Stake – Critical Method
King Hiss - Earthquaker
Opeth – In Cauda Venenum
Tool - Fear Inoculum
Killswitch Engage - Atonement
Baroness – Gold & Grey
Agenda
29 JAN
Sunn O)))
01 FEB
Editors
02 FEB
Slipknot
02 FEB
Sabaton
07 FEB
Dropkick Murphys
08 FEB
Grauzone Fest
08 FEB
MoshroomFest
22 FEB
The Darkness
23 FEB
1up
24 FEB
Tenacious D
13 MAA
Morcheeba
03 APR
Millionaire
04 APR
Fleddy Melculy
04 APR
Within Temptation & Evanescence
11 APR
Simple Minds
12 APR
Paaspop
16 APR
Parkway Drive
19 APR
Lamb Of God
23 APR
Bon Iver
30 APR
Nick Cave
15 MEI
Masters of Reality
17 MEI
Waregemse Metal Day
24 MEI
W-Festival
07 JUN
Vestrock
10 JUN
Rammstein
14 JUN
Best Kept Secret
17 JUN
Green Day
18 JUN
Eric Clapton
21 JUN
Hellfest
21 JUN
TW Classic
27 JUN
Rock The Night
27 JUN
Grensrock
05 JUL
Rock Werchter
09 JUL
Iron Maiden
19 JUL
Zwarte Cross
09 AUG
Alcatraz
08 SEP
Elton John
29 OKT
Kensington

The odd man

Kindsoldaten For Life


 

 

“Money makes the world go ... Bonkers?”

 

De feestdagen zijn in volle swing en bpost is verbaasd over de populariteit van hun nieuwe Zespri Gold priorzegel. Verder wordt deze periode voornamelijk gekenmerkt door lekker eten, gezellig samenzijn (voor mensen die nog familie en vrienden hebben) en de stressvolle zoektocht naar het perfecte cadeau (om dan uiteindelijk toch maar te grijpen naar een Zalando-bon of een Yves Rocher-pakket en te hopen dat de anderen toch wat origineler zijn). Mijn vrouw en ik wisten dit jaar, door een gebrek aan inspiratie en kapitalistische behoefte, totaal niet wat kopen voor elkaar. We hebben dan maar beslist om elk een bedrag te storten voor een goed doel, waarvan we we zeker wisten dat elke euro effectief naar dit doel gaat en niet naar wilde seksfeestjes of iPhone-needy-tieners die donateurs sprokkelen op de Lange Steenstraat in K-Town (yeah, we watch Pano). En om duidelijk te maken dat dit niet het masturberen van ons ego tot doel had, hebben we de ‘share-knop’ dan ook maar links laten liggen. Waar ik dan wel volledig de difterie van kreeg was dat ik later die dag naar ‘Game Mania’ ging, aangesproken werd om deel te nemen aan een actie voor ‘De Warmste Week’ en bij weigering het Kinderkankerfonds recht op de smoel van mijn geweten kreeg gesmeten. F*ck!  

 

Ongeacht hoe prachtig al deze arme centjes ook zijn, initiatieven als de Warmste Week zouden in feite nooit mogen bestaan in ons socialistische systeem. Nog absurder wordt het wanneer je naar de laatste ‘Roze Neuzen’-actie kijkt. Een mooie 4,3 miljoen euro werd ingezameld voor jongeren met mentale problemen. Diezelfde week kondigde de regering een besparing van 6 miljoen euro aan in deze sector. Het is alsof onze solidariteit de begroting stuurt.

 

Aan de andere kant is onze eigen regering zelf een goed doel die steun nodig heeft, maar in de plaats van financiële steun, hebben ze eerder een dosis gezond verstand nodig. Een neerwaartse spiraal van regressie, stijgende polarisatie, valse Vlaamse identiteitskaarten en de abstinentie van een nieuwe regering zijn enkel het onverteerde pindanootje in de mesthoop. Defensies nieuwste frats is de zoektocht naar Belgische kindsoldaten om hun vernieuwde voertuigen te bemannen. Na een investering van 31 miljoen euro om hun gepantserde voertuigen te “tunen” blijkt immers dat militairen er niet meer in passen, dus wordt er nu gezocht naar kleine militairen. Nu mag minister van Defensie Philippe Goffin, nadat Didier Reynders het zinkende schip heeft verlaten, dit met een rood hoofd in plaats van een rode neus gaan uitleggen in de Kamer.

 

Nu, al deze waanzin terzijde, trok ik toch eens naar het duizendjarige, verzegelde rijk van Van Quickenborne om die warmste sfeer eens zelf te gaan opsnuiven. Gelukkig had de camera geen oog voor mij, anders moest ik ook als een debiel staan zwaaien zoals de meeste van die arme stakkers op televisie. Wat ik daar wel aantrof was bijna even absurd als de Belgische midget-soldaten in een tank. Naast alle blije Kortrijkse handelaars en talrijke mensen die trots op een podium stonden om te tonen hoe hard ze hun best hadden gedaan voor anderen, zag ik een rolstoelgebonden man zonder begeleiding die zich met enige moeite op het kasseien terrein door de massa moest wurmen. Hij werd door niemand door gelaten en werd te pas en te onpas af gecoupeerd door beter mobiele mensen. Ik walgde gewoon van dit collectief negeren van deze mindervalide man. Niemand zag de man staan. Iedereen was bezig met zichzelf en hun goede doel en dit in de zogezegd “warmste” stad en de “warmste” week van het jaar. Dit is de kracht van de VRT en hun warme hersenspoeling van collectieve solidariteit waar zij vooral heel warm worden van de publiciteit. Zowel ik als mijn vrouw hadden het koud wanneer we richting auto wandelden.

 

This is The Odd Man Saying: Kijk eens eerst eens om je heen in plaats van in je portemonnee.

 

(Hans B.)

 

Meer lezen...

Concert report: ZZ Top - Blues Peer

17 JUL 2017
Concert report: ZZ Top - Blues Peer


 

ZZ Top @Blues Peer 2017 – zaterdag 15 juli 2017

 

 

Zaterdag 15 juli 2017 zal nog lange tijd op mijn net- en trommelvlies blijven nazinderen, als de dag waarop ZZ Top één van zijn beste concerten ooit op Belgische bodem gaf.

 

Gastheren waren de organisatoren van Blues Peer, die de Texaanse band eindelijk eens als headliner op hun festival hadden kunnen strikken.
De festivaltent was tegen ’s avonds dan ook stampvol gelopen, niet alleen met de wat oudere, trouwe festivalbezoeker, maar ook heel wat jong volk die speciaal voor deze legendarische band naar Peer was afgezakt. En iedereen was na afloop dan ook overtuigd: dit drietal rockt nog als de beesten!

 

Onder de noemer “The Tonnage Tour: Metric Edition” was dit optreden halfweg hun Europese tournee een ware overwinningstocht die Blues Peer niet licht zal vergeten.

 

De mannen waren duidelijk in opperbeste stemming en speelden met het grootste spelplezier hun bluesrock-songs één na één. Van de oudste nummers (begin 70’er jaren) uit hun eerste albums (Waitin’ for the Bus, Jesus just left Chicago) tot hun allergrootste hits die ze opspaarden tot het einde van hun anderhalf uur durende set.
Ook enkele raak gekozen covers haalden de setlist (die blijkbaar gans de tournee dezelfde blijft): “Foxy Lady” van Jimi Hendrix tot afsluitend bisnummer “Jailhouse Rock” van Elvis.

 

Doordat ze al halfweg hun tour zitten en hun setlist dus niet wijzigt, kunnen gitarist Billy F. Gibbons, bassist Dusty Hill en drummer Frank Beard zich puur concentreren op hun muziek en voluit gaan om hun publiek te entertainen. Dat dit tegenwoordig iets minder gepaard gaat met die ‘silly’ danspasjes vindt niemand erg, maar het showgehalte blijft wel relatief beperkt. Nu eens een gimmick met de simultane gitaartrucjes, de lichtgevende vestjes, of de ‘pluchen’ gitaren, het hoort er nog steeds bij…

 

Opmerkelijk moment ook toen Billy Gibbons zijn gitaar omdraaide en daar een grote sticker ophing met het in Peer immens populaire woord ‘BIER’ erop. Hilarisch gejuich natuurlijk vanuit de bomvolle tent die volledig uit zijn dak ging.
Het publiek was duidelijk gekomen om ZZ Top nog eens op Belgische bodem aan het werk te zien en de enthousiaste reacties uit de tent zorgden er voor dat ZZ Top op een heel joviale manier speelde.

 

Heerlijke afsluiter dus van de 2e Blues Peer-dag en een (ZZ) topper om U tegen te zeggen.

 

Setlist : Got Me Under Pressure / Waitin' for the Bus / Jesus Just Left Chicago / Gimme All Your Lovin'
Pincushion / I'm Bad, I'm Nationwide / I Gotsta Get Paid / Foxy Lady (cover Jimi Hendrix) / My Head's in Mississippi / Catfish Blues / 16 Tons / Act Naturally / Cheap Sunglasses / Chartreuse / Sharp Dressed Man / Legs
Encore: La Grange / Tush
Encore 2: Jailhouse Rock (cover Elvis Presley)

 

Review en foto’s : Stefaan Delagrange

Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer
Concert report: ZZ Top - Blues Peer