All I Know - Vanity Kills
Oh Hiroshima – Myriad.
Ernst - Sad Seasons - Winter
King Buffalo - Acheron
Monolord - Your Time To Shine
Mooneye - Big Enough
Agenda
28 MEI
GMF 2022
29 MEI
Moen Feest 2022
05 JUN
Vestrock 2022
06 JUN
Kiss
12 JUN
Eric Clapton
19 JUN
Live Is Live
25 JUN
Grensrock 2022
26 JUN
Hellfest 2022
03 JUL
Ieper Hardcore Fest
05 JUL
Rammstein (Nl)
09 JUL
Mad Cool Festival (ES)
10 JUL
Sjock 2022
10 JUL
Bospop 2022
11 JUL
The Rolling Stones
21 JUL
Toto
03 AUG
Rammstein (BE)
06 AUG
Coldplay
14 AUG
Alcatraz Open Air 2022
14 AUG
Cirque Magique 2022
27 AUG
Roadrock 2022
28 AUG
W-fest 2022
03 SEPT
Epica
05 SEPT
Factory of Sweetness
12 SEPT
Arcade Fire
14 OKT
Godsmack
23 OKT
Kansas
30 OKT
Fleddy Melculy
02 NOV
Blue Oyster Cult
10 DEC
BFTP 2
11 DEC
WMD 2022

The odd man

The Final Rant


 

 

“Lees deze laatste wijze woorden... ’

 

De meeste wijven in mijn omgeving hebben altijd beweerd dat de tijd zo snel gaat eens je kinderen hebt. En dat blijkt dus nog f*cking te kloppen ook. Ik ben dus genoodzaakt de drie à vier losers die dit lezen teleur te stellen. Deze column, die meer weg heeft van een zelftherapeutische ‘rant’ dan van een hoogwaardige literaire prestatie, kent hier zijn eindstation. Om dit hoofdstuk af te sluiten vroeg mijn hoofdredacteur of ik nog een laatste universele column uit mijn aars kon persen. Dus voor de laatste keer ‘all aboard the poopoo train!’ Na lang (half geïnteresseerd) na te denken over deze moeilijke opgave, werd het thema in mijn schoot geworpen door niemand anders dan die covid A-hole himself.

 

Sinds woensdag is de Belgische covid-tracking app, ‘Coronalert’ (how cleaver) online. Tot niemands verbazing heeft slechts een fractie van de Belgische bevolking deze reeds geïnstalleerd. Dus ofwel wil niemand deze app gebruiken, ofwel zijn er meer ‘bapple oogphones’ in omloop dan dat er schaamluizen in Hot Marijke haar kelderbos zitten. Na een uitvoerige bespreking met al mijn vrienden, zijn we alle drie tot de conclusie gekomen dat het de eerste optie moet zijn.

 

Als je dan eens gaat rondvragen waarom men de app niet wil gebruiken krijg je meestal hetzelfde debiele standaard antwoord: “Ik moet niet weten dat Vaderke Staat weet wat ik zoal doe. Ik hou van mijn privacy.” Een standpunt dat ik enigszins begrijp. Je kan dan de discussie voeren of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Misschien kan deze app de versoepelingen van onze “competente” (ex-)regering uitbalanceren? De echte absurditeit van dit verhaal komt echter naar boven wanneer je gaat doorvragen naar die zogezegde privacy. De regering mag niet aan mijn gewaardeerde privacy zitten hoor, maar internetgiganten mogen uw privacy wel volproppen met Rohipnol en lekker verkrachten. Say wutt?! Ik verduidelijk even.

 

Het blijkt dat de meeste mensen ‘Google’ als standaard search engine gebruiken. De ruwe versie dan nog, waarvan ze de privacy-gegevens van hun account nog nooit bekeken, laat staan gewijzigd hebben. Met andere woorden: Google mag alle verkregen informatie van zaken als ‘Google Maps’, zoekopdrachten, internetgedrag, ... morgen doorverkopen aan derden. Bovendien worden de opnames van hun ‘Google-assistant’ die ze in huis hebben, naar echte mensen geoutsourcet om te analyseren. En laten we het dan zeker nog eens hebben over Suckerberg en zijn Smoelboek, die niet alleen hetzelfde doet, maar nog zoveel meer. Zoals bijvoorbeeld video-opnames en foto’s naar derden (meestal in lage loonlanden) sturen om ze te laten analyseren. Dankzij Face-fuck en Insta-kak zit er dus ergens in Somalië een gozer naar jouw vakantiefoto’s te gluren, zodat Facebook nog beter informatie kan verzamelen over jou, zodat ze “hun producten nog beter kunnen maken”. But, who cares wanneer je veel likes kan halen, hé... Maar dat Big Brother jou zou kunnen volgen in tijden van een pandemie, “No way, José”.

 

Please, curb your narcissism! We zijn ruw geschat met zo’n 11,5 miljoen belgen. In de begroting is er nog geen plaats voor essentiële zaken. Denk je dan dat ze geld en middelen over hebben om 11 miljoen Belgen te begluren? Denk je nu echt dat JIJ, uitgesproken JIJ, zooooooo belangrijk bent voor de staat dat ze per sé jouw doen en laten willen volgen? De meesten onder ons zijn grijze muizen en val jij vandaag dood, kan dat de staat geen zier schelen. En moest je nu toch zo stout zijn, dat je toch wel een beetje interessant bent voor de regering, hebben ze heus geen Covid-app nodig om jou te volgen. Dus opnieuw: curb your narcissism. Jij bent niemand en totaal niet relevant of speciaal. Een ‘niemand’ zijn kan trouwens nog zijn voordelen hebben. Denk maar aan het verhaal van Odyseus en de cycloop: “Niemand heeft mijn oog uitgestoken en is ontsnapt!”. Stop dus met janken bende Calimero’s en installeer die app. De staat is niet geïnteresseerd in een niemand zoals jij. Het kan alleen maar het collectief ten goede komen.

 

Mijn eindboodschap zou dus eigenlijk moeten zijn: wees rationeel als mens (en gebruik uw richtingsaanwijzers). Maar ik mag ook niet teveel verwachten van onze maatschappelijke evolutie. Het heeft ons ruw geschat zo’n 150.000 jaar gekost om deftig onze handen te leren wassen. Laat staan mens te worden.

 

This is The Odd Man saying: bye bye sletjes. Bye bye. X

 

 

Meer lezen...

Concert report: Evil Invaders

04 APR 2022
Concert report: Evil Invaders


 

Evil Invaders, 02/04/2022, Trix - Antwerpen

 

Helemaal klaar voor de absolute wereldtop !

 

Sinds 2017 drukt Evil Invaders  zijn stempel op het speed/thrash metal gebeuren in ons land en ver daarbuiten. Met hun titelloze debuut EP  in 2013 bewezen ze reeds uit het heel goede hout gesneden te zijn, de evolutie werd verder gezet op ‘Pulse of Pleasure’ in 2015. Met opvolger ‘Feed me violence’ (2017) stoten ze door tot de absolute Europese top binnen het metal wereldje. Nu is er ‘Shattering Reflection’, wat weer een ander hoofdstuk inluid. Ze kwamen die plaat op zaterdag 2 april  voorstellen in een bomvolle TRIX in Antwerpen , wij waren daar uiteraard ook bij.

 

Schizophrenia (***1/2) mocht de avond met een knal openen. De band bracht recent zijn debuut uit ‘Recollections Of The Insane’ – na een EP in 2020 – uit en stond  onwennig op dat grote podium van TRIX. Daardoor had de band een beetje tijd nodig om echt op dreef te komen. Maar eens de motor aansloeg, en Schizophrenia  voelde dat ze het publiek gemakkelijk uit hun hand konden doen eten, vlogen de gensters naar alle kanten en sprak de frontman de aanwezigen zelfs wat meer aan. In TRIX kregen we wellicht de indruk dat dit podium nog net iets te groot is voor hen, maar over dat potentieel beschikken ze zeker en vast. Dat zetten ze in een wervelende finale , door het publiek de teksten mee te laten brullen, stevig in de verf. Kortom: Schizophrenia brengt een ‘old school’ versie van extreme metal waarvan je op elke hoek van de straat wel eentje tegen komt, maar beschikken over genoeg vuurkracht en tonnen energie om binnen dat wereldje menig potten te gaan breken. Om in het oog te houden. 

 

Over die tonnen ervaring beschikt Cyclone (*****) zeker en vast. Deze legendarische thrash metal band uit Vilvoorde speelde midden jaren '80 al met Metallica, Overkill en Slayer. Met hun debuut Brutal Destruction (Roadrunner) uitgebracht in 1986 drukten ze meer dan hun stempel op het metal gebeuren in ons landje. Cyclone bewees vorig jaar nog op Alcatraz Metal Fest dat er na circa 35 jaar nog steeds geen sleet staat op deze band. Ze bliezen de volledige tent op door het bouwen van een muur van geluid. Ook in TRIX ging de band strak tekeer, en gaan op een wervelend tempo tekeer  waardoor menig dak er compleet afvliegt. Mokerslag na energiebom deelt de band uit, tot niemand meer stil staat. Kortom: Cyclone bewees in de jaren ’80 al een band te zijn van uitzonderlijk kaliber, en doet anno 2022 duidelijk niet aan een routineklus afleveren maar doet er eerder enkele stevige scheppen bovenop. Ondanks die jaren van dienst gaan ze  dus nog steeds wild tekeer, alsof ze nog maar net hun eerste plaat uit hebben. De tonnen ervaring zorgen er echter voor dat ze ook een zaal als TRIX moeiteloos kunnen inpakken, en iedere aanwezige uit hun hand kan doen eten. Met menig mosh en andere pits tot gevolg.

 

Als je een volle festivalweide van Alcatraz metal fest in vuur en vlam kunt zetten, dan moet een TRIX toch geen overkomelijk probleem zijn. Evil Invaders (****) zet een show op poten, waarbij alles tot de puntjes is uitgewerkt. Uitgekiende lichteffecten, vlammen op het podium en drummer Senne die achteraan hoog boven de rest uitsteekt. De ene vlammende vuurpijl na de andere schiet de band op de aanwezigen af. De muzikanten binnen Evil Invaders zijn ware virtuozen, waardoor je een technisch hoogstaande allegaartje voorgeschoteld krijgt waar geen speld valt tussen te krijgen. Met het nieuwe album boort de band andere bronnen aan, buiten het speed/thrash metal. De donkere kantjes aan die plaat, dreigende klanken en vocalen die de haren op je armen doen recht komen, zorgen daarbij wellicht voor een nieuwe wending maar wel nog steeds met respect voor de roots.  Dat komt ook live ruimschoots aan bod, en  de nieuwe songs worden dan ook door de fans – aan de laaiend enthousiaste reacties te zien – met open armen ontvangen. Frontman Joe beschikt niet alleen over een uiteenlopend stembereik, maar is nog steeds die Duivelse entertainer die met een demonische grijns je doet baden in het angstzweet. Menig gitaar en bas lijn klieven daarbij door je vege lijf, tot je totaal verdooft achterblijft.  De band mag zelfs tot twee keer terugkomen voor een bisronde. En zet een show neer van een kleine twee uur, waarbij je u als metal fan geen seconde verveelt.

 

Evil Invaders gaat als een bulldozer tekeer, tot geen spaandertje van de zaal nog geheel blijft. Belangrijk daarbij. Ondanks die technische hoogstaande manier waarop ze tekeer gaan, blijft ook het spelplezier van de beginjaren nog steeds overeind staan. Evil Invaders bewees na België en Europa  in TRIX klaar te zijn om nu ook de wereld eindelijk compleet te gaan veroveren. Zoveel is duidelijk!

 

Organisatie: Biebob + TRIX

 

 

Pics: Franky Schutz

Rev: Erik Van Damme

 

Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders
Concert report: Evil Invaders