Foo Fighters
Life Of Agony
Body Count – Bloodlust
Elbow – Little Fictions
Metallica – Hardwired
Queens Of The Stone Age
Agenda
22 OKT
Y&t
26 OKT
STUFF
26 OKT
Motorpsycho
27 OKT
Oscar And the Wolf
31 OKT
The Iron Maidens
01 NOV
Heather Nova
03 NOV
Metallica
09 NOV
Kim Wilde
10 NOV
The Mission
14 NOV
Doro
17 NOV
Absynth Minded
18 NOV
Helldorado 2017
21 NOV
Millionaire
25 NOV
John Illsley - Dire Straits
01 DEC
Prozac Henry
01 DEC
Tjens Matic
07 DEC
Threshold
08 DEC
Thurisaz
09 DEC
Jasper Steverlinck
11 DEC
London Grammar
13 DEC
Tinariwen
14 DEC
Isolde
20 DEC
Coely
Fotogalerij
Black Rebel Motorcycle Club @ De kreun
Black Rebel Motorcycle Club @ De kreun
Photo Report: Hooverphonic
Photo Report: Hooverphonic
Concert report: UB40
Concert report: UB40
Photo report: Hardcore Superstar Michael Monroe & Chase the Ace
Photo report: Hardcore Superstar Michael Monroe & Chase the Ace
Mastodon @ De Mast - Tothout
Mastodon @ De Mast - Tothout
MaydayMayday Festival - Kortrijk
MaydayMayday Festival - Kortrijk
Photo Report: Daan - The mess
Photo Report: Daan - The mess
Howe Gelb & Grant Lee Philips - De Harmonie / Oudenaarde
Howe Gelb & Grant Lee Philips - De Harmonie / Oudenaarde
Ladies of Soul @ Lotto Arena Antwerpen
Ladies of Soul @ Lotto Arena Antwerpen
Schippersweekend Lauwe 2013
Schippersweekend Lauwe 2013
Concert report: Jean Michel Jarre
Concert report: Jean Michel Jarre
Photo report: The agonist - Off the Cross - Fields of Troy
Photo report: The agonist - Off the Cross - Fields of Troy
Novastar @ De Kreun
Novastar @ De Kreun
Festival review: Vestrock 2015
Festival review: Vestrock 2015

De Grillen van Gheysen

Bail me out!


 

 

 

Bail me out!

 

Een helgroen grasveld aan de Kortrijkse stadsgrenzen werd in een vingerknip omgetoverd met stalen constructies tot een sacraal gazon voor aanhangers van het hardere genre. Een pretpark voor jong en oud, gevuld met vele kleine en twee grote attracties. Twee bühnes waar veertig hardrock-, stoner rock-, grunge rock-, pyschedelic rock-, heavy metal-, death metal-, thrash metal-, black metal-, gothic metal-, speed metal-, groove metal-, doom metal-, nu metal-, glam metal-, power metal-, sludge metal-, bpost metal-, viking metal-, progressieve metal-, avant-garde metal, industrial metal, San Francisco Bay Area metal-, metalcore- en last but not least hair metal bands. Forse formaties met uiteenlopende carrières afkomstig uit the UK, the US of A, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Portugal, Denemarken en ons eigen kleine Belgenlandje. Ondergedompeld in een uitnodigend gevangenisdecor zonder corrupte cipiers. Een muziekfeest badend in ongedwongen kameraadschap beklonken met high fives, fistbumps en puntige metalhorns. Een gezellige sfeer opgehitst door strak gespannen gitaarsnaren en dreunende bassen vanuit de onderbuik. Overgoten met een schuimende waaier aan Belgische bieren en andere suikerhoudende en geestverruimende dranken. Een culinaire keuze uit pulled pork, een inferno burger, frockadel of een wokschoteltje van Mr. Long. Maar bovenal met snoeiharde edelmetalen riffs centraal in de spotlights. Te beginnen met Dyscordia, Evil Invaders, Ghost en Dirkschneider. Gevolgd door King Hiss, Death Angel, High On Fire, Iced Earth, Testament en Saxon. En om af te ronden op zondag hoogdag met UFO, Sacred Reich, Life Of Agony, Trivium, Amon Amarth, Paradise Lost en mijn grote jeugdhelden van Korn. Daarnaast nog heel wat ensembles om te ontdekken tijdens ons penitentiair verblijf op the prison grounds van de Lange Munte. Meer is er niet nodig om een weekend vol leute, plezier en metalvertier van het hoogste niveau met al je zintuigen te beleven.

Alcatraz Hardrock & Metal Festival, het niet zo kleine broertje meer van Graspop en het Tomorrowland voor metalheads, kan beginnen. Bail me out on Monday, around 2:00 AM please.

 

Meer lezen...

Photo report: Daan

18 OKT 2017

 

Daan 

 

De kreun Kortrijk / 18-10-2017

 

Pics: Tom Van der Stede

 

 

Meer lezen...

Photo report: Therapy - Arno

11 SEP 2017

 

Frietrock - Ieper  09/09/2017

 

Arno - Therapy? 

 

Pics: Tom Van der stede     (More to come) 

Meer lezen...

Photo report: Channel Zero

09 SEP 2017

 

Channel Zero 

 

Gaverrock 2017 

 

Pics: Nin Fonténai

 

 

Meer lezen...

Festival report: Sziget 2017

23 AUG 2017

 

 

Sziget 2017

 

9-16 Augustus 2017 


Liefst 452.000 Szitizens reisden afgelopen week af naar The Island of Freedom in Boedapest voor de 25e editie van het non-stop muziek- en kunstfestival. Twee van de zeven dagen waren volledig uitverkocht. In 2018 vindt Sziget Festival plaats van 8-15 augustus. 
 
Tamás Kádár, CEO van Sziget Cultural Management en de persoon die de rol van oprichter Károly Gerendai overneemt, zal de komende 25 jaar aan het roer staan en al vanaf volgend jaar belangrijke veranderingen doorvoeren. “De 25e editie van het festival betekent een keerpunt in het leven van Sziget: de afgelopen 25 jaar hebben we een uniek en populair multicultureel festival neergezet. Het onderscheidt zich van andere festivals door de waanzinnige sfeer, de culturele diversiteit, het kleurrijke programma, de hoge kwaliteit services en de spectaculaire visuals. Sziget wordt nu gezien als een grote leider binnen de festivalwereld en om die reden is het belangrijk te blijven vernieuwen, zodat we niet één van de velen worden, aldus Kádár.
 
De 2017-editie verwelkomde minder Szitizens dan het recordaantal van vorig jaar, maar alsnog waren twee dagen volledig uitverkocht en telde de organisatie in totaal meer dan 450.000 bezoekers. Kádár denkt dat dit te maken heeft met diverse factoren, zoals het groeiende aantal concurrerende festivals en, zoals hij zegt, “de ongelukkige line-up dit jaar”. Ondanks dit was ook deze editie weer zeer geslaagd gedurende alle zeven dagen, vindt de organisatie.
 
Vanuit meer dan honderd landen reisden Szitizens af naar het Óbuda-eiland in Boedapest. De grootste groep was afkomstig uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië, maar zelfs verre landen als Australië en China waren vertegenwoordigd. Ook werden enkele Hollywood-sterren gespot op het festival. Ashton Kutcher, Mila Kunis, Justin Theroux en Luke Evans staken de oceaan over om de concerten van onder meer P!NK, Wiz Khalifa, The Chainsmokers en Macklemore & Ryan Lewis bij te wonen.

Meer lezen...

Photo report: Daniel Lanois

21 AUG 2017

 

Daniel Lanois + Support 

De Casino - St Niklaas  20/08/2017

 

Pics: Frank Verlinden

Meer lezen...

Festival report: Alcatraz - Zondag

16 AUG 2017

 

Festival-report: Alcatraz 2017

 

Zondag 13 augustus

 

Een ware raid in Vikingstijl

 

Met de zon in de nek en een tanende conditie fietsten we omstreeks 11u de derde dag tegemoet. Daar wachtte de oudste band van de hele line-up ons op met een zak vol classics. UFO (3,5/5), die als band bijna 50 jaren op de teller heeft, had met hun leeftijd in het achterhoofd weinig moeite om Alcatraz een eerste keer te laten dansen. Too Hot To Handle, Rock Bottom en vooral Doctor Doctor gingen binnen als een zoete boterkoek op zondagmorgen. Daarna hielden de oerthrashers van Sacred Reich (4/5) het vuur voor the Prison Stage probleemloos brandende. Brulboei, bassist en frontman van dienst Phil Rind stoof bij momenten als een opgejaagd rund van de ene naar de andere kant. The American Way en Surf Nicaragua blijven thrash-klassiekers van de bovenste plank. Live is weinig aan te merken aan deze Amerikaanse metalformatie uit Phoenix.

 

Rond 15.10u was het de beurt aan dé transgender van het weekend, Mina Caputo, om met haar Life Of Agony (3/5) voor afwisseling te zorgen. Muzikaal konden de New Yorkers niet meteen imponeren en ook de vocals van Mina deden her en der voorhoofden fronsen. Desalniettemin waren er genoeg fans aanwezig die er helemaal vooraan al een vroeg feestje van maakten. Een uur later mocht Trivium (4/5) de bühne aan flarden spelen met hun kant-en-klare heavy metalcore. Sinds hun grote doorbraak met In Waves (2011) golft de band tussen subtop en wereldtop. Onder leiding van frontman Matt Heafy werd een concert afgeleverd waar zowel band als publiek plezier aan beleefden. Klassiekers (Watch The World Burn en Rain) werden vlot afgewisseld met minder bekend gerief (Until The World Goes Cold en Down From The Sky). In Waves zorgde op het einde voor een eerste gezamenlijk meezingmoment.

 

Doro (3,5/5) die we voor het weekend enkel ‘van horen zeggen’ kenden – shame on us – zorgde misschien wel voor dé verrassing van het weekend. Met haar gouden stembanden en ravissante verschijning op 53 pakte ze de opgedaagde fans en verloren gelopen liefhebbers moeiteloos in. Wie dit gemist heeft krijgt in oktober een herkansing in De Kreun. De prijs voor bloedvorm van de dag ging ongetwijfeld naar Johan Hegg en zijn Amon Amarth (5/5). Van minuut één veranderden de eerste twintig rijen in een kolkende massa waar Hegg met zijn drakkar vol hamers van songs liederlijk door kliefde. Hun passage werd een raid in ware Vikingstijl waardoor we onze stem en gehoor even kwijt waren en uiteindelijk ook onze smartphone gestolen werd door een gauwdief, we waren lang niet het enige slachtoffer. Door deze domper op de feestvreugde misten we Paradise Lost in onze verwoede zoektocht naar ons verloren digitale vermogen.

 

Korn (4/5) loste de hoge verwachtingen van een afsluitende headliner ruimschoots in. Jonathan Davis heerst de laatste jaren in de vorm van zijn leven en strooide met hits als een goedheiligman met Schotse rok. Zonder de boel te willen rekken volgden Falling Away From Me, Here To Stay en Y’all Wanna a Single elkaar vlot op. De nieuwe plaat The Serenity Of Suffering (2016) kreeg met drie tracks zijn welverdiende aandacht. Blind en Freak On a Leash deden de kers op de taart voor de organisatie extra glimmen.

 

Naast de aanwezige zakkenrollers en pikkedieven die de gsm van mij en enkele van mijn vrienden ontvreemd hadden was Alcatraz meer dan af en één van de beste festivals die we in jaren bezocht hebben. Tot volgend jaar, Officer Nice!

 

Rev: Bram Gheysen

Pics: Tom Van der stede - Jean-luc Devos

 

 

Meer lezen...
Page 1 of 72
Goto page: 1, 2, 3 ...