MSG - Universal
All I Know - Vanity Kills
Oh Hiroshima – Myriad.
Ernst - Sad Seasons - Winter
King Buffalo - Acheron
Monolord - Your Time To Shine
Agenda
03 JUL
Ieper Hardcore Fest
09 JUL
Mad Cool Festival (ES)
09 JUL
Bos Festival 2022
10 JUL
Cactus Festival
10 JUL
Rock Zottegem 2022
10 JUL
Bospop 2022
10 JUL
Sjock 2022
11 JUL
The Rolling Stones
21 JUL
Toto
03 AUG
Rammstein (BE)
06 AUG
Coldplay
07 AUG
Lokerse feesten - Metalday
07 AUG
Dranouter 2022
14 AUG
Cirque Magique 2022
14 AUG
Alcatraz Open Air 2022
27 AUG
Roadrock 2022
28 AUG
W-fest 2022
03 SEPT
Epica
05 SEPT
Factory of Sweetness
12 SEPT
Arcade Fire
14 OKT
Godsmack
17 OKT
Sting
23 OKT
Kansas
30 OKT
Fleddy Melculy
02 NOV
Blue Oyster Cult
10 DEC
BFTP 2
11 DEC
WMD 2022

The odd man

The Final Rant


 

 

“Lees deze laatste wijze woorden... ’

 

De meeste wijven in mijn omgeving hebben altijd beweerd dat de tijd zo snel gaat eens je kinderen hebt. En dat blijkt dus nog f*cking te kloppen ook. Ik ben dus genoodzaakt de drie à vier losers die dit lezen teleur te stellen. Deze column, die meer weg heeft van een zelftherapeutische ‘rant’ dan van een hoogwaardige literaire prestatie, kent hier zijn eindstation. Om dit hoofdstuk af te sluiten vroeg mijn hoofdredacteur of ik nog een laatste universele column uit mijn aars kon persen. Dus voor de laatste keer ‘all aboard the poopoo train!’ Na lang (half geïnteresseerd) na te denken over deze moeilijke opgave, werd het thema in mijn schoot geworpen door niemand anders dan die covid A-hole himself.

 

Sinds woensdag is de Belgische covid-tracking app, ‘Coronalert’ (how cleaver) online. Tot niemands verbazing heeft slechts een fractie van de Belgische bevolking deze reeds geïnstalleerd. Dus ofwel wil niemand deze app gebruiken, ofwel zijn er meer ‘bapple oogphones’ in omloop dan dat er schaamluizen in Hot Marijke haar kelderbos zitten. Na een uitvoerige bespreking met al mijn vrienden, zijn we alle drie tot de conclusie gekomen dat het de eerste optie moet zijn.

 

Als je dan eens gaat rondvragen waarom men de app niet wil gebruiken krijg je meestal hetzelfde debiele standaard antwoord: “Ik moet niet weten dat Vaderke Staat weet wat ik zoal doe. Ik hou van mijn privacy.” Een standpunt dat ik enigszins begrijp. Je kan dan de discussie voeren of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Misschien kan deze app de versoepelingen van onze “competente” (ex-)regering uitbalanceren? De echte absurditeit van dit verhaal komt echter naar boven wanneer je gaat doorvragen naar die zogezegde privacy. De regering mag niet aan mijn gewaardeerde privacy zitten hoor, maar internetgiganten mogen uw privacy wel volproppen met Rohipnol en lekker verkrachten. Say wutt?! Ik verduidelijk even.

 

Het blijkt dat de meeste mensen ‘Google’ als standaard search engine gebruiken. De ruwe versie dan nog, waarvan ze de privacy-gegevens van hun account nog nooit bekeken, laat staan gewijzigd hebben. Met andere woorden: Google mag alle verkregen informatie van zaken als ‘Google Maps’, zoekopdrachten, internetgedrag, ... morgen doorverkopen aan derden. Bovendien worden de opnames van hun ‘Google-assistant’ die ze in huis hebben, naar echte mensen geoutsourcet om te analyseren. En laten we het dan zeker nog eens hebben over Suckerberg en zijn Smoelboek, die niet alleen hetzelfde doet, maar nog zoveel meer. Zoals bijvoorbeeld video-opnames en foto’s naar derden (meestal in lage loonlanden) sturen om ze te laten analyseren. Dankzij Face-fuck en Insta-kak zit er dus ergens in Somalië een gozer naar jouw vakantiefoto’s te gluren, zodat Facebook nog beter informatie kan verzamelen over jou, zodat ze “hun producten nog beter kunnen maken”. But, who cares wanneer je veel likes kan halen, hé... Maar dat Big Brother jou zou kunnen volgen in tijden van een pandemie, “No way, José”.

 

Please, curb your narcissism! We zijn ruw geschat met zo’n 11,5 miljoen belgen. In de begroting is er nog geen plaats voor essentiële zaken. Denk je dan dat ze geld en middelen over hebben om 11 miljoen Belgen te begluren? Denk je nu echt dat JIJ, uitgesproken JIJ, zooooooo belangrijk bent voor de staat dat ze per sé jouw doen en laten willen volgen? De meesten onder ons zijn grijze muizen en val jij vandaag dood, kan dat de staat geen zier schelen. En moest je nu toch zo stout zijn, dat je toch wel een beetje interessant bent voor de regering, hebben ze heus geen Covid-app nodig om jou te volgen. Dus opnieuw: curb your narcissism. Jij bent niemand en totaal niet relevant of speciaal. Een ‘niemand’ zijn kan trouwens nog zijn voordelen hebben. Denk maar aan het verhaal van Odyseus en de cycloop: “Niemand heeft mijn oog uitgestoken en is ontsnapt!”. Stop dus met janken bende Calimero’s en installeer die app. De staat is niet geïnteresseerd in een niemand zoals jij. Het kan alleen maar het collectief ten goede komen.

 

Mijn eindboodschap zou dus eigenlijk moeten zijn: wees rationeel als mens (en gebruik uw richtingsaanwijzers). Maar ik mag ook niet teveel verwachten van onze maatschappelijke evolutie. Het heeft ons ruw geschat zo’n 150.000 jaar gekost om deftig onze handen te leren wassen. Laat staan mens te worden.

 

This is The Odd Man saying: bye bye sletjes. Bye bye. X

 

 

Meer lezen...

Festival preview 2015

10 JUN 2015
Festival preview 2015


 

Must-see op Belgische festivalbodem

 

Van Metal tot Hiphop

 

15. SOHN (Cactus)

Meteen pieken met je debuutalbum (Tremors, 2014) is weinigen gegeven. Chris Taylor deed het en zal dat ook in levende lijve doen.

14. King Hiss (Graspop, Pukkelpop, Skalulfeesten,…)

Géén Red Bull-fan maar toch nood aan een snedige brok energie? Dan ben je bij de bebaarde stonerrockers aan het juiste adres. West-Vlaanderen boven.

13. Blues Pills (Dour)

Ronkend psychedelica uit Zweden met inhoud. Frontvrouw Elin Larsson zal zeker voor de nodige deining zorgen in Dour.

12. John Hiatt (Cactus)

Brugge hou je vast aan de takken van de bomen van het Minnewaterpark want the one & only Mr. Hiatt is in town. Zijn perfectly good guitar zal strak besnaard zijn om te knallen.

11. Foo Fighters (Rock Werchter)

Dave en zijn kompanen zijn altijd goed voor een ruig meegrohlbaar rockfeestje. Werchter zal dit jaar vlammend van start gaan.
10. Motörhead (Graspop)

Iedere keer dat Lemmy langs komt, vrezen we met een bang hartje dat het de laatste keer is. Zijn gezondheid is door een leven vol liters drank, naar eigen zeggen een horde gewillige grieten en onnoemelijk veel rock & roll niet meer top. Maar met opgeheven cowboyhoed met daaronder een doordringende besnorde blik op oneindig gaat hij strijdend door tot het bittere einde. En met een nieuwe plaat in het verschiet is Motörhead nog lang niet uitgeriedeld. Respect man.

9. Raving George (Hype-O-Dream Festival, Lokerse Feesten, Feest In Het Park, Pukkelpop,…)

Raving George, een frisse DJ-wind van eigen bodem die gretig aan haar opmars bezig is. Ze staat terecht op heel wat affiches in binnen- en buitenland en dan hebben we nog niets over haar samenwerking met Oscar & The Wolf gezegd.
8. Mark Lanegan Band (Lokerse Feesten)

Zijne Rauwheid maakt deze zomer met zijn achterhoede een tussenstop in Lokeren. Wie hem door vakantieplannen moet missen, kan op 26 augustus terecht in Le Grand Mix (Tourcoing).
7. Rival Sons (Dour)

Vorig jaar brachten de zonen uit L.A. één van de betere albums van 2014 uit. Great Western Valkyrie was dan ook meteen het beste dat ze tot nu toe uitgebracht hadden. Op hun laatste tournee mochten ze onder meer in het voorprogramma van Deep Purple spelen en staken ze begin april de AB in brand.

6. Faith No More (Graspop)

De oudgedienden van Faith No More kenden hun topmomenten in de jaren ’90.  Nu zijn ze terug met een nieuwe loeder van formaat. Patton en co brengen nog steeds onversneden hardrock van de bovenste plank.

5. Mastodon (Pukkelpop)

Vorige week figureerden ze nog in de achtste aflevering van het vijfde Game Of Thrones-seizoen. Deze zomer zullen ze hun live-reputatie alleen maar bevestigen.

4. The Jesus & Mary Chain (Lokerse Feesten)

Dit jaar verwelkomt ons kleine landje weer heel wat artiesten die een exclusief concert brengen. Zo hebben ze in Lokeren de post-punk-grootheid The Jesus & The Mary Chain kunnen strikken. Ze brengen hun klassieker Psychocandy uit 1985 integraal en ongezouten. ‘Just Like Honey!’
3. Balthazar (Rock Werchter, Les Ardentes, Cactus, Ronquières Festival)

Onze eigenste Balthazar draait al enkele jaren mee aan de Europese top van alternatieve bands met een eigen sound. Met hun laatste album hebben ze die stek alleen maar verstevigd. Genoeg kansen om deze klasbakken aan het werk te zien.

2. Alt-J (Rock Werchter, Pukkelpop)

Er zijn maar enkele buitenlandse bands van groot kaliber die zowel Werchter als Kiewit aandoen. Alt-J is er één van en in Limburg mogen ze op zaterdag zelfs als headliner aantreden. Niet slecht na twee (top)platen.

1. Kendrick Lamar (Les Ardentes)

Het Luikse festival, Les Ardentes, gaat dit jaar met de heetste wafel lopen. Kendrick Lamar is hot en dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Dit wordt het grootste festivalfeestje van het jaar.