Stake – Critical Method
King Hiss - Earthquaker
Opeth – In Cauda Venenum
Tool - Fear Inoculum
Killswitch Engage - Atonement
Baroness – Gold & Grey
Agenda
23 NOV
The bollock Brothers
23 NOV
H8000 Hardcore H8000 Book
27 NOV
Gwar
27 NOV
Cult of Luna
28 NOV
Stake
29 NOV
Goose
29 NOV
Definitivos - 40 Years
30 NOV
Troyfest
30 NOV
Mustasch
02 DEC
Bokassa
03 DEC
Trixie Whitley
04 DEC
Rhea
06 DEC
Mauro - Per W
07 DEC
Max and Igor Cavalera
07 DEC
Age of Love xxl
29 JAN
Sunn O)))
01 FEB
Editors
02 FEB
Slipknot
02 FEB
Sabaton
22 FEB
The Darkness
13 MAA
Morcheeba
03 APR
Millionaire
04 APR
Fleddy Melculy
04 APR
Within Temptation & Evanescence
19 APR
Lamb Of God
30 APR
Nick Cave
17 JUN
Green Day
18 JUN
Eric Clapton

The odd man

De Dikke Bedonkedonk Brief der Vandalen


 

“Lief, klein konijntje had een schrijffout in zijn naam”

 

Ondanks alle interessante gebeurtenissen van de afgelopen maand(en), kan ik hier deze maand helaas mijn vaste en kritische pen niet op richten. Ik had het namelijk te druk met het schrijven van een brief aan de auteur van een woordenboekje in mijn kast, een obese gast die Van Dale heet ofzoiets… Bij gebrek aan column, zullen jullie het moeten stellen met een kopie van mijn brief aan bovengenoemde heer.

 

 

Geachte Heer Van Dale,

 

In de loop van de geschiedenis hebben onze woorden een grote evolutie meegemaakt. Onze taal is constant in ontwikkeling, of we dat nu willen of niet.

 

Na een grondige observatie en filosofische studie van mijn konijnen, heb ik besloten deze evolutie een handje toe te steken. Ik ben immers de mening toegedeeld dat konijnen een meer accurate benaming kunnen gebruiken, namelijk ‘bedonkedonk’. In deze korte, maar doorslaggevende brief van historische waarde zal ik trachten mijn mening toe te lichten en u van deze stelling te overtuigen.

 

Wanneer je kijkt naar het bewegingspatroon van een konijn, zie je een zigzaggende op-en-neer-beweging. Je zou deze verplaatsingen kunnen vertalen naar “donke bedonke donke”. Vervolgens kan je, wanneer je hun achterwerk bestudeert, een egaal, rond en behaard kontje zien dat meer weg heeft van een dikke “bedonkedonk”. Daarbovenop mag hun naam na al die tijd toch wel eens  veranderen? Zoals ik tegen mijn monogame vrouw altijd zeg: “Verandering van spijs doet eten!”

 

Mijn overige argumentering is jammergenoeg verloren gegaan. De meeste van deze motiveringen kwamen in mij op terwijl ik op café zat. Aangezien bierkaartjes minder en minder te vinden zijn in onze Vlaamse kroegen (met dank aan de linkse strijd tegen de bierkaartindustrie), moest ik me behelpen met mijn mobiele telefoon. Gezien ik beschik over een ouder model van die met fruit op, is deze meer plat dan opgeladen. Daarom werd de rest van mijn bewijsvoering niet genoteerd tijdens de zatte avond waarop dit ingenieuze idee werd bedacht.

 

Niettegenstaande ben ik in de veronderstelling dat ik genoeg kracht kan zetten achter de notie om de term ‘konijn’ officieel te laten veranderen naar ‘bedonkedonk’.

 

Ik hoop spoedig iets te horen van uw beslissing omtrent deze zinnige vraag.

 

Hoogachtend,

The Odd Man, PhD in Bullshit en Nobelprijswinnaar in wording.

 

 

 

 

Meer lezen...

Concert report: Placebo - Sportpaleis

26 NOV 2016
Concert report: Placebo - Sportpaleis


 

Placebo “20 Years of Placebo” tour – Sportpaleis Antwerpen zaterdag 19/11/2016

20e verjaardagsfeestje met pure verwennerijen voor de fans


Dank u Brian Molko !


Dat is het minste wat we toch kunnen zeggen na Placebo’s triomfantelijke doortocht in België in het kader van de 20e verjaardag van hun debuutalbum “Placebo”.
Vooraf beloofde Molko om na meer dan 10 jaar nog eens hun meest commerciële successen live te spelen en hij hield woord ! Aftrappen met ‘’Pure Morning’ zette meteen het tot de nok gevuld Sportpaleis in lichterlaaie.
Een ontroerend moment was er ook net voor de show, met een ode aan de pas overleden Leonard Cohen op de videowall.

Het was duidelijk dat Placebo gekomen was om er een écht verjaardagsfeestje van te maken énkel voor de fans, want Molko vroeg al snel aan de vele smartphone-eigenaars om dat ding liever op te bergen en 100% live van de show te genieten. Order dat prompt opgevolgd werd, super idee !
En genieten deden we: zanger Brian Molko was zeer goed bij stem, met zijn typisch androgyn neuzelend geluid, en bassist Stefan Olsdal zag er fantastisch uit met een mega-vetkuif.
Verder werd de band live ondersteund door een extra gitarist, toetsenist, drummer en violiste,
een reuze video-wall en beweegbare lichtshow.
Dit resulteerde in een zeer hoogstaand klank- en lichtspel dat de aandacht van de fans gedurende meer dan 2 uur vasthield.
Zowat alle albums van Placebo kwamen aan bod in de bloemlezing van nummers die we voorgeschoteld kregen.  Maar als 3e nummer brachten ze al hun nieuwe single ‘Jesus’ Son’ en dat is toch een heel sterke song die perfect tussen de oudere singles past.
Opvallende quote van Molko tussen 2 nummers door ; hij dankte het publiek “all men and women, and all those who find themselves in between”… (doelend op zijn eigen androgyne uiterlijk), en wie nog niet zeker wist waar hij/zij thuishoorde : “you will know by the end of this show”.

De hits ‘Special Needs’ en ‘Too Many Friends’ volgen elkaar in snel tempo op, gekruid met stevig basspel van Olsdal en die knappe viooltoets ertussen. Ook grote voorbeeld en invloed David Bowie werd herdacht met het nummer ‘Withou You I’m Nothing’ : weeral mooie video- en fotobeelden op de achtergrond en een duidelijk geëmotioneerde Molko. Een lange staande ovatie kreeg Molko als bedanking.  Een zeer terechte dank en op zijn beurt was Molko heel dankbaar naar zijn Belgische fans

Het publiek laat zich nog niet volledig gaan, dat komt pas in het 2e deel van de set, ingeluid met een overweldigend ‘For What It’s Worth’.
Iedereen gaat aan het dansen, klappen, of gewoon rechtstaan in de tribunes (mezelf incluis).
De typische afsluitsongs zijn uiteraard ‘Song to Say Goodbye’ en ‘The Bitter End’.
Maar we zijn allemaal gekomen voor meer en dat krijgen we ook, tot zelfs 2 bisrondes toe.
Het lijkt wel of ze graag nog langer door zouden willen gaan, maar het is mooi geweest zo.
Een machtig goed concert van een ijzersterke live-groep, hopelijk binnenkort weer op de festivals met deze all-time greatest hits pletwals !

Setlist
intro: Every You Every Me (music on tape + video on screen) / Pure Morning / Loud Like Love /
Jesus' Son / Soulmates / Special Needs / Lazarus / Too Many Friends / Twenty Years / I Know /
Devil in the Details / Space Monkey / Exit Wounds / Protect Me from What I Want /
Without You I'm Nothing / 36 Degrees / Lady of the Flowers / For What It’s Worth /
Slave to the Wage / Song to Say Goodbye / The Bitter End

Encore: Teenage Angst / Nancy Boy / Infra-red

Encore 2: Running Up That Hill (Kate Bush cover)

 

Review + foto’s : Stefaan Delagrange

Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis