Stake – Critical Method
King Hiss - Earthquaker
Opeth – In Cauda Venenum
Tool - Fear Inoculum
Killswitch Engage - Atonement
Baroness – Gold & Grey
Agenda
29 JAN
Sunn O)))
01 FEB
Editors
02 FEB
Slipknot
02 FEB
Sabaton
07 FEB
Dropkick Murphys
08 FEB
Grauzone Fest
08 FEB
MoshroomFest
22 FEB
The Darkness
23 FEB
1up
24 FEB
Tenacious D
13 MAA
Morcheeba
03 APR
Millionaire
04 APR
Fleddy Melculy
04 APR
Within Temptation & Evanescence
11 APR
Simple Minds
12 APR
Paaspop
16 APR
Parkway Drive
19 APR
Lamb Of God
23 APR
Bon Iver
30 APR
Nick Cave
15 MEI
Masters of Reality
17 MEI
Waregemse Metal Day
24 MEI
W-Festival
07 JUN
Vestrock
10 JUN
Rammstein
14 JUN
Best Kept Secret
17 JUN
Green Day
18 JUN
Eric Clapton
21 JUN
Hellfest
21 JUN
TW Classic
27 JUN
Rock The Night
27 JUN
Grensrock
05 JUL
Rock Werchter
09 JUL
Iron Maiden
19 JUL
Zwarte Cross
09 AUG
Alcatraz
08 SEP
Elton John
29 OKT
Kensington

The odd man

Kindsoldaten For Life


 

 

“Money makes the world go ... Bonkers?”

 

De feestdagen zijn in volle swing en bpost is verbaasd over de populariteit van hun nieuwe Zespri Gold priorzegel. Verder wordt deze periode voornamelijk gekenmerkt door lekker eten, gezellig samenzijn (voor mensen die nog familie en vrienden hebben) en de stressvolle zoektocht naar het perfecte cadeau (om dan uiteindelijk toch maar te grijpen naar een Zalando-bon of een Yves Rocher-pakket en te hopen dat de anderen toch wat origineler zijn). Mijn vrouw en ik wisten dit jaar, door een gebrek aan inspiratie en kapitalistische behoefte, totaal niet wat kopen voor elkaar. We hebben dan maar beslist om elk een bedrag te storten voor een goed doel, waarvan we we zeker wisten dat elke euro effectief naar dit doel gaat en niet naar wilde seksfeestjes of iPhone-needy-tieners die donateurs sprokkelen op de Lange Steenstraat in K-Town (yeah, we watch Pano). En om duidelijk te maken dat dit niet het masturberen van ons ego tot doel had, hebben we de ‘share-knop’ dan ook maar links laten liggen. Waar ik dan wel volledig de difterie van kreeg was dat ik later die dag naar ‘Game Mania’ ging, aangesproken werd om deel te nemen aan een actie voor ‘De Warmste Week’ en bij weigering het Kinderkankerfonds recht op de smoel van mijn geweten kreeg gesmeten. F*ck!  

 

Ongeacht hoe prachtig al deze arme centjes ook zijn, initiatieven als de Warmste Week zouden in feite nooit mogen bestaan in ons socialistische systeem. Nog absurder wordt het wanneer je naar de laatste ‘Roze Neuzen’-actie kijkt. Een mooie 4,3 miljoen euro werd ingezameld voor jongeren met mentale problemen. Diezelfde week kondigde de regering een besparing van 6 miljoen euro aan in deze sector. Het is alsof onze solidariteit de begroting stuurt.

 

Aan de andere kant is onze eigen regering zelf een goed doel die steun nodig heeft, maar in de plaats van financiële steun, hebben ze eerder een dosis gezond verstand nodig. Een neerwaartse spiraal van regressie, stijgende polarisatie, valse Vlaamse identiteitskaarten en de abstinentie van een nieuwe regering zijn enkel het onverteerde pindanootje in de mesthoop. Defensies nieuwste frats is de zoektocht naar Belgische kindsoldaten om hun vernieuwde voertuigen te bemannen. Na een investering van 31 miljoen euro om hun gepantserde voertuigen te “tunen” blijkt immers dat militairen er niet meer in passen, dus wordt er nu gezocht naar kleine militairen. Nu mag minister van Defensie Philippe Goffin, nadat Didier Reynders het zinkende schip heeft verlaten, dit met een rood hoofd in plaats van een rode neus gaan uitleggen in de Kamer.

 

Nu, al deze waanzin terzijde, trok ik toch eens naar het duizendjarige, verzegelde rijk van Van Quickenborne om die warmste sfeer eens zelf te gaan opsnuiven. Gelukkig had de camera geen oog voor mij, anders moest ik ook als een debiel staan zwaaien zoals de meeste van die arme stakkers op televisie. Wat ik daar wel aantrof was bijna even absurd als de Belgische midget-soldaten in een tank. Naast alle blije Kortrijkse handelaars en talrijke mensen die trots op een podium stonden om te tonen hoe hard ze hun best hadden gedaan voor anderen, zag ik een rolstoelgebonden man zonder begeleiding die zich met enige moeite op het kasseien terrein door de massa moest wurmen. Hij werd door niemand door gelaten en werd te pas en te onpas af gecoupeerd door beter mobiele mensen. Ik walgde gewoon van dit collectief negeren van deze mindervalide man. Niemand zag de man staan. Iedereen was bezig met zichzelf en hun goede doel en dit in de zogezegd “warmste” stad en de “warmste” week van het jaar. Dit is de kracht van de VRT en hun warme hersenspoeling van collectieve solidariteit waar zij vooral heel warm worden van de publiciteit. Zowel ik als mijn vrouw hadden het koud wanneer we richting auto wandelden.

 

This is The Odd Man Saying: Kijk eens eerst eens om je heen in plaats van in je portemonnee.

 

(Hans B.)

 

Meer lezen...

Concert report: Pixies

26 NOV 2016
Concert report: Pixies


 

Pixies – Lotto Arena Antwerpen – vrijdag 25/11/16

 

Mindere doortocht van halfgoden Pixies

 

De verwachtingen waren hooggespannen voor dit optreden van Pixies, zeker na hun weergaloze passage 2 jaar geleden op Rock Werchter 2014, maar helaas draaide het anders uit dan gehoopt.

Frank Black en de zijnen speelden een lange set (1u40 minuten), gevuld met maar liefst 32 songs en dit zonder enig contact met het publiek of andere vorm van bindteksten.
Hoewel we centraal achterin – achter de P.A. – hadden plaatsgenomen om toch de beste geluidservaring te kunnen beleven, keerden we ook hier van een kale kermis terug…
Lag het aan de zaal (Sportpaleis-maxi of Sporpaleis-mini in hetzelfde bedje ziek ?) of lag het aan de technici van de P.A., ik heb geen idee, maar de afstelling van het geluid was abominabel.

Ook was de band zelf duidelijk niet overmatig enthousiast aan het werk, zeker niet in het eerste deel van het concert, al begonnen ze wel sterk met een goeie “Um Chagga Lagga” en “I’ve Been Tired”, maar daarna zakte de pudding weer in en kabbelde het concert ‘stilletjes’ voort.
Enkel wat opflakkeringen bij het bekendere werk als “Monkey Gone to Heaven” maar dat werd routineus afgehaspeld en met weinig beleving afgewerkt.
Daarna werd het weer verveeld doorspelen en ook het publiek leek zich mak te gedragen.
Opnieuw wat meer vuur bij “Where is My Mind?” en “Here comes your man” en al zeker bij het nummer – door de drummer gezongen – “La La Love You”.
En toen was de toon eindelijk gezet, het concert raasde nu aan een hels tempo verder en Frank Black brulde en briesde een magistraal “Gouge Away” en nieuw werk “Baal’s Back”.
Op het eind kregen we nog een massaal meegezongen “Debaser” en zat de vlam volop in de pan.
Drummer David Lovering maande zijn kompanen aan om nóg een nummerke te spelen vooraleer af te sluiten en hij kreeg zijn zin met een vlammend “Vamos”
Pixies verdwenen backstage maar werden door een dolgedraaid publiek toch nog teruggehaald.
Het podium – en half de zaal – vulde zich eerst met een dikke, witte smog en we kregen nog een door bassiste Paz Lenchantin gezongen “Into the White” als definitieve afsluiter.
 

Jammer dus van de slechte geluidskwaliteit en de mindere eerste helft, waardoor dit zeker geen topconcert was. Maar grootheden als Pixies krijgen van mij altijd wat extra krediet, dus toch nog een 3 op 5.

Foto’s + review : Stefaan Delagrange

 

Setlist: Cecilia Ann (The Surftones cover) / Um Chagga Lagga / I've Been Tired / Cactus / Bel Esprit Wave of Mutilation / Monkey Gone to Heaven / All I Think About Now / Velouria / Havalina / Snakes Mr. Grieves / Nimrod’s Son / Blown Away / Winterlong (Neil Young cover) / Where Is My Mind? / Ana All the Saints / Here Comes Your Man / La La Love You / Motorway to Roswell / Magdalena 318
Gouge Away / U-Mass / Rock Music / Crackity Jones / Baal’s Back / Caribou / Debaser / Hey
Encore: Vamos
Encore 2: Into the White

Concert report: Pixies
Concert report: Pixies
Concert report: Pixies
Concert report: Pixies
Concert report: Pixies
Concert report: Pixies