Reckless! - Not As Think As You Drunk
Valkyrie – Fear
BEAR – Propaganda
Elder - Omens
Nightwish - Human. :II: Nature.
Cd-review: Stereophonics – Scream Above The Sounds
Agenda
09 AUG
Festival Dranouter 2020
18 SEP
Rock Beats Cancer
26 SEP
Devils Rock For An Angel 2020
19 OKT
Peter Hook
29 OKT
Kensington
29 MEI
Waregemse Metal Day 2021
29 MEI
Annisokay
15 AUG
Alcatraz 2021

The odd man

Halfvolle Maatregelen


 

 

“Give me back my handdoek, or no koffiekoek for you é!”

 

Hoewel ik even tevreden ben met de versoepeling van de maatregelen als de menig Brussels jeugd zonder pleinvrees (in tegenstelling tot hen kan ik echter wel mijn enthousiasme de baas), zijn er toch enkele facetten van de lockdown die ik mis. Ja, je hebt het goed gehoord. Ik mis de lockdown soms, maar voor jullie mij compleet mis begrijpen en met de hooivorken komen aandraven, wil ik me even verduidelijken. Ik wil zeker niet insinueren dat die hele Covid toestand positief was. In deze tijden moeten we toch trachten het glas halfvol te zien. En voor wie toch een pessimistische, melancholische Debby Downer is, niet erg! Je mocht toch niet buiten, dus kon ik je niet zien! Ha!

 

Ten eerste waren onze weekends zo volgepropt met plannen als Maggie haar maag bij een all-you-can-eat-buffet, dus was het tot op een zekere hoogte rustgevend om thuis te moeten blijven. Zelfs de groeiende afstandelijkheid heeft zijn voordeel bewezen. Hoe kut is het niet om ergens als laatste te arriveren en de hele tafel te moeten aflopen om een bende wijven te gaan muilen en hun venten datzelfde hand te schudden waar ze enkele uren eerder hun piemels mee hebben opgeblonken. Nu kan ik eindelijk gewoon zwaaien en de alom bekende woorden “Ik ga zwaaien, want de corona’s é!” te gebruiken. Omdat er niets open en niets te doen was, had ik ook het perfecte excuus om een nieuwe Nintendo Switch te kopen, zonder enig schuldgevoel. Van Zelda tot lekker nostalgisch met Pokémon (Gotta catch’em all, behalve corona!).

 

En wie kon nu de rust en stilte op de openbare weg niet appreciëren? Wat er voornamelijk niet op de openbare weg te vinden was, waren de Fransen. Nooit was ik, als grensbewoner, zo blij om die kaasfrettende baguette-muilen niet te moeten aanschouwen. De constante grensbewaking, die iedere naderende Fransman een pain, vin et boursin op hun kont gaf, omdat hij zonder geldig formulier naar de Floralux trachtte te gaan, bracht niet alleen rust en verminderde criminaliteit in de buurt, maar ook properheid. Er werd in mijn buurt opvallend veel minder gesluikstort en er was minder zwerfvuil langs de straten te vinden. Daarbovenop voelde ik me ook een heel stuk veiliger in mijn auto, wetende dat er nu een hoger percentage aan deftig gekeurde auto’s rond reden. Als kers op de taart mocht ik ook enkele amusante taferelen aanschouwen zoals toen enkele Fransmannen tussen de struiken aan de Match van Halluin kropen om in België goedkope sigaretten te kunnen kopen (Nu ja, als ik zeg sigaretten, bedoel ik eigenlijk de “succesvoller’ ogende variant: emmers tabak en lege hulzen). Nooit gedacht dat het Tweede Wereldoorlogse fenomeen van ‘blauwen’ terug in zou zijn. En ik maar wachten om een Belg te zien terugkomen met boter aan de billen geplakt.

 

Maar net zoals bij het eten van taart, komt aan alle lekkere verhalen een eind; een bruin, fecaal einde om precies te zijn. Het bevoorradingshuis der margi’s terug open, ‘den Action’ en voor ik het wist stonden ‘les Ch’tis’ daar aan te schuiven voor Poolse afgedankte shampoo en goedkope wasmanden vervaardigd uit Oekraïense asbest. En niet alleen ik heb me geërgerd aan de terugkeer van deze chauvinistische klootzakken. Toen een melancholische Debby Downer vorig weekend op het strand van Oostende ging vertoeven, werd ze geconfronteerd met een handdoekloze Fransman die het op haar gemunt had. Voor wie het filmpje heeft gezien. Wie was naast gechoqueerd ook onder de indruk van de transformatie naar ‘Directe Dulle Dubby’? You go girl!

 

Dus, zoals de Piet Huysen-trut zou zeggen: “Wat hebben we vandaag geleerd?” Ten eerste: dat we zeker niet op Debby haar handdoek mogen gaan liggen. Ten tweede: dat de Franse autokeuring minderwaardig is aan de Belgische. En ten derde: dat ik helemaal niets beter had om deze maand over te schrijven.

 

This is The Odd Man saying: inspiratieloosheid is een excuus om te gaan lullen.

Meer lezen...

Concert report: Placebo - Sportpaleis

26 NOV 2016
Concert report: Placebo - Sportpaleis


 

Placebo “20 Years of Placebo” tour – Sportpaleis Antwerpen zaterdag 19/11/2016

20e verjaardagsfeestje met pure verwennerijen voor de fans


Dank u Brian Molko !


Dat is het minste wat we toch kunnen zeggen na Placebo’s triomfantelijke doortocht in België in het kader van de 20e verjaardag van hun debuutalbum “Placebo”.
Vooraf beloofde Molko om na meer dan 10 jaar nog eens hun meest commerciële successen live te spelen en hij hield woord ! Aftrappen met ‘’Pure Morning’ zette meteen het tot de nok gevuld Sportpaleis in lichterlaaie.
Een ontroerend moment was er ook net voor de show, met een ode aan de pas overleden Leonard Cohen op de videowall.

Het was duidelijk dat Placebo gekomen was om er een écht verjaardagsfeestje van te maken énkel voor de fans, want Molko vroeg al snel aan de vele smartphone-eigenaars om dat ding liever op te bergen en 100% live van de show te genieten. Order dat prompt opgevolgd werd, super idee !
En genieten deden we: zanger Brian Molko was zeer goed bij stem, met zijn typisch androgyn neuzelend geluid, en bassist Stefan Olsdal zag er fantastisch uit met een mega-vetkuif.
Verder werd de band live ondersteund door een extra gitarist, toetsenist, drummer en violiste,
een reuze video-wall en beweegbare lichtshow.
Dit resulteerde in een zeer hoogstaand klank- en lichtspel dat de aandacht van de fans gedurende meer dan 2 uur vasthield.
Zowat alle albums van Placebo kwamen aan bod in de bloemlezing van nummers die we voorgeschoteld kregen.  Maar als 3e nummer brachten ze al hun nieuwe single ‘Jesus’ Son’ en dat is toch een heel sterke song die perfect tussen de oudere singles past.
Opvallende quote van Molko tussen 2 nummers door ; hij dankte het publiek “all men and women, and all those who find themselves in between”… (doelend op zijn eigen androgyne uiterlijk), en wie nog niet zeker wist waar hij/zij thuishoorde : “you will know by the end of this show”.

De hits ‘Special Needs’ en ‘Too Many Friends’ volgen elkaar in snel tempo op, gekruid met stevig basspel van Olsdal en die knappe viooltoets ertussen. Ook grote voorbeeld en invloed David Bowie werd herdacht met het nummer ‘Withou You I’m Nothing’ : weeral mooie video- en fotobeelden op de achtergrond en een duidelijk geëmotioneerde Molko. Een lange staande ovatie kreeg Molko als bedanking.  Een zeer terechte dank en op zijn beurt was Molko heel dankbaar naar zijn Belgische fans

Het publiek laat zich nog niet volledig gaan, dat komt pas in het 2e deel van de set, ingeluid met een overweldigend ‘For What It’s Worth’.
Iedereen gaat aan het dansen, klappen, of gewoon rechtstaan in de tribunes (mezelf incluis).
De typische afsluitsongs zijn uiteraard ‘Song to Say Goodbye’ en ‘The Bitter End’.
Maar we zijn allemaal gekomen voor meer en dat krijgen we ook, tot zelfs 2 bisrondes toe.
Het lijkt wel of ze graag nog langer door zouden willen gaan, maar het is mooi geweest zo.
Een machtig goed concert van een ijzersterke live-groep, hopelijk binnenkort weer op de festivals met deze all-time greatest hits pletwals !

Setlist
intro: Every You Every Me (music on tape + video on screen) / Pure Morning / Loud Like Love /
Jesus' Son / Soulmates / Special Needs / Lazarus / Too Many Friends / Twenty Years / I Know /
Devil in the Details / Space Monkey / Exit Wounds / Protect Me from What I Want /
Without You I'm Nothing / 36 Degrees / Lady of the Flowers / For What It’s Worth /
Slave to the Wage / Song to Say Goodbye / The Bitter End

Encore: Teenage Angst / Nancy Boy / Infra-red

Encore 2: Running Up That Hill (Kate Bush cover)

 

Review + foto’s : Stefaan Delagrange

Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis
Concert report: Placebo - Sportpaleis