All I Know - Vanity Kills
Oh Hiroshima – Myriad.
Ernst - Sad Seasons - Winter
King Buffalo - Acheron
Monolord - Your Time To Shine
Mooneye - Big Enough
Agenda
28 MEI
GMF 2022
29 MEI
Moen Feest 2022
05 JUN
Vestrock 2022
06 JUN
Kiss
12 JUN
Eric Clapton
19 JUN
Live Is Live
25 JUN
Grensrock 2022
26 JUN
Hellfest 2022
03 JUL
Ieper Hardcore Fest
05 JUL
Rammstein (Nl)
09 JUL
Mad Cool Festival (ES)
10 JUL
Sjock 2022
10 JUL
Bospop 2022
11 JUL
The Rolling Stones
21 JUL
Toto
03 AUG
Rammstein (BE)
06 AUG
Coldplay
14 AUG
Alcatraz Open Air 2022
14 AUG
Cirque Magique 2022
27 AUG
Roadrock 2022
28 AUG
W-fest 2022
03 SEPT
Epica
05 SEPT
Factory of Sweetness
12 SEPT
Arcade Fire
14 OKT
Godsmack
23 OKT
Kansas
30 OKT
Fleddy Melculy
02 NOV
Blue Oyster Cult
10 DEC
BFTP 2
11 DEC
WMD 2022

The odd man

The Final Rant


 

 

“Lees deze laatste wijze woorden... ’

 

De meeste wijven in mijn omgeving hebben altijd beweerd dat de tijd zo snel gaat eens je kinderen hebt. En dat blijkt dus nog f*cking te kloppen ook. Ik ben dus genoodzaakt de drie à vier losers die dit lezen teleur te stellen. Deze column, die meer weg heeft van een zelftherapeutische ‘rant’ dan van een hoogwaardige literaire prestatie, kent hier zijn eindstation. Om dit hoofdstuk af te sluiten vroeg mijn hoofdredacteur of ik nog een laatste universele column uit mijn aars kon persen. Dus voor de laatste keer ‘all aboard the poopoo train!’ Na lang (half geïnteresseerd) na te denken over deze moeilijke opgave, werd het thema in mijn schoot geworpen door niemand anders dan die covid A-hole himself.

 

Sinds woensdag is de Belgische covid-tracking app, ‘Coronalert’ (how cleaver) online. Tot niemands verbazing heeft slechts een fractie van de Belgische bevolking deze reeds geïnstalleerd. Dus ofwel wil niemand deze app gebruiken, ofwel zijn er meer ‘bapple oogphones’ in omloop dan dat er schaamluizen in Hot Marijke haar kelderbos zitten. Na een uitvoerige bespreking met al mijn vrienden, zijn we alle drie tot de conclusie gekomen dat het de eerste optie moet zijn.

 

Als je dan eens gaat rondvragen waarom men de app niet wil gebruiken krijg je meestal hetzelfde debiele standaard antwoord: “Ik moet niet weten dat Vaderke Staat weet wat ik zoal doe. Ik hou van mijn privacy.” Een standpunt dat ik enigszins begrijp. Je kan dan de discussie voeren of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Misschien kan deze app de versoepelingen van onze “competente” (ex-)regering uitbalanceren? De echte absurditeit van dit verhaal komt echter naar boven wanneer je gaat doorvragen naar die zogezegde privacy. De regering mag niet aan mijn gewaardeerde privacy zitten hoor, maar internetgiganten mogen uw privacy wel volproppen met Rohipnol en lekker verkrachten. Say wutt?! Ik verduidelijk even.

 

Het blijkt dat de meeste mensen ‘Google’ als standaard search engine gebruiken. De ruwe versie dan nog, waarvan ze de privacy-gegevens van hun account nog nooit bekeken, laat staan gewijzigd hebben. Met andere woorden: Google mag alle verkregen informatie van zaken als ‘Google Maps’, zoekopdrachten, internetgedrag, ... morgen doorverkopen aan derden. Bovendien worden de opnames van hun ‘Google-assistant’ die ze in huis hebben, naar echte mensen geoutsourcet om te analyseren. En laten we het dan zeker nog eens hebben over Suckerberg en zijn Smoelboek, die niet alleen hetzelfde doet, maar nog zoveel meer. Zoals bijvoorbeeld video-opnames en foto’s naar derden (meestal in lage loonlanden) sturen om ze te laten analyseren. Dankzij Face-fuck en Insta-kak zit er dus ergens in Somalië een gozer naar jouw vakantiefoto’s te gluren, zodat Facebook nog beter informatie kan verzamelen over jou, zodat ze “hun producten nog beter kunnen maken”. But, who cares wanneer je veel likes kan halen, hé... Maar dat Big Brother jou zou kunnen volgen in tijden van een pandemie, “No way, José”.

 

Please, curb your narcissism! We zijn ruw geschat met zo’n 11,5 miljoen belgen. In de begroting is er nog geen plaats voor essentiële zaken. Denk je dan dat ze geld en middelen over hebben om 11 miljoen Belgen te begluren? Denk je nu echt dat JIJ, uitgesproken JIJ, zooooooo belangrijk bent voor de staat dat ze per sé jouw doen en laten willen volgen? De meesten onder ons zijn grijze muizen en val jij vandaag dood, kan dat de staat geen zier schelen. En moest je nu toch zo stout zijn, dat je toch wel een beetje interessant bent voor de regering, hebben ze heus geen Covid-app nodig om jou te volgen. Dus opnieuw: curb your narcissism. Jij bent niemand en totaal niet relevant of speciaal. Een ‘niemand’ zijn kan trouwens nog zijn voordelen hebben. Denk maar aan het verhaal van Odyseus en de cycloop: “Niemand heeft mijn oog uitgestoken en is ontsnapt!”. Stop dus met janken bende Calimero’s en installeer die app. De staat is niet geïnteresseerd in een niemand zoals jij. Het kan alleen maar het collectief ten goede komen.

 

Mijn eindboodschap zou dus eigenlijk moeten zijn: wees rationeel als mens (en gebruik uw richtingsaanwijzers). Maar ik mag ook niet teveel verwachten van onze maatschappelijke evolutie. Het heeft ons ruw geschat zo’n 150.000 jaar gekost om deftig onze handen te leren wassen. Laat staan mens te worden.

 

This is The Odd Man saying: bye bye sletjes. Bye bye. X

 

 

Meer lezen...

Placebo - Never Let Me Go

31 MRT 2022
Placebo - Never Let Me Go


 

De nieuwe Placebo onder de loep nemen, altijd leuk. Never Let Me Go, de fans zullen Brian niet laten gaan, zeker weten. Wel niet simpel 9 jaar na hun laatste studioalbum Loud Like Love. De verwachtingen, en niet alleen die van mij, zijn hoog gespannen. Kunnen ze het nog na die lange periode ? Die vraag ligt op menige fan zijn lippen

 

Forever Chemicals  is direct een goeie opener, de dissonante keyboard of is het een gitaarklank, doet het voor mij in de intro, ik ben direct geboeid. Het nummer bouwt traag op, sleept, dreigt, en dan breekt het los met die gekende gitaarsound en hun Placebo-power. De 80’s keyboard sound op de achtergrond doet me denken aan Gary Numan live. Meer van dit Beautiful James, hun eerste single. Dit is Molko ten voeten uit. De sound brengt me terug naar de 80’s, tof !  Die frisse keyboard gecombineerd met die typische melancholische, op het randje af zeurderige nasale stem, het werkt. Terechte eerste single. Dit is de Placebo zoals we ze inmiddels bijna 25 jaar kennen. Hugz, zware drum, bas met veel distortion. Intro, Brian parlando zang, en dan, ontploffen. Ze zijn hier echt wel op dreef. De tekst ….   “ a joke is just another way of telling the truth “, toffe tekst. Ze klinken echt wel “ zwaar “ in dit nummer, love this. Midden het nummer, pauze, rustig en dan knallen ze weer vooruit richting einde nummer. Ik ben nog steeds mee met deze 9de plaat. Happy birthday In The Sky, de sound, het gevoel, 80’s. Zeer goeie productie, veel klankjes op de achtergrond, bij momenten doet het me, in de steviger stukken, aan White Lies denken.  Hier is hard aan gesleuteld denk ik. Naar het einde toe gaat het echt zweven op zalige gitaarklanken. The Prodigal, intro met violen, bouwt rustig op. Maar voor mij verder niks. Het kabbelt een beetje verder, richting … ? Er gebeurt helaas weinig. ik snap dat ze een rustig nummer, atypisch Placebo willen maken. Maar nee, naar mijn bescheiden mening nogal plat. Jammer .

 

Surrounded By Spies, we zitten ongeveer halverwege het album. Het start met een soort tik-tok, daarna gebeurt er niet veel verrassends, maar in het midden gaat de drum richting drum’n bass en dat kan ik echt wel pruimen. Stevige “outro”. Na vorig nummer komt er terug schot in het album. Try Better Next Time, zalig nummer in al zijn simpliciteit. Dit doet me aan de “ oude “ Placebo denken. Het refrein, “ wake up, wake up, try better next time “, ik zing het al mee na de tweede beluistering. Dit wordt een single die hoog zou kunnen scoren. Sad White Reggae, voor mij geen hoogvlieger, Placebo op safe. Klinkt hedendaags, maar het kan me niet bekoren. Te weinig variatie. Klassiek opgebouwd nummer. Twin Demons, start veelbelovend, stevige recht-toe-rechtaan drum en bas. Gitaar sleurt tegen de maat aan dit nummer. Klinkt een beetje industrial in de strofes, refrein kan me hier ook niet echt bekoren. Chemtrails, er zit een goeie “ drive “ in dit nummer, Pink Floyd – achtige synthesizer in het begin. Leuk met de rustige pauzes in deze song. Maar ik mis een beetje de melancholie EN de dreiging. This Is What You Wanted, “ hey hey, there’s no need to panic “, enkel piano, achtergrond soundscapes. De tekst pakt je wel bij de keel. Ontgoocheling, verwachtingen, uiteindelijk eenzaamheid. Dit nummer moet het niet hebben van het muzikale arrangement, maar van een, voor mij, pakkende tekst. Mooi ! Went Missing, muzikaal terug niet verrassend, maar volgens mij, een zeer persoonlijke tekst die gaat over de voorbije 9 jaar, over de verleidingen, het entourage die alle leven uit je zuigt. Ik kan verkeerd zijn, maar als dit het geval is, mooi verwoord. Fix Yourself, beetje jammer als afsluiter, ik had liever een steviger nummer als “ bommetje “ om te eindigen

 

9 jaar, is lang wachten. Vervult dit album de hoge verwachtingen ? Ja en nee. Er staan een paar pareltjes op deze plaat, een paar typische Placebo songs en helaas ook weinig bekorende nummers. Ik mis het frisse en vernieuwende van hun eerste albums.

Never Let Me Go, ervaren vakmanschap!

 

Alain Mares.