Therapy? - Hard Cold Fire
For The Fallen Dreams
Story Of The Year
Steel Panther - On The Prowl.
Avantasia
Aeveris - White Elephant
Agenda
29 MRT
Avatar
09 APR
Paaspop 2023
09 APR
Thy Art Is Murder
15 APR
Fleddy Melculy
18 APR
Skillet
20 APR
Ramkot
06 MEI
Headbanger's Balls Fest 2023
06 MEI
Vicious Rumors
14 MEI
Roger Waters 2023
19 MEI
Mono & GGGOLDDD
20 MEI
Depeche Mode
22 MEI
Lagwagon
26 MEI
Cyan Kicks
03 JUN
Vestrock 2023
12 JUN
Ozzy Osbourne 2023
13 JUN
Slipknot
18 JUN
Graspop 2023
18 JUN
Hellfest 2023
21 JUN
Incubus
24 JUN
Grensrock 2023
24 JUN
Jera on Air 2023
25 JUN
Genk On Stage 2023
02 JUL
Gojira
02 JUL
Rock Werchter 2023
09 JUL
Mad Cool 2023
15 JUL
Rock Herk 2023
04 AUG
Rammstein 2023
13 AUG
Alcatraz 2023
20 AUG
Dynamo Metal Fest
27 AUG
W-Fest 2023
22 OKT
Desertfest - Antwerp 2023
29 OKT
Samhain 2023
18 NOV
Helldorado 2023

The odd man

...


 

See ya this summer! 

 

 

Meer lezen...

Alcatraz Open Air 2022

04 AUG 2022
Alcatraz Open Air 2022


 

Tien om te zien op Alcatraz Open Air 22

 

Met een extra stage en een omvangrijke affiche om tot buiten de landsgrenzen mee uit te pakken, belooft de dertiende editie van Alcatraz Open Air een spektakelstuk te worden. Naast de klinkende namen uit binnen- en buitenland zijn er ook enkele secret gems, zeldzame pokémonkaarten als het ware, te vinden in de kloeke line-up. We lijsten er vrijblijvend enkele op.

 

Hangman’s Chair (vrijdag, 11.45u, Helldorado)

 

Uw Alcatraz-weekend starten met een gezonde portie sludge op een stonerbedje van doom? Zeker, ja! Deze Parijzenaars passeren geregeld in België en kunnen iedere keer op een trouwe aanhang rekenen. Verwacht geen moshpits of een zwetende dansende massa. Hangman’s Chair zal het vuur aan de lont steken, rustig een stapje achteruit zetten en de boel met de nodige opbouw laten ontploffen.

 

Hear hear: An Ode To Breakdown, Who Wants To Die Old en Naive

 

 

Rivers Of Nihil (vrijdag, 13.05u, Helldorado)

 

Een saxofoon en death metal horen op het eerste zicht niet samen. Toch slaagt het Amerikaanse vijftal er met klinkend succes in om de twee te verenigen. De gelaagde brokken graniet die RON te berde brengen zullen de nieuwste stage van Alcatraz meteen op zijn grondvesten doen daveren. Zouden deze heerschappen beseffen dat ze zich in de bakermat van dit hemelse blaasinstrument bevinden?

 

Hear hear: The Silent Life, The Void Which No Sound Escapes en Focus

 

 

Your Highness (vrijdag, 13.50u, La Morgue)

 

Als een opgedreven Camino brommer banen deze Antwerpenaren zich een weg doorheen de Belgische metalscene. Zin in een stevige brok stoner metal van eigen bodem; dan ben je bij Your Highness aan het juiste adres. Doe je ogen dicht, waan je in een rotsachtige woestijn urinerend tegen een cactus naar keuze en nip even van je tweede of derde pintje van de dag. Je zal ons geen ongelijk geven.

 

Hear hear: Devil’s Delight, Born Anew en To Dust

 

 

Vended (zaterdag, 10.45u, Prison Stage)

 

Early bird catches the worm is de leuze voor dag 2. Vended springt niet alleen in het oog omdat Griffin Taylor (vocals) en Simon Crahan (drums) (jawel de zonen van Corey Taylor en Shawn ‘the clown’ Crahan) de band vormen met drie anderen. Ze brengen ook nog eens opzwepende metal die fris en fruitig uit de boxen gutst. Dit wordt zo’n optreden waar jaren later nog over nagekaart zal worden als ze hun gemaskerde vaders mogen vervangen als headliner.

 

Hear hear: Asylum, Ded to Me en Burn My Misery

 

 

Temptations For The Weak (zaterdag, 13.50u, La Morgue)

 

Het zal moeilijk worden om de verleiding te weerstaan. Bij TFTW mag je groovy riffs, droef gedrum en rauwe grunts verwachten zonder veel tierlantijntjes. Naast zingen op Alcatraz mocht frontman Jadran Beauprez ook het design van de nieuwe Helldorado-tent ontwerpen. We zijn benieuwd naar beide.

 

Hear hear: Tear It Down, Saviour en Mind Insane

 

 

Hippotraktor (zaterdag, 15.15u, La Morgue)

 

Voor Hippotraktor was het vorig jaar met hun debuutplaat Meridian meteen raak. Gelaagde composities worden vakkundig aan elkaar geschreeuwd door frontman Stefan De Graef (Psychonaut). We hadden de eer om ze al te bezichtigen in Charlatan en op Rockelingen, beide keren stond deze sympathieke band garant voor een oerdegelijke vertoning.

 

Hear hear: Manifest the Mountain, God is in the Slumber en Beacons

 

 

Marche Funébre (zaterdag, 18.25u, La Morgue)

 

Deze heerschappen hebben we eerlijkheidshalve pas goed ontdekt terwijl we de breed uitgewaaierde line-up aan het doorploegen waren. Marche Funebre is zonder overdrijven één van de meest uit de band springende formaties van deze edities. Verwacht je aan doomy-, blackish-, death metal waarbij niet over één nacht ijs is gegaan. De perfecte soundtrack om het golden hour van dag 2 in te leiden.

 

Hear hear: Einderlicht, When All Is Said en Lullaby Of Insanity

 

 

Der Weg Einer Freiheit (zaterdag, 19.10u, Helldorado)

 

Al jarenlang wordt ons deze naam toegespeeld als veelbelovend en het luisteren waard. Dit jaar zullen we deze Duitse machine eindelijk in zijn volle glorie kunnen aanschouwen. Ingetogen momenten zullen op meesterlijke manier afgewisseld worden door oorverdovende uithalen. De weg naar de vrijheid zal ons op de prison grounds van Alcatraz gulzig opslokken, moeha.

 

Hear hear: Monument, Morgen en Ewigkeit

 

 

Darqo (zondag, 12.25u, La Morgue)

 

Deze West-Vlamingen hebben het graag donker en rauw. Op zondag rond het middaguur zal de Lange Munte op zijn grondvesten daveren door de dreunende riffs van Darqo. Oordoppen in en genieten maar.

 

Hear hear: Pyramids On The Moon, Icarus en Oxblood

 

 

My Diligence (zondag, 16.50u, La Morgue)

 

Naast de Marollen en de Matongé-buurt heeft Brussel nog ongepolijste diamanten in de aanbieding. De psychedelische stonerband My Diligence is er één van. Met een kersvers album en portie hoofdstedelijk lef zijn ze het perfecte vieruurtje op zondag.

 

Hear hear: On The Wire, Resentful en The Matter, Form and Power

 

 

(BG)