Meltheads - Decent Sex
Magnum - Here Comes The Rain
Five Finger Deatch Punch
Evergrey
Fire Down Below – Low Desert Surf Club
Prong - State of Emergency
Agenda
08 MRT
Editors
10 MRT
Filter
12 MRT
Orbit Culture
16 MRT
Batmobile
16 MRT
Mooneye
17 MRT
Avatar
21 MRT
Helmut Lotto Goes Metal
31 MRT
Paaspop 2024
03 APR
Ozric Tentacles
04 APR
Miles Kane
05 APR
Blind Channel
05 APR
Simple minds
06 APR
Myrkur
07 APR
Joe Bonamassa
07 APR
Among The Angels 2024
11 APR
DIVIDED - ENDLINGR
18 APR
Noordkaap 2024
19 APR
Dope DOD
24 APR
Keane
26 APR
Beyond The Black
29 APR
Slash
29 APR
Teddy Swims
02 MEI
Axelle red
04 MEI
Hellfest Warm-up Tour 2024
07 MEI
VV
09 MEI
Son Mieux
10 MEI
Teddy Swims
11 MEI
Dunkfestival 2024
11 MEI
Landmvrks
18 MEI
Miracle Metal Meeting
24 MEI
Caligula's Horse
28 MEI
Bruce Dickinson
30 MEI
Pennywise
01 JUN
Vestrock 2024
08 JUN
Sweden Rock Festival
09 JUN
Kane
10 JUN
Judas Priest
18 JUN
Live /s Live 2024
18 JUN
Sivert Hoyem
18 JUN
Tom Morello
24 JUN
Mr. Bungle
25 JUN
Megadeth
26 JUN
Thievery Corporation
27 JUN
Rammstein 2024
28 JUN
Midsummer Prog Festival
29 JUN
Grensrock 2024
30 JUN
Hellfest 2024
02 JUL
Bruce Springsteen
07 JUL
Mainsquare Festival 2024
13 JUL
Les Deferlantes
14 JUL
Bospop Weert
14 JUL
Rock Zottegem
10 AUG
Massive Attack 2024
11 AUG
Lokerse feesten 2024
11 AUG
Alcatraz 2024
17 AUG
Dynamo Metal Fest 2024
25 AUG
W-Festival 2024
21 SEPT
Within Temptation (Nl)
29 SEPT
Our Last Night
05 OKT
Within Temptation
06 OKT
Imminence
13 OKT
Arch Enemy - In Flames
19 OKT
Y&T 2024
19 OKT
DI-RECT
30 OKT
Kamelot
31 OKT
Accept 2024
01 NOV
Beartooth
05 NOV
Sepultura
12 NOV
Hardcore superstar
16 NOV
Helldorado 2024
15 DEC
Kreator - Anthrax

Festival report: BFTP 2023

05 DEC 2023
Festival report: BFTP 2023

 

Blast from the Past Festival 

 

02.12.2023 - Kubox, Kuurne

 

Als er één ding is dat Blast from the Past Festival in Kubox in Kuurne kan, dan is het je terugvoeren naar de gouden eeuw van rock en metal. Met een line-up die het hart van elke headbanger zou doen overslaan, was dit festival een meedogenloze aanval van power akkoorden en high-octane optredens.

 

De locatie was een toevluchtsoord voor muziekliefhebbers en verzamelaars, met een scala aan platenkraampjes met vintage cd's en memorabilia. De verschillende drankkaarten en betaalmogelijkheden maakten het voor iedereen gemakkelijk om probleemloos van hun favoriete drankjes te genieten. En laten we het vriendelijke personeel niet vergeten - altijd aanwezig met een glimlach en snelle service aan de bar.

 

De overgangen tussen de optredens waren naadloos, waardoor de adrenaline bleef pompen zonder een slag te missen. Wat betreft de bezoekers, baarden en langharige kapsels leken het onofficiële uniform te zijn - overal waar je je omdraaide waren er mannen die trots hun gezichtsbeharing en zwierige lokken lieten zien. De energie werkte aanstekelijk, headbangen werd een soort onuitgesproken taal die iedereen verenigde.

 

Maar naast de muziek was Blast from the Past een reünieterrein. Het was hartverwarmend om te zien hoe vrienden zich herenigden en levendige gesprekken voerden in de gezellige hoekjes, waardoor een sfeer ontstond die aanvoelde als een samenkomst van geestverwanten.

 

Voor degenen die een adempauze nodig hadden van de niet aflatende energie, bood het festival comfortabele zithoeken waar je kon ontspannen en opladen. En als de honger toesloeg, was de geur van friet en pasta van de eetkraampjes onweerstaanbaar. De ruimte van de locatie zorgde ervoor dat er ondanks de drukte altijd voldoende bewegingsruimte was.

 

Maar bovenal maakten de kameraadschap en de warmte van de mensen dit festival echt speciaal. Van de mensen achter de schermen tot de mede-festivalgangers, er was een gevoel van verwantschap dat de hele ervaring onvergetelijk maakte. Blast from the Past Festival ging niet alleen over de muziek, het was een viering van een gedeelde passie, een plek waar vreemden vrienden werden en waar de geest van rock en metal bloeide.
 


En wat een spectaculaire reeks optredens! Laten we er doorheen gaan:

 

**Toledo Steel (UK):** - High Energy Heavy Metal

Het middagmaal was nog niet volledig verteerd en Toledo Steel trapte het festival af met een energiek optreden dat het publiek meteen in de juiste stemming bracht. De muziek was aangenaam en het publiek toonde zich luisterend enthousiast. Tijdens het optreden werd er volop geknikkebold en de aanmoedigende roep "The Beast is Back" gaf de sfeer een extra boost.

 

**Steelover (BE):**

Steelover wist het publiek te betoveren met meeslepende en rokkende songs. Naast de charismatische zanger stalen de zilverharige gitarist en bassist de show met intense grimassen en bonkende sounds. De interactie met het publiek was geweldig, met handgeklap en enthousiast meezingen. Het gebruik van champagneballonnen voegde een extra “Rock Bottom”-element toe aan de show.

 

**Existance (FR):** - Underground Heavy Metal

De Franse band maakte indruk met hun uitstraling in zwarte leren jacks en metalen accessoires. Terwijl ze snijdende riffs speelden en je betoverden met onvergetelijke, harmonieuze zang, namen ze je mee in een krachtige muzikale reis? Hun wapperende lange haren zorgden voor een extra dimensie.

 

**Hitten (ES):** Heavy metal met een mix van Hard Rock en 80’s sounds.

De lancering van hun nieuwe album "While Passion Lasts," zorgde voor een explosief optreden onder de roze lichten. De band sprong van links naar rechts en nam het hele podium in beslag met hun enthousiaste rocksongs en uitdagende riffs.

 

**Witchfende (UK):** - British Heavy Metal New Wave

De enige band met een vrouwelijke touch in de opstelling. Stevige rock en gitaarspel betrokken het publiek actief. Enkele onder hen gingen stevig headbangen en meezingen, wat extra sfeer creëerde.

 

**Vengeance (NL):** - Hard Rock with the H of Humor

Vengeance leverde stevige rock met een juichend publiek. De amusante interacties tussen de bandleden en het dankwoord aan het team voegden een persoonlijk tintje toe. Het publiek genoot van de stevige beats, rockgitaren en de interactieve sfeer. Ze zongen met volle borst mee op Rock ’n Roll Shower, en na het optreden werd enthousiast gefluit, gejuicht en geklapt voor de band!
De band hield ook een signeersessie achteraf voor de fans die hun singles of platenhoezen nog van een extra touch willen voorzien.

 

**Exumer (DE):** Thrash-metal Band

Dit optreden was een explosie van energie met headbangen, moshpits en publieksinteractie op de krachtige nummers zoals "Catatonic" en "Fallen Saint". Het publiek ging helemaal op in het optreden, met moshpits, crowdsurfen en enthousiast meezingen.
Special request: “Iron Darkstar’.

Het publiek werd uitgedaagd bij “I dare You”. Do you guys wanna dance with us? Build a wall and dance!

 

**Onslaught (UK):** Thrash Metal / Hardcore Punk

Onslaught opende met een indrukwekkende intro van sirenes en kathedraalmuziek, gevolgd door schreeuwende songs, krachtige gitaarriffs, oorverdovende, galmende tonen van een mix van cymbalen en een stevige basdrum. Hoewel het misschien niet mijn smaak was, kon het enthousiaste publiek de vertoning waarderen.

 

**Angel Witch (UK):** Heavy Metal

Een grillige opening met een hoge stem sloot die de avond perfect af. Publiek met swingende heupen onder de hypnose van het intense gitaarwerk en een aanstekelijke scherpe stem van de zanger. Het publiek leefde intens mee en genoot zichtbaar. Verschillende luisteraars waren zo in de muziek verzonken en speelde hun eigen luchtgitaar optreden.

 

Elk optreden had zijn eigen unieke sfeer en impact op het publiek, variërend van passief luisterend, interactief en meeslepend tot intens en krachtig. Er was voor elk wat wils, waardoor het een geweldige serie concerten zijn geweest voor liefhebbers van stevige rock & metal muziek!

 

Pics & rev: Astrid Callens

 

Full photo report.

 

 

Festival report: BFTP 2023
Festival report: BFTP 2023
Festival report: BFTP 2023
Festival report: BFTP 2023
Festival report: BFTP 2023
Festival report: BFTP 2023
Festival report: BFTP 2023
Festival report: BFTP 2023
Festival report: BFTP 2023