All I Know - Vanity Kills
Oh Hiroshima – Myriad.
Ernst - Sad Seasons - Winter
King Buffalo - Acheron
Monolord - Your Time To Shine
Mooneye - Big Enough
Agenda
28 MEI
GMF 2022
29 MEI
Moen Feest 2022
05 JUN
Vestrock 2022
06 JUN
Kiss
12 JUN
Eric Clapton
19 JUN
Live Is Live
25 JUN
Grensrock 2022
26 JUN
Hellfest 2022
03 JUL
Ieper Hardcore Fest
05 JUL
Rammstein (Nl)
09 JUL
Mad Cool Festival (ES)
10 JUL
Sjock 2022
10 JUL
Bospop 2022
11 JUL
The Rolling Stones
21 JUL
Toto
03 AUG
Rammstein (BE)
06 AUG
Coldplay
14 AUG
Alcatraz Open Air 2022
14 AUG
Cirque Magique 2022
27 AUG
Roadrock 2022
28 AUG
W-fest 2022
03 SEPT
Epica
05 SEPT
Factory of Sweetness
12 SEPT
Arcade Fire
14 OKT
Godsmack
23 OKT
Kansas
30 OKT
Fleddy Melculy
02 NOV
Blue Oyster Cult
10 DEC
BFTP 2
11 DEC
WMD 2022

The odd man

The Final Rant


 

 

“Lees deze laatste wijze woorden... ’

 

De meeste wijven in mijn omgeving hebben altijd beweerd dat de tijd zo snel gaat eens je kinderen hebt. En dat blijkt dus nog f*cking te kloppen ook. Ik ben dus genoodzaakt de drie à vier losers die dit lezen teleur te stellen. Deze column, die meer weg heeft van een zelftherapeutische ‘rant’ dan van een hoogwaardige literaire prestatie, kent hier zijn eindstation. Om dit hoofdstuk af te sluiten vroeg mijn hoofdredacteur of ik nog een laatste universele column uit mijn aars kon persen. Dus voor de laatste keer ‘all aboard the poopoo train!’ Na lang (half geïnteresseerd) na te denken over deze moeilijke opgave, werd het thema in mijn schoot geworpen door niemand anders dan die covid A-hole himself.

 

Sinds woensdag is de Belgische covid-tracking app, ‘Coronalert’ (how cleaver) online. Tot niemands verbazing heeft slechts een fractie van de Belgische bevolking deze reeds geïnstalleerd. Dus ofwel wil niemand deze app gebruiken, ofwel zijn er meer ‘bapple oogphones’ in omloop dan dat er schaamluizen in Hot Marijke haar kelderbos zitten. Na een uitvoerige bespreking met al mijn vrienden, zijn we alle drie tot de conclusie gekomen dat het de eerste optie moet zijn.

 

Als je dan eens gaat rondvragen waarom men de app niet wil gebruiken krijg je meestal hetzelfde debiele standaard antwoord: “Ik moet niet weten dat Vaderke Staat weet wat ik zoal doe. Ik hou van mijn privacy.” Een standpunt dat ik enigszins begrijp. Je kan dan de discussie voeren of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Misschien kan deze app de versoepelingen van onze “competente” (ex-)regering uitbalanceren? De echte absurditeit van dit verhaal komt echter naar boven wanneer je gaat doorvragen naar die zogezegde privacy. De regering mag niet aan mijn gewaardeerde privacy zitten hoor, maar internetgiganten mogen uw privacy wel volproppen met Rohipnol en lekker verkrachten. Say wutt?! Ik verduidelijk even.

 

Het blijkt dat de meeste mensen ‘Google’ als standaard search engine gebruiken. De ruwe versie dan nog, waarvan ze de privacy-gegevens van hun account nog nooit bekeken, laat staan gewijzigd hebben. Met andere woorden: Google mag alle verkregen informatie van zaken als ‘Google Maps’, zoekopdrachten, internetgedrag, ... morgen doorverkopen aan derden. Bovendien worden de opnames van hun ‘Google-assistant’ die ze in huis hebben, naar echte mensen geoutsourcet om te analyseren. En laten we het dan zeker nog eens hebben over Suckerberg en zijn Smoelboek, die niet alleen hetzelfde doet, maar nog zoveel meer. Zoals bijvoorbeeld video-opnames en foto’s naar derden (meestal in lage loonlanden) sturen om ze te laten analyseren. Dankzij Face-fuck en Insta-kak zit er dus ergens in Somalië een gozer naar jouw vakantiefoto’s te gluren, zodat Facebook nog beter informatie kan verzamelen over jou, zodat ze “hun producten nog beter kunnen maken”. But, who cares wanneer je veel likes kan halen, hé... Maar dat Big Brother jou zou kunnen volgen in tijden van een pandemie, “No way, José”.

 

Please, curb your narcissism! We zijn ruw geschat met zo’n 11,5 miljoen belgen. In de begroting is er nog geen plaats voor essentiële zaken. Denk je dan dat ze geld en middelen over hebben om 11 miljoen Belgen te begluren? Denk je nu echt dat JIJ, uitgesproken JIJ, zooooooo belangrijk bent voor de staat dat ze per sé jouw doen en laten willen volgen? De meesten onder ons zijn grijze muizen en val jij vandaag dood, kan dat de staat geen zier schelen. En moest je nu toch zo stout zijn, dat je toch wel een beetje interessant bent voor de regering, hebben ze heus geen Covid-app nodig om jou te volgen. Dus opnieuw: curb your narcissism. Jij bent niemand en totaal niet relevant of speciaal. Een ‘niemand’ zijn kan trouwens nog zijn voordelen hebben. Denk maar aan het verhaal van Odyseus en de cycloop: “Niemand heeft mijn oog uitgestoken en is ontsnapt!”. Stop dus met janken bende Calimero’s en installeer die app. De staat is niet geïnteresseerd in een niemand zoals jij. Het kan alleen maar het collectief ten goede komen.

 

Mijn eindboodschap zou dus eigenlijk moeten zijn: wees rationeel als mens (en gebruik uw richtingsaanwijzers). Maar ik mag ook niet teveel verwachten van onze maatschappelijke evolutie. Het heeft ons ruw geschat zo’n 150.000 jaar gekost om deftig onze handen te leren wassen. Laat staan mens te worden.

 

This is The Odd Man saying: bye bye sletjes. Bye bye. X

 

 

Meer lezen...

Tusky - What's For Dinner

04 APR 2022
Tusky - What's For Dinner


 

Tusky -  “What's For Dinner”

 

Toen de internationaal bekende Nederlandse punkrockband John Coffey het voor bekeken hield in 2016 ontstond uit hun as deze frisse punkrockband Tusky. Laat u niet misleiden door de naam van de band, enige gelijkenis met Fleetwood Mac is totaal niet aan de orde, noch de alom bekende poolhonden. Tusky brengt nu na hun eerste album “ Rated Gnar “ uit 2018 deze langverwachte opvolger uit

 

Post Apocalyptic Raftlovers, wat een binnenkomer, niks intro, direct vol er tegenaan. Stevig, de gitaarriff lijkt op Last Resort van Papa Roach. Niet slecht, en dan, wow, het breekt helemaal open. Zware gitaren, melodieuze zanglijnen. Emotie in de stem, de nodige agressiviteit. Sterk  We’re Going Out Again,  de vaart blijft er in, dit is prima punkrock, netjes geproducet, en terug die agressieve zang met mooie melodieuze zanglijnen. Doet me weerom denken aan Papa Roach. Lemonparty,  Oké, er kan nog een streepje op de toerenteller bij. Dit gaat vooruit. Speedrock en dan leuke percussiestukjes er tussen, kort krachtig. Trail Terror, we gaan het wat rustiger aan doen ….. euh, nee, toch niet. Ik hou echt wel van die stem en melodietjes. Maakt het allemaal wat lichter verteerbaar. Altijd “ Oi Oi Oi !!” roepen gaat snel vervelen. Dit helemaal niet. Klinkt Amerikaans en toch is het van om de hoek. The Diamond Burden, oooh, dit had ik niet verwacht. Mooie intro, traag met veel power, zelfs een orgeltje zowaar. Tusky weet van afwisselen en vooral van de aandacht van de luisteraar vasthouden. Top ! There’s No Pain, helaas zoals bij zoveel albums valt het in het midden een beetje stil, trage punkrock, weinig origineel vind ik. Neigt naar metal toe, maar kan me helaas niet bekoren. Nightstalker, klinkt poppy, effect op de stem laat de zang klinken zoals Lenny Kravitz, wisselt lekker af tussen traag melodieus en stevige rock. Klinkt terug zeer Amerikaans vind ik. Het kan me wel bekoren. Mooi  Conversation Street, hahahahaha, leuk, ze hebben goed geluisterd naar Blink 182 en Peter Pan Speedrock, ik hou van de zanger zijn stem die tegen de zware gitaren vecht. Bliss, we gaan serieus wat gas terugnemen, dit is zowaar een slow. Maar dan een powerslow, wat een machtige gitaren die plots overgaan in licht gitaargepingel, knap nummer What’s For Dinner, Lenny Kravitz meets The Offspring, terug mooie melodieën gecombineerd met het stevige snarenwerk.

 

Tusky, wat een aangename verrassing. Amerikaans klinkende melodieuze postpunkrock, ik kan het alvast pruimen. En wie dacht dat Nederland alleen maar tulpen, klompen, kaas en waterwerken kan exporteren is er aan voor de moeite, ze voeren zowaar ook goeie bands uit. Deze band wil ik wel eens live zien op een festival. Gegarandeerd moshpit materiaal

 

Alain Mares

 

 

Websitehttps://www.tusky.nl/
Facebookhttps://www.facebook.com/Tuskynl/
Instagramhttps://www.instagram.com/tusky_band/
Twitterhttps://twitter.com/tuskynl