Rammstein -Rammstein
Brutus - Nest
In Flames - I, the Mask
Rival Sons - Feral Roots
Balthazar – Fever
The Sore Losers - Gracias Senor
Agenda
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
08 JUN
Werchter Boutique
09 JUN
Hello Festival
10 JUN
Studio Sinksen
16 JUN
Metallica
18 JUN
Tool
23 JUN
Hellfest 2019
23 JUN
Graspop 2019
29 JUN
Grensrock 2019
30 JUN
Werchter 2019
02 JUL
Corrosion of Confidence
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
21 JUL
Melt 2019
27 JUL
Love Family Park
03 AUG
Roadkill 2019
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Voltage Festival 2019
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
30 OKT
Stef Kamiel Carlens
05 NOV
Sheila E
16 NOV
Nikki Lane
23 NOV
H8000 Hardcore H8000 Book
22 FEB
The Darkness
Fotogalerij
Afro C Festival 2015
Afro C Festival 2015
Concert report: Trivium - Power Trip
Concert report: Trivium - Power Trip
Concert report: Chameleons Vox
Concert report: Chameleons Vox
Admiral Freebee @ De Kreun
Admiral Freebee @ De Kreun
Photo report: Stan Van Samang - Roeselare
Photo report: Stan Van Samang - Roeselare
Beachland 2013
Beachland 2013
Dyscordia & Vanden Plas @ De Kreun
Dyscordia & Vanden Plas @ De Kreun
Fi:hP 2015 - Oudenaarde
Fi:hP 2015 - Oudenaarde
Photo report: Sabaton
Photo report: Sabaton
Photo report: Steve Winwood
Photo report: Steve Winwood
Photo report: Sabaton
Photo report: Sabaton
Photo report: Dokkem Open Air 2016 (NL)
Photo report: Dokkem Open Air 2016 (NL)
Photo report: Zandrock 2018 - Vrijdag
Photo report: Zandrock 2018 - Vrijdag
Sziget 2014 Festival Photospecial
Sziget 2014 Festival Photospecial

The odd man

De Ronde


 

 

“Wielrenners gooien drinkfles op de grond en de kudde koeien doet mee”

 

‘De Ronde Van Vlaanderen’, zo Vlaams als ‘chicongs in espe’ en de hoogdag van het wielerseizoen. Ondertussen zit de ganse familie aan tafel en laat moeder de kroketten rond gaan, terwijl de televisie 60° wordt gedraaid zodat de penishangende gezinsleden kunnen volgen hoe andere penishangende gasten (want voor de vrouwenkoers is er beduidend minder interesse) strijden voor de eer en het respect van het Vlaamse volk en onderling aan het kijken zijn wie het beste spul heeft ingespoten (maar dit gegeven gooien we ter zijde zoals mama de dag na moederdag).

 

Daarnet was er bij het aperitief nog een hevige discussie gaande over de brossende jeugd op donderdag (ja, nog steeds dit verhaal) en al het afval dat dit zogezegde hypocriete gespuis achterlaat op Pukkelrock en Pop Werchter. Gelukkig bezit de generatie van onze ouders het ware morele kompas. Zonder hen was alles om zeep en heerste er pure chaos!

 

Na de heerlijke maaltijd eindigt deze Vlaamse familietraditie met de extase van de dag: ‘den arrivee’, uiteraard met een koffie en een koekske ‘dabei’. Jammergenoeg ebt het enthousiasme snel weg: wederom geen Vlaamse/Belgische winnaar (of kleurling met Belgisch pasport, want wanneer ze winnen zijn dit natuurlijk wel altijd echte Belgen). Mij kan het echter weinig schelen, dus ga ik maar naar huis om me af te vragen hoe het in godsnaam mogelijk is dat mijn kat aan zijn eigen ballen kan likken en ik niet. Jaloers!

 

Diezelfde avond verschijnt een traditioneel artikel met bijhorende fotoreportage op verschillende nieuwssites. We zien een ravage van achtergelaten afval op de Kwaremont (die ligt niet meer open trouwens), een opvallende gelijkenis met het jaarlijks rapport over de Pukkelpop camping. Stilaan vormen de barsten in de perceptiemuur van de “goede Vlaamse burgers” eerder kloven waar Maggie haar reet in zou passen. In tegenstelling tot onze Vlaamse modelburger die op de eerste rij stond om stenen te gooien naar de jeugd en hun afval, onthoudt onze jeugd zich van oordelen en “hoog intelligente opmerkingen”.

 

Hypocrisie ligt aan de basis van deze marginale bilspleet van een kloof. Hypocrisie is het begrip dat steeds naast deze brave burgers heeft gewandeld, samen met alcoholisme, racisme en nationalisme. Al deze beestjes worden ook nauw gevolgd door polarisatie, de vijand van redelijkheid. Tegen deze cocktail van stupiditeit valt niks te beginnen. Alle inspanningen om deze narcistische bevolkingsgroep tot inzichten te brengen zijn vruchteloos. Wanneer je een goed argument aanbrengt, gaan de oren onherroepelijk dicht zoals de vulva van je vrouw wanneer je de naam van haar zus scandeert tijdens het stoeien.

 

Hoe kunnen wij de wereld redden van stupiditeit en hypocrisie die de mensheid nog meer overheersen dan mijn wens om aan mijn eigen ballen te likken? De oplossing van dit probleem kunnen we misschien vinden in de gedachtenspinsels van de grondlegger van het absurdisme, de heer Albert Camus, namelijk collectieve suïcide. Te? Hoewel het een eerder controversiële oplossing zou zijn, kan je niet ontkennen dat het bijzonder doeltreffend zou zijn. Deze aanpak zou namelijk niet enkel dit probleem oplossen, maar tevens alle problemen die we in de laatste jaren op ons bord kregen: immigratiecrisis, gillets jaunes, milieu, … You name it. Nog steeds te radicaal? Goed dan, misschien moeten we beginnen bij het begin: praten, luisteren en verdraagzaamheid. Of met andere woorden: doe NORMAAL.

 

This is The Odd Man saying: jullie kunnen allemaal de pot op!

Meer lezen...

Concert report: In Flames @ Betizfest

16 APR 2019
Concert report: In Flames @ Betizfest


 

In Flames @ Betizfest, Cambrai (5/5)

 

Pas de bêtises en Cambrai

 

Cambrai – ofte Kamerijk voor de historici onder ons – is centraal gelegen in Hauts-de-France, de hel van het Noorden, ook wel de graanschuur van Frankrijk. In deze charmante stad van om en bij de 33.000 inwoners, vergelijkbaar met het gezellige Izegem, vindt midden april al 16 jaar Betizfest plaats, genoemd naar de bekende snoepjes ‘Les Bêtises de Cambrai’ (letterlijk: ‘dommigheden uit Kamerijk’). Dit festival dat zich vooral op het brede spectrum van hardrock en metal richt, vindt plaats in Palais des Grottes in het grootste park van de stad. Deze mastodont van een gebouw – you love it or hate it – die vooral uit grote glaspartijen en afbladerende betonbogen bestaat, werd in de jaren zeventig in opdracht van het stadsbestuur opgetrokken om het tekort aan evenementen (shows, concerten, beurzen…) in de buurt op te voeren. Betizfest zorgde met een zootje ongeregeld van binnenlandse en buitenlandse acts ook dit jaar voor een vol huis.

 

Voor het groot geschut aan zet was konden vooral Bukowski en Pogo Car Crash Control met hun uiteenlopende genres bij momenten een glimlach op onze headbangende hoofden toveren. De eerste is vooral een lichte versie van Gojira waarnaast de tweede vooral gezien kan worden als de Franse versie van Stake. Jong en wat ouder geweld wisselde elkaar af om het talrijk opgedaagde vooral Noord-Franse publiek op te warmen voor wat nog komen zou.

 

Om 21.15u stipt was het de beurt aan In Flames om de boel nog wat op te poken. We schoven gemakkelijk enkele rijen op naar voor zonder trek- en duwwerk. Voices kon als opener ook live het gewenst effect teweeg brengen. De openingstrack van de laatste plaat I, The Mask heeft het ideale ritme voor de start van een toertje stevig doorjoggen. Ook de oudere krakers Everything’s Gone, Pinball Map en Where the Dead Ships Dwell voerden de harslaggemiddelden gewillig op. Kolkende moshpits en le murs de la mort onstonden spontaan en op aanvraag. Frontman Anders Fridèn zat goed bij stem en liet zijn rauwe vocals over de massa resoneren. Ook gitarist Björn Gelotte genoot duidelijk van de sfeer en liet met een brede smile zijn snedige riffs de grote kille ruimte van Palais de Grottes vullen met warme gezelligheid. The Chosen Pessimist was als langste loeder van de set het hoogtepunt van de avond. Perfect uitgebalanceerd en laag per laag werd er met gevoel naar een gebald summum toegewerkt. Vele collega’s uit het genre zouden dit soort tracks live links laten liggen. In Flames doet dit dus niet en dat siert hen. De combo van een classic in wording I Am Above gevolgd door de oerklassieker Cloud Connected was de spreekwoordelijke Bêtise de Cambrai op de tarte. De rode loper voor Mass Hysteria, die door het aantal aanwezige t-shirts en hoodies duidelijk een thuismatch speelden, kon niet beter uitgerold worden.

 

Pas de bêtises en Cambrai, maar wel enkele edelmetalen steekvlammen ambachtelijk afgeleverd door enkele routiniers uit het vak.

(BG)