Flotsam & Jetsam – The End Of Chaos
Balthazar – Fever
Farmer Boys – Born Again
The Night Flight Orchestra
The Sore Losers - Gracias Senor
Behemoth - I loved You At Your Darkest
Agenda
02 MAA
Neneh Cherry
08 MAA
The Sore Losers
08 MAA
Doro
13 MAA
Betizfest 2019
22 MAA
Whispering Sons
22 MAA
Unearth
28 MAA
Deus - Triggerfinger
02 APR
Rhea
07 APR
Time Warp 2019
09 APR
Giorgio Moroder
10 APR
In flames
10 APR
Eriksson Delcroix - Antler King
10 APR
Marco Mendoza
18 APR
All Them Witches
22 APR
Novastar
23 APR
Paaspop 2019
03 MEI
Brides of Lucifer
04 MEI
Headbangers Ball Fest
10 MEI
Pro-Pain
22 MEI
Deus
28 MEI
Trixie Whitley
02 JUN
Vestrock 2019
09 JUN
Hello Festival
12 JUN
Whitesnake
16 JUN
Metallica
17 JUN
Deadland Ritual
18 JUN
Tool
23 JUN
Graspop 2019
23 JUN
Hellfest 2019
30 JUN
Werchter 2019
14 JUL
Sjock 2019
14 JUL
Bon Jovi
04 AUG
Lokerse feesten
11 AUG
Alcatraz 2019
13 AUG
Sziget 2019
18 AUG
W-Fest 2019
22 OKT
Angie Stone
Fotogalerij
Photo report: De jeugd van tegenwoordig
Photo report: De jeugd van tegenwoordig
Photo report: The Sore Losers
Photo report: The Sore Losers
Photo report: Melt Festival 2018
Photo report: Melt Festival 2018
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper 04/08/2015
Photo report: Muzikale dinsdagen - Ieper 04/08/2015
Photo report: Simple Plane @Vooruit Gent
Photo report: Simple Plane @Vooruit Gent
Concert report: Channel Zero Unplugged - Schouwburg Kortrijk
Concert report: Channel Zero Unplugged - Schouwburg Kortrijk
Photo report: Marilyn Manson
Photo report: Marilyn Manson
Photo report: Scott Bradlee's Postmodern Jukebox
Photo report: Scott Bradlee's Postmodern Jukebox
Concert report: John Fogerty
Concert report: John Fogerty
Concert report: Headbangers Balls Fest 2016
Concert report: Headbangers Balls Fest 2016
Zandrock festival 2018 - Vrijdag
Zandrock festival 2018 - Vrijdag
Soulfly & King Parrot @ Vooruit Gent
Soulfly & King Parrot @ Vooruit Gent
Cult Corner: Waar is Ken
Cult Corner: Waar is Ken
Photo report: Heather Nova
Photo report: Heather Nova

The odd man

Bosbrossers


 

“De waarheid komt uit een brossers mond”- of was het nu kindermond?

 

Bosbrossers, verduidelijking over dit thema moet ik alvast niet meer geven. Het domineert immers de media en de Brusselse donderdagen nog meer dan de uitdrukkelijke stank na de ochtendkak van de dag. Dit fenomeen heeft ervoor gezorgd dat donderdag niet meer bekend staat als uitgaansdag voor onze studerende toekomst, maar eerder als uitstapje-naar-de-hoofdstad-dag. Voor mij goed, zolang ze maar met hun poten van ‘Zondag Josdag’ af blijven! Anywhore, de nevenwerkingen hiervan kwamen, zoals verwacht, ook sneller aandraven dan mijn erectie bij het zien van Emma Watson. Voornamelijk de mening van de belastingbetalende volwassen mens was er snel bij. En net zoals bij de meeste thema’s was dit opnieuw Brugge vs Anderlecht, rechts vs links, pipi vs kaka. En ik sta, weliswaar rijkelijk geamuseerd, op de middenlijn te kijken naar alle “argumenten” die weg en weer geslingerd worden. Soms zinnig, maar vaak zo van de pot gerukt dat het aanvoelt als kijken naar Roland Garros voor debielen. Na het aanschouwen van deze debatten van hoge kwaliteit, kijk ik met een andere bril naar onze jeugdige activisten. 

 

Ik sta er van versteld hoe deze secundaire schoolkindjes dit vanuit het niets hebben teweeggebracht. In mijn tijd waren wij enkel bezig met het ruilen van flippo’s en bevel geven aan onze vrienden om het ‘aan te gaan vragen’ met die rosse van de vijfde klas. En aanschouw generatie nu, persistent little f*ckers, not? Ze staan er, net als onze ‘Gilet Jaune’-mannen: geen organisatie noch leiders of sturing. Gewoon donderdag en Brussel. Zo simpel dat zelfs een drie dagen oude drol op de afspraak aanwezig kan zijn. Dit alles verloopt vreedzaam en zonder een massale boycot of lamlegging van ons Belgische landje (in tegenstelling tot de mama’s en papa’s die soms eens manifesteren). Het verspreidt tevens als een wild vuurtje, mede dankzij sociale media, en het zet andere jongeren aan om ook na te denken over dit thema. Toch inhoudelijker dan de Pokémon-Go fase van twee zomers geleden. Ondertussen wordt hen verweten dat ze niet eens kunnen formuleren wat ze in feite willen. Maar wat verwacht je? Ze zijn gemiddeld 17 jaar. De oudere generatie zegt altijd vol narcisme dat ze beter weet wat goed voor hen is, maar nu groeperen ze zich om aan ons allen te zeggen dat we er eigenlijk de kloten van bakken. Ze willen dat volwassenen, hun ouders, hun grootouders, hun politieke leiders hun werk goed doen, want deze piepjonge generatie moet nog langer op deze planeet vertoeven, dan de galspuwende impotente zakken en zakkinnen op deze wereld (hopelijk toch). Ze weten dus geen oplossing te formuleren; zelfs geen deftige vraag. Maar wees eerlijk, de helft van de uitgesproken meningen die wij de wereld insturen zijn hetzelfde. Iedereen kan een probleem benoemen, maar niet iedereen kan met een oplossing voor de dag komen. En deze jongeren beweren niet dat ze alle oplossingen hebben, maar ze zijn heus niet zo dom om te geloven dat we goed bezig zijn. Dit in tegenstelling tot Joke Schauvliege, die met een bevuilde pamper rondloopt zonder het zelf door te hebben. Ze voelt zich gesterkt door deze betogingen. Ze ziet ze als een signaal dat haar beleid goed is en dan ook maar verder moet worden gezet (namelijk schone lucht kopen in de USSR en Scooby and the Gang verder laten zoeken naar de spookbossen). Moest het beleid dat wordt gevoerd, goed zijn, zouden deze betogingen toch helemaal overbodig zijn, niet?

 

Ach ja, onze regeringen doen “hun best”, maar dit is eerder een verwijt dan een kwijtschelding van hun incompetentie. Wij als stemmende meerderjarigen zijn hier medeplichtig aan, want wij hebben gestemd op deze geniale leiders van vandaag. Diezelfde leiders die ons één van dé basisbehoeftes van onze maatschappij niet konden garanderen deze winter: energie. Dat was voor mij nu eens een geldige reden om de regering te doen aftreden. Wel de stemmers en leiders van morgen maken duidelijk dat wij niet goed bezig zijn en dat is de essentie van deze hele zaak.

 

De jeugd is mij nog maar net aan het ontglippen, maar ik kan nu al een met konthaar gevulde bilspleet van een kloof zien tussen de bospoepers van mijn generatie en de bosbrossers van generatie nu. Ik ben blij en trots dat ze brullen om thema’s die er toe doen. Laat ze brullen, laat ze brossen en laten we eens niet luisteren naar wat ze zeggen, maar naar wat ze ermee bedoelen. Of hebben de papa’s en mama’s liever dat zoon en dochterlief brossen om op café te zitten. Ik dacht het niet.

 

This is The Odd Man saying: Beter de vrijdag gekozen, iedereen houdt van een verlengd weeken

Meer lezen...

Concert report: Y&T

24 OKT 2016
Concert report: Y&T


 

Iron mask , Y&T   23.10.2016 – Alcatraz club show

 

Een avondje heerlijk AOR. Meer Yesterday dan Tomorrow.

 

Album Oriented Rock , of liever Adult Oriented Rock. De immer gedreven en enthousiaste Filip, organisator van het puike Alcatraz festival, wist twee begeesterde bands naar de Kreun te halen. Het talrijk opgekomen publiek, vooral bestaand uit langharige en meticuleus uitgeruste veertigers en vijftigers kon met volle teugen genieten van gepolijste gecommercialiseerde FM-rock. De voorlopers van Mötley Crüe en Metallica legden met verbazend gemak met een ruim twee en half  uur durende set De Kreun plat. Y&T creëerde een ideaal in het zweet badend clubsfeertje. Laat De Kreun daarvoor de ideale locatie zijn.

 

Opwarmers van dienst waren Iron Mask. Deze knarren kregen zes nummers om hun gedreven en gepolijste Iron rock te doen aanslaan bij het publiek. En de zaal lustte ervan. De typische rock ’n roll poses worden niet geschuwd. Het voetje wordt alras op de monitor geplaatst en het microotje wordt graag in de hoogte gehouden.Er wordt gezongen met dichtgeknepen ballen. Met zijn dubbele basdrum en zijn aanstekelijk enthousiasme etaleert de drummer zijn animalgehalte en houdt hij met zijn drumstokgegoochel en met de bassist alles retestrak in het gareel. Iron Mask  is steevast op zoek naar de bevestiging die ze ruim verdienen, waren ze maar wat origineler. Laat hun hoopvolle dromen naar het grote succes niet in duigen vallen. Helaas is er in iedere stad een gepolijste hardrockband. IM is net iets te voorzichtig en mag gerust wat brutaler. Afsluiter ‘Forever In The Dark’ belooft heel wat meer.

 

Setlist: Holy War, Ceystal Tears, Rebel Kid, Diabolica, Rebellion Of Lucifer, Forever in the Dark.

 

 

In 1981 bracht Y&T het album Earthshaker met daarop de evergreen "I Believe in You" uit. Dit album werd uitstekend ontvangen door het hardrockpubliek en de Californiërs groeiden uit tot een topband in het genre en speelden in het voorprogramma van onder meer Ozzy Osbourne, AC/DC en Mötley Crüe. Hun werk verkoopt als zoete broodjes in The States, maar na veertig jaar lukt het alsnog niet om Europa onder de duim te krijgen. In de Kreun werd het publiek makkelijk ingepakt. We zien een Jean Marie Pfaff (Dave Meniketti) en een Status Quo-er (John Nymann) op het podium die alle standaards tonen. Net geen Spinal Tap, maar wel Tenacious D in de goede zin. Destijds verdienden die gasten gerust een plaatsje naast Aerosmith, Van halen en zelfs Kiss, maar het vuur is niet meer zo laaiend. Dave’s stem is werkelijk sensationeel. Zijn bluesy  stem schreeuwt de woorden eruit en nagelt zo met John en zijn hamerende riffs zijn trouwe schare fans vast.  In Europa spelen ze in derde provinciale maar ze kunnen gerust promoveren tot Premier League. Net niet in The Champions League. Zouden we beseffen dat we in De Kreun pioniers aan het werk gezien hebben?

 

Rev: Lode Vanassche

Foto’s: Tom Van der Stede

Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T
Concert report: Y&T