Rawdriguez - Asylum Of The Arcane
Novelists Fr
Stake – Critical Method
King Hiss - Earthquaker
Opeth – In Cauda Venenum
Tool - Fear Inoculum
Agenda
11 APR
Simple Minds
12 APR
Paaspop
14 APR
TaxiWars
16 APR
Parkway Drive
19 APR
Lamb Of God
23 APR
Bon Iver
25 APR
Compact Disk Dummies
30 APR
Nick Cave
15 MEI
Arno
15 MEI
Masters of Reality
17 MEI
Waregemse Metal Day
24 MEI
W-Festival
05 JUN
Marky Ramone's Blitzkrieg
07 JUN
Vestrock
10 JUN
Rammstein
14 JUN
Best Kept Secret
17 JUN
Green Day
18 JUN
Eric Clapton
21 JUN
Hellfest
21 JUN
TW Classic
27 JUN
Rock The Night
27 JUN
Grensrock
05 JUL
Rock Werchter
09 JUL
Iron Maiden
19 JUL
Zwarte Cross
09 AUG
Alcatraz
09 AUG
Voltage festival 2020
08 SEP
Elton John
19 OKT
Peter Hook
29 OKT
Kensington

The odd man

The Almighty Cornholio


 

 

“My people are without TP for their bungholes”

 

Uiteraard heb ik deze maand terug veel materie om over te schrijven. We herbeleven als mensheid terug een beetje de hoogdagen van de pest, maar dan met wifi. We staan voor een ongekende situatie met ongekende gevolgen en waarvan de fallout onmogelijk te voorspellen is. Wat wel te voorspellen is, is het lot van de Britse en Nederlandse regering, die het lumineuze idee hebben om met de helft minder IC bedden dan in België, de kaart van de groepsimmuniteit te spelen. They are f*cked! Hier zal ik het echter niet over hebben. Ik zou ook een hele ‘rant’ kunnen geven over de vele debielen die in Sluis wat gingen flaneren of lockdownfeestjes bijwoonden en hoe zij er voor zullen zorgen dat dit alles veel erger zal zijn en langer zal duren. Maar ook hierover zal ik het kort houden. Onthou wie de ‘zakzetters’ zijn! Dan kunnen we ze na afloop deporteren naar idiootland!

 

Tijdens deze Covid-dagen zien we op het nieuws evenveel solidariteit rondvliegen als lege beloftes in verkiezingstijd. Op zich wel prachtig, want we kunnen het gebruiken. Maar wat me verkracht in mijn poepenholleke is de steun voor de zorgsector met de witte lakens en het handjesgeklap. Hoewel ik de attentie apprecieer, wuif ik dit cadeau weg als kousen onder de kerstboom. Ik ben verpleegkundige. COVID-19 of niet, ik doe gewoon mijn job zoals van mij verwacht wordt. Toen de regering echter vergaande besparingen doorvoerde in onze sector, zodat ik en mijn collega’s nog meer worden uitgerokken dan het voorvelleke van een tiener en wij met de witte woede massaal op straat kwamen, was er helemaal geen geklap of witte vlaggen. We konden amper op steun of begrip rekenen. Wanneer beslist werd om op een klein facet van het cultuurbudget zestig procent te besparen, zag je plots overal partieel geel gekleurde smoelboek profielfoto’s opduiken. Daarbovenop alle BV’s op straat en hopla! Ze krijgen meer aandacht dan de peuter die zich op de grond gooit in “den Aldi”. Maar wanneer een cruciale sector kreunt onder de besparingen gaan we dat negeren als de bedelaars aan de ingang van diezelfde Aldi. Wie zich niet kan inbeelden wat een besparing in de zorg kan teweeg brengen, moet nu maar eens kijken naar Italië en Spanje. 

 

Terwijl iedereen de verpleegkundigen met veel toeters en bellen een hart onder de riem steekt, moeten mijn collega’s na hun shift lege rekken aantreffen in de winkel, dankzij een bende hamsters die overduidelijk met de schijt zitten. Gelukkig kan er toch nog opvang geregeld worden vanaf 8u30, zodat de vroegdienst om 6u45 al op de dienst kan zijn voor de overdracht door onze nachtcollega’s. Overal op straat zien we onze medemens lopen met mondmaskers aan, als steunbetoog voor het tekort aan beschermend materiaal in de zorgsector. En als dat nog niet genoeg is, breken ze ook nog eens in in de auto’s van thuisverpleegkundigen om mondmaskers te stelen. Gelukkig mogen we dan thuis komen en horen dat de buren een lockdownfeestje geven om ons er aan te herinneren dat het nog lang zal duren.

 

Graag wil ik nog zeggen dat de helden niet enkel in de zorgsector werken. Ik ontspan na het werk graag met een dagelijkse portie Youtube en ben de medewerker van Telenet enorm dankbaar om mij te helpen met mijn internetstoring. Ik ben de kassiersters en rekkenvullers van de supermarkt dankbaar zodat ik nog eten kan kopen voor mijn gezin, alsook de transportsector om het daar te krijgen. Ik ben de vele mensen die mondmaskers aan het naaien zijn dankbaar. Ik ben de kinderopvang van mijn dochter dankbaar zodat ik kan gaan werken. Ik ben de politie dankbaar om de grenzen te sluiten en de achterdeur-café’s op te sporen. Ik ben de mensen die plichtbewust thuis blijven dankbaar. Kortom: we zijn allemaal helden, en dat mag ook eens gezegd worden. En als je dan toch iets wil doen om de zorg te helpen, denk dan goed na voor je het stemhokje in gaat in plaats van te applaudisseren. 

 

Nog een laatste woordje voor de klagers onder ons: we zijn allemaal moe, we hadden allemaal sh*t gepland en we hebben het allemaal lastig. En voor al die hamsterraars, party people en cafégangers: Go F*CK yourself!

 

This is The Odd Man saying: Man ik mis de McDonald's.

Meer lezen...

Festival preview 2015

10 JUN 2015
Festival preview 2015


 

Must-see op Belgische festivalbodem

 

Van Metal tot Hiphop

 

15. SOHN (Cactus)

Meteen pieken met je debuutalbum (Tremors, 2014) is weinigen gegeven. Chris Taylor deed het en zal dat ook in levende lijve doen.

14. King Hiss (Graspop, Pukkelpop, Skalulfeesten,…)

Géén Red Bull-fan maar toch nood aan een snedige brok energie? Dan ben je bij de bebaarde stonerrockers aan het juiste adres. West-Vlaanderen boven.

13. Blues Pills (Dour)

Ronkend psychedelica uit Zweden met inhoud. Frontvrouw Elin Larsson zal zeker voor de nodige deining zorgen in Dour.

12. John Hiatt (Cactus)

Brugge hou je vast aan de takken van de bomen van het Minnewaterpark want the one & only Mr. Hiatt is in town. Zijn perfectly good guitar zal strak besnaard zijn om te knallen.

11. Foo Fighters (Rock Werchter)

Dave en zijn kompanen zijn altijd goed voor een ruig meegrohlbaar rockfeestje. Werchter zal dit jaar vlammend van start gaan.
10. Motörhead (Graspop)

Iedere keer dat Lemmy langs komt, vrezen we met een bang hartje dat het de laatste keer is. Zijn gezondheid is door een leven vol liters drank, naar eigen zeggen een horde gewillige grieten en onnoemelijk veel rock & roll niet meer top. Maar met opgeheven cowboyhoed met daaronder een doordringende besnorde blik op oneindig gaat hij strijdend door tot het bittere einde. En met een nieuwe plaat in het verschiet is Motörhead nog lang niet uitgeriedeld. Respect man.

9. Raving George (Hype-O-Dream Festival, Lokerse Feesten, Feest In Het Park, Pukkelpop,…)

Raving George, een frisse DJ-wind van eigen bodem die gretig aan haar opmars bezig is. Ze staat terecht op heel wat affiches in binnen- en buitenland en dan hebben we nog niets over haar samenwerking met Oscar & The Wolf gezegd.
8. Mark Lanegan Band (Lokerse Feesten)

Zijne Rauwheid maakt deze zomer met zijn achterhoede een tussenstop in Lokeren. Wie hem door vakantieplannen moet missen, kan op 26 augustus terecht in Le Grand Mix (Tourcoing).
7. Rival Sons (Dour)

Vorig jaar brachten de zonen uit L.A. één van de betere albums van 2014 uit. Great Western Valkyrie was dan ook meteen het beste dat ze tot nu toe uitgebracht hadden. Op hun laatste tournee mochten ze onder meer in het voorprogramma van Deep Purple spelen en staken ze begin april de AB in brand.

6. Faith No More (Graspop)

De oudgedienden van Faith No More kenden hun topmomenten in de jaren ’90.  Nu zijn ze terug met een nieuwe loeder van formaat. Patton en co brengen nog steeds onversneden hardrock van de bovenste plank.

5. Mastodon (Pukkelpop)

Vorige week figureerden ze nog in de achtste aflevering van het vijfde Game Of Thrones-seizoen. Deze zomer zullen ze hun live-reputatie alleen maar bevestigen.

4. The Jesus & Mary Chain (Lokerse Feesten)

Dit jaar verwelkomt ons kleine landje weer heel wat artiesten die een exclusief concert brengen. Zo hebben ze in Lokeren de post-punk-grootheid The Jesus & The Mary Chain kunnen strikken. Ze brengen hun klassieker Psychocandy uit 1985 integraal en ongezouten. ‘Just Like Honey!’
3. Balthazar (Rock Werchter, Les Ardentes, Cactus, Ronquières Festival)

Onze eigenste Balthazar draait al enkele jaren mee aan de Europese top van alternatieve bands met een eigen sound. Met hun laatste album hebben ze die stek alleen maar verstevigd. Genoeg kansen om deze klasbakken aan het werk te zien.

2. Alt-J (Rock Werchter, Pukkelpop)

Er zijn maar enkele buitenlandse bands van groot kaliber die zowel Werchter als Kiewit aandoen. Alt-J is er één van en in Limburg mogen ze op zaterdag zelfs als headliner aantreden. Niet slecht na twee (top)platen.

1. Kendrick Lamar (Les Ardentes)

Het Luikse festival, Les Ardentes, gaat dit jaar met de heetste wafel lopen. Kendrick Lamar is hot en dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Dit wordt het grootste festivalfeestje van het jaar.