nog steeds niet uitgenodigd op evenementen. Misschien heeft dat rondzwaffelende virus hier ook wel wat mee te maken...

 

Mijn social suicide heeft verschillende motieven. Van frustraties rond debiele mensen die zaken posten die even zinnig zijn als een tomaat die een goede vorm van thuisisolatie is, tot al die politieke framing shit, die via algoritmische reclame in mijn strot wordt geramd. Het onderscheiden van fake news van the real deal is moeilijker geworden dan liggend schijten. Het is zelfs al een uitdaging geworden om advertenties en artikels van elkaar te onderscheiden. Het is trouwens uit voldoende onderzoek gebleken dat excessief gebruik van sociale media een negatieve vervorming van je (kritisch) denkvermogen teweeg brengt. We worden allemaal gemanipuleerd, zonder glijmiddel en in de poep van onze geest! Dit alles om bevestiging te krijgen van mensen die we amper kennen om zo een kortstondige dopamine-shot te krijgen. De grootste beweegreden om deze platformen te verlaten is echter dat ik weiger Zuckerbergs’ businessmodel te steunen. Deze ‘minion of the antichrist’ kiest enkel de kant van het geld. We kunnen hem moeilijk ongelijk geven, maar moreel gezien wringt het schoentje toch. Gezien tonnen geld binnenrolt via advertenties, kan het Mark niks schelen of deze waarheidsgetrouw zijn of niet. Klant, in dit geval de adverteerder, is koning. De schade die hier al mee werd aangericht is enorm. Trump is aan de macht en nu staat iedereen te lachen met Kanye en zijn debiele uitspraken tijdens zijn legendarische verkiezingscampagne. Nu, de kans dat hij zal verkozen worden is even klein als de micropenis van een Ariolimaxslak met dwerggroei. Laten we toch niet te veel lachen, want we stonden ook hartelijk te lachen met Trump...

 

Uiteindelijk hebben de VS het nog zo slecht niet met Trump. Zij hebben tenminste een regering. Op dat vlak hebben wij enkel records. 

 

This is the odd man saying: Formateren, formateren, wie zijn best doet zal het ...

 

 

 

Meer lezen...

Alcatraz 2013

10 AUG 2013
Alcatraz 2013


Het is zover! Met NIGHTWISH maakt de organisatie van ALCATRAZ METAL FESTIVAL haar headliner bekend. En wat voor één?!  Met deze Finse band hebben de organisatoren een topper weten te strikken. Als vaandeldrager van het immer populaire Metal Female Voices-genre is Nightwish een groep die een stevig concert kan neerpoten, die een breed publiek aanspreekt én die kwaliteit hoog in het vaandel voert. Wie een Lotto Arena uitverkoopt, moeiteloos Vorst Nationaal vult en op het hoofdpodium van Graspop staat (+40.000 bezoekers), is geen band van dertien in een dozijn. Nightwish verkocht ondertussen meer dan acht (!) miljoen platen en heeft een kamer vol met gouden en platina platen. Veel Belgen en Nederlanders hebben Nightwish nog niet aan het werk gezien sinds de komst van een nieuwe zangeres. Het toetreden van de alom bejubelde Nederlandse sopraan Floor Jansen laat sinds enkele maanden een ferme stormwind waaien bij de Finnen. Hun optreden op AMF zal trouwens een van de weinige mogelijkheden zijn om de band de komende maanden op Europese bodem aan het werk te zien. Meer info: http://www.alcatraz.be/nl/line-up/nightwish. Hoewel het festival pas op zaterdag 10 augustus van start gaat, zwaaien de poorten tot het metalparadijs al open op vrijdag 9 augustus. Sinds dit jaar introduceert AMF immers ook een heuse camping. Kampeerders kunnen de camping al op vrijdag 9 augustus vanaf 16h betreden en dienen deze te verlaten op zondag 11 augustus om 12h. De échte aftrap van het festival wordt gegeven op zaterdag om 11h. Volgende bands werden inmiddels bevestigd voor hun komst naar Kortrijk: NIGHTWISH, ANTHRAX, DORO, CHANNEL ZERO, EXODUS, DEATH ANGEL, VICIOUS RUMORS & SATAN. Er wordt nog 1 band toegevoegd aan de line-up.
 
FESTIVALINFO:
ALCATRAZ METAL FESTIVAL 2013 vindt plaats op het festivalpark van de Katholieke Hogeschool Kortrijk, gelegen aan de Universiteitslaan. Het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen Bert Herrewyn stelden, samen met KATHO-directeur Lieven Vandebuerie, dit  schitterend (evenementen)terrein, gelegen op de campus van de Hogeschool ter beschikking. Het terrein zelf is vlot toegankelijk en bevindt zich op minder dan 1 km van de afrit van de E17 (ter hoogte van Kortrijk XPO). De festivalcamping ligt vlak naast de festivalweide en is uitgerust met uitstekende sanitaire voorzieningen. Wie liever in een comfortabel bed overnacht, kan terecht in een van de talloze hotels die Kortrijk rijk is.  Website: www.alcatraz.be
 
CONCEPT:
Verandering van spijs doet eten. Hoewel AMF in Deinze reeds een heel goede naam had opgebouwd, voor wat betreft de totale beleving van het festival, opent de nieuwe locatie nog meer deuren. Ook nu weer zal de organisatie erover waken dat het concept van sfeer en gezelligheid bewaard blijft.  Om die reden werd besloten om niet meer dan 4.000 tickets aan te bieden. De organisatie heeft alweer de meest maffe dingen in petto met als doel: niet het grootste, maar wel het gezelligste hard rock & metal festival van het land te worden. Het ziet zich daarin voor de volle 100% geruggensteund door het stadsbestuur én de directie van KATHO! 
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013