Novelists Fr
Stake – Critical Method
King Hiss - Earthquaker
Opeth – In Cauda Venenum
Tool - Fear Inoculum
Killswitch Engage - Atonement
Agenda
23 FEB
1up
24 FEB
Tenacious D
13 MAA
Front 242
13 MAA
Morcheeba
03 APR
Millionaire
04 APR
Fleddy Melculy
04 APR
Within Temptation & Evanescence
11 APR
Simple Minds
12 APR
Paaspop
14 APR
TaxiWars
16 APR
Parkway Drive
19 APR
Lamb Of God
23 APR
Bon Iver
25 APR
Compact Disk Dummies
30 APR
Nick Cave
15 MEI
Arno
15 MEI
Masters of Reality
17 MEI
Waregemse Metal Day
24 MEI
W-Festival
07 JUN
Vestrock
10 JUN
Rammstein
14 JUN
Best Kept Secret
17 JUN
Green Day
18 JUN
Eric Clapton
21 JUN
TW Classic
21 JUN
Hellfest
27 JUN
Rock The Night
27 JUN
Grensrock
05 JUL
Rock Werchter
09 JUL
Iron Maiden
19 JUL
Zwarte Cross
09 AUG
Alcatraz
08 SEP
Elton John
29 OKT
Kensington

The odd man

Corona, liever niet, Direct


 

 

“Ali Express, nu met gratis verzending en gratis Corona! But please, do not Wish for SARS!”

 

De controversiële en compleet van de pot gerukte reclamestunt van het biermerk ‘Corona’ om een virusje te lanceren in een overbevolkte stad in China, blijkt volgens de laatste nieuwsberichten toch wat uit de hand te zijn gelopen. Dat het dodental blijft oplopen en het virus Duitsland en Frankrijk al heeft bereikt, maakt veel mensen licht hysterisch. Laten we de cataclysmische en apocalyptische gedachten even relativeren. Het Corona-virus heeft voornamelijk verzwakte en oudere mensen het leven gekost. Wereldwijd sterven jaarlijks 140.000 mensen aan de “standaard” griep. In België zijn dat er 1000 per jaar (volgens Marc Van Ranst - De Morgen 27/01/20). Rekening houdende met de hoeveelheid mensen die in China als sardientjes in een blik op elkaar leven, kan je deze aantallen toch wel een beetje relativeren. Wat me wel verbaast is de transparante houding van China, die al even vlot aan de alarmbel trok als een peuter die op het geluid van de ijskar komt aanhollen. Als je naar de geschiedenis kijkt is dit toch wel atypisch voor deze erg introverte en plan-trekkende natie. Maar wanneer je kijkt naar het nerveuze gedrag van Wall Street bevestigt dit echter mijn vermoedens: it’s all economics, stupid! China investeert veel en overal. Ook de stad Brugge begint toch wel een beetje nerveus te worden aangezien de stad draait op de bezoekjes van dit fotograferende volkje. Wat ik echter steeds minder begrijp is het groeiende aantal mensen die tegen vaccinaties zijn.

 

Nu ik een dochter heb, word ik meer dan ooit geconfronteerd met spuitjes en beslissingen om nog meer spuitjes te geven die niet in het standaardschema van onze abstinente overheid zitten. Wat ik echter als een evidentie acht, blijkt echter voor meer en meer mensen een discussiepunt te zijn. Stupiditeit, overgewaaid uit de USA, is zich hier als een virus aan het verspreiden onder de vele ‘conspiracy idiots’ en overige ‘naturalistische’ trutten. Al deze mensen blijken te weten waarover ze spreken, want ze lezen alles wat ze moeten weten op hun anti-vax forums. Wat een geniaal idee om enkel om te gaan met like-minded mensen op het internet, een plaats waar de waarheid en niets anders dan de waarheid heerst (eye-roll). Natuurlijk worden rationele tegenargumenten genegeerd zoals de meeste peuters hun broccoli negeren. Éen van hun argumenten is dat vaccins schadelijke stoffen als aluminium, zink en what not bevatten. Deze stoffen zijn echter nodig om een milde, plaatselijke irritaties uit te lokken zodat het immuunsysteem voldoende gealarmeerd is om ter plaatse te gaan kijken, een verzwakte ziektekiem aan te treffen en antistoffen aan te makken. Een appel bevat trouwens ook zink en chocolade wordt na het eten van twaalf kilogram toxisch. En het hele “kans op autisme”-argument werd al in de vorige eeuw weerlegd. Er zijn nog meer van deze stupide theorieën waarmee ik deze column in een essay zou kunnen omtoveren, maar gezien de meeste onder ons, mezelf inclusief, ADHD of een ander excuus hebben om niet aandachtig te zijn, zullen we hier stoppen.

 

Waar ik wel nog wat mensen attent op wil maken is het volgende. Gevaarlijke ziektes als mazelen zijn (waren) zo goed als uitgeroeid, net door het stelselmatig vaccineren. Dat je ze zo goed als niet meer ziet opduiken in het westen, is geen excuus om niet meer te vaccineren. Anti-vaxers in Amerika dachten er ook zo over en guess what... It’s back! “Mijn kind heeft geen vaccin nodig. Ik geloof in kruiden en dat zijn lichaam zelf een goeie immuniteit kan aanmaken.” Doe maar mevrouw de hippie. Polio-patiëntjes kunnen ook schattig zijn. Wist je trouwens dat kanker simpelweg te genezen is door appelsienen te eten? Laten we nu eens even ons eigenbelang aan de kant schuiven. Er zijn altijd mensen die, omwille van medische problemen, geen vaccinaties mogen krijgen. Het is onze maatschappelijke taak om te zorgen voor een collectieve immuniteit om deze mensen in onze samenleving te beschermen.

 

Gezien een “banale” griep, die we jaarlijks in een iets gewijzigde vorm zien terug komen, massaal veel doden teweeg brengt, stel ik mij de vraag waar we meer angst voor moeten hebben: de verspreiding van het nieuwe Corona-virus, dat als een zware griep kan gezien worden, of het idee dat vaccinaties slecht zijn en dat we onze kinderen niet meer mogen vaccineren? Ik denk het laatste. Trouwens, als al die kruiden en alternatieve remedies zoveel beter werken dan de reguliere farma, zouden deze heus wel in het gereguleerde medische systeem opgenomen zijn. De meeste medicatie is trouwens gemaakt uit extracten die ook in de natuur terug te vinden zijn, denk bijvoorbeeld maar aan penicilline. Gebruik peperdure, alternatieve geneeskunde desnoods als aanvulling, niet als vervanging. Want zoals ik al zei: “It’s all economics, stupid!

 

This is The Odd Man saying: Up next, is de wereld wel echt rond? #makeamericastupidagain

Meer lezen...

Alcatraz 2013

10 AUG 2013
Alcatraz 2013


Het is zover! Met NIGHTWISH maakt de organisatie van ALCATRAZ METAL FESTIVAL haar headliner bekend. En wat voor één?!  Met deze Finse band hebben de organisatoren een topper weten te strikken. Als vaandeldrager van het immer populaire Metal Female Voices-genre is Nightwish een groep die een stevig concert kan neerpoten, die een breed publiek aanspreekt én die kwaliteit hoog in het vaandel voert. Wie een Lotto Arena uitverkoopt, moeiteloos Vorst Nationaal vult en op het hoofdpodium van Graspop staat (+40.000 bezoekers), is geen band van dertien in een dozijn. Nightwish verkocht ondertussen meer dan acht (!) miljoen platen en heeft een kamer vol met gouden en platina platen. Veel Belgen en Nederlanders hebben Nightwish nog niet aan het werk gezien sinds de komst van een nieuwe zangeres. Het toetreden van de alom bejubelde Nederlandse sopraan Floor Jansen laat sinds enkele maanden een ferme stormwind waaien bij de Finnen. Hun optreden op AMF zal trouwens een van de weinige mogelijkheden zijn om de band de komende maanden op Europese bodem aan het werk te zien. Meer info: http://www.alcatraz.be/nl/line-up/nightwish. Hoewel het festival pas op zaterdag 10 augustus van start gaat, zwaaien de poorten tot het metalparadijs al open op vrijdag 9 augustus. Sinds dit jaar introduceert AMF immers ook een heuse camping. Kampeerders kunnen de camping al op vrijdag 9 augustus vanaf 16h betreden en dienen deze te verlaten op zondag 11 augustus om 12h. De échte aftrap van het festival wordt gegeven op zaterdag om 11h. Volgende bands werden inmiddels bevestigd voor hun komst naar Kortrijk: NIGHTWISH, ANTHRAX, DORO, CHANNEL ZERO, EXODUS, DEATH ANGEL, VICIOUS RUMORS & SATAN. Er wordt nog 1 band toegevoegd aan de line-up.
 
FESTIVALINFO:
ALCATRAZ METAL FESTIVAL 2013 vindt plaats op het festivalpark van de Katholieke Hogeschool Kortrijk, gelegen aan de Universiteitslaan. Het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen Bert Herrewyn stelden, samen met KATHO-directeur Lieven Vandebuerie, dit  schitterend (evenementen)terrein, gelegen op de campus van de Hogeschool ter beschikking. Het terrein zelf is vlot toegankelijk en bevindt zich op minder dan 1 km van de afrit van de E17 (ter hoogte van Kortrijk XPO). De festivalcamping ligt vlak naast de festivalweide en is uitgerust met uitstekende sanitaire voorzieningen. Wie liever in een comfortabel bed overnacht, kan terecht in een van de talloze hotels die Kortrijk rijk is.  Website: www.alcatraz.be
 
CONCEPT:
Verandering van spijs doet eten. Hoewel AMF in Deinze reeds een heel goede naam had opgebouwd, voor wat betreft de totale beleving van het festival, opent de nieuwe locatie nog meer deuren. Ook nu weer zal de organisatie erover waken dat het concept van sfeer en gezelligheid bewaard blijft.  Om die reden werd besloten om niet meer dan 4.000 tickets aan te bieden. De organisatie heeft alweer de meest maffe dingen in petto met als doel: niet het grootste, maar wel het gezelligste hard rock & metal festival van het land te worden. Het ziet zich daarin voor de volle 100% geruggensteund door het stadsbestuur én de directie van KATHO! 
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013
Alcatraz 2013